Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Memurlarının Memurelerinin Tavırları. İstanbul Ve SAW

31 Ağustos 2024 01:075.948

İstanbul Havalimanı gümrük muhafaza memurlarının tavır ve davranışları hakkında...
İşim gereği sürekli yurt dışına gelip gitmem gerekiyor ve tatillerimi de yurt dışında yapmayı tercih ediyorum. Bu sebeple yurt dışına sürekli gidip geliyorum. Ama tam kapıdan çıkacağınız sırada elleri ceplerinde yol kesen korsan ya da mafyalar gibi durup aşırı sert bir davranış sergileyerek insanları azarlıyorlar ve özellikle modern görünümlü insanları seçerek 'Sen kontrol, sen geç' diyerek elma armut seçer gibi kötü yönlendirmeleri işlerini sevmeyerek yapmaları ya da o yetkiyi kötüye kullanmaları aşırı onur kırıcı bir durum. Özellikle gümrük muhafaza memureleri bunu daha fazla yapıyorlar ve özellikle kapalı bir memure ise yandınız. Asla sizi dinlemiyor, size köpek muamelesi yapıyor. Şayet bunun yanında kapalı biri ya da görüntüsü dindar ise diyelim, onları asla çevirmiyorlar. Bu ötekileştirme özellikle mi yapılıyor diye merak ediyorum. Ve hatta 'Senin görüntün Türke benzemiyor. Sen Türk müsün?' diye sormak nedir? Ayrıca bu sana mı düştü? Türk de olmayabilirim, senin vazifen bunu sorgulamak mı? Kendi ülkene geliyorsun, giderken yurt dışı çıkış harcını ödüyorsun, geldiğinde de kötü bir muameleyle karşılaşıyorsun. Neden bu gümrük muhafaza memurlarında üslup eksikliği ve saygı yok? İnsana yasaklı madde tüccarı muamelesi yapıyorlar ve bu aşağılayıcı bir durum.
Eğer böyle bir uygulama yapacaksanız herkese standart olmalı. O halde oraya, alana girerken nasıl kontrolden geçiliyorsa çıkışta da kontrol alanı koyulsun ve herkes bu aşağılayıcı yasaklı madde tüccarı muamelesine maruz kalsın ki kimse kendini ötekileştirilmiş hissetmesin. Kural kuraldır deriz ve uyarız. Kural olsun, uyulsun. Fakat bu kötü muamele ve seçmeme ve elleri ceplerinde 'Sen oraya, sen buraya' diye çocuk azarlar gibi tavırları hiç doğru değil.
Ticaret Bakanlığı bununla ilgilenir mi hiç zannetmiyorum ama en azından sessiz kalmak istemiyorum bu eksik uygulamaya. Umarım bir gün bu uygulama daha düzgün hale getirilir ve çalışanlarına biraz saygıyı öğrenmeleri konusunda iletişim dersi verilir. Devlete girene kadar ağlayıp karalar bağlayanlar, devlete girdikten sonra kraldan çok kralcı oluyorlar. Geçmişlerini unutuyorlar. Ben seni sokakta görsem seni kaale bile almam, aynı kulvarda bile değiliz. Fakat sen orada görevini kötüye kullanarak insanlara zulüm ediyorsun, başka bir yerde de sen bu zulme layık görülürsün unutma. Umarım bu gümrük muhafaza memurlarına bir çeki düzen getirilir. Bunları kontrol eden bir birim yok mu ülkede?

1 Ekim 2024 16:09

Kusura bakmayın ama derdinizi anlatma şekliniz gerçekten yanlış. İnsanları açık kapalı diye ayırmak büyük bir cehaletin göstergesidir. Hatta memurun bayan veya erkek olması bile önemli olmamalı. Bizde vatandaş olarak memurların olduğu kamu kuruluşlarına girip çıkıyoruz muhatap oluyoruz. Geçmiş ile kıyaslanmayacak kadar güzel bir sistem var. Her yer aynı mıdır tabii ki değildir. İnsanlar aynı değildir. Ama Türkiye birçok ülkenin imrendiği havaalanları yaparken buradaki hizmetleri kötülemek bence doğru bir yaklaşım değil. Bu ülkenin eski halini de memurun vatandaşa nasıl davrandığını da çok iyi biliyoruz. Siz 20 yaşında falan iseniz siz bilemezsiniz tabii ki. O da bir ayrıntı

Ticaret Bakanlığı Habur Gümrük Memurları

12 Ağustos 2024 00:567.423

Öncelikle merhaba. Ben 10.08.2024 tarihinde Iraktan Türkiye ye günü birlik giriş çıkış yaptım. En son geçen sene yıl baş...

1 Destek

Tümünü Gör
Ticaret Bakanlığı Gelmeyen Ürüne Para Ödeyip Aldım Sonu Hüsran

Ticaret BakanlığıGelmeyen Ürüne Para Ödeyip Aldım Sonu Hüsran

Metin
Gurbetçi İsyanı, Bulgaristan Kapısından Geçmek İçin Saatlerce Bekliyoruz

Gurbetçi İsyanı,Bulgaristan Kapısından Geçmek İçin Saatlerce Bekliyoruz

Zeynep
Ticaret Bakanlığı Haksız Yere Para Alınması!

Ticaret BakanlığıHaksız Yere Para Alınması!

İlkay
Ticaret Bakanlığı Gümrükte Kalan Ürünlerim!

Ticaret BakanlığıGümrükte Kalan Ürünlerim!

Betül
Habur Sınırında Sorumsuzca Mağdur Edilen Şoförler!

Habur SınırındaSorumsuzca Mağdur Edilen Şoförler!

İbrahim
Ticaret Bakanlığı Büfe 2 TL Komisyon Ücreti Alıyor!

Ticaret BakanlığıBüfe 2 TL Komisyon Ücreti Alıyor!

Öne ÇıkanKonular