Güzide
29 Haziran 2024 15:27

Temu'dan bir deneme siparişi verdim. Henüz ürünler elime gelmedi ama bu arada:

660.16 TL'lik sipariş vergi ile 858.21 TL olmuş. Ödemeyi onaylarken ekranda hangi meblağ geçiyordu, anımsayamadım. Dikkat etmediysem benim hatam diye düşündüm.

Fakat kartımdan bu meblağ da değil, 912.06 TL çekilmiş. %6.3 daha yüksek. Temu bunu bankanın aldığını ve onlarla görüşmemi söylüyor. Yani sorumluluk almıyor.

Toplamda sipariş bedelinden %38 daha yüksek ödeme yapmış oldum. Ürünler buna değecek mi, gelince göreceğim.

Yorumlar (8)

Fadime

Bu gibi bir sorun yaşamamak için direk hesabıma bağlı bir sanal karat oluşturdum. Yaptığım sanal kart ödemsi direk hesabımdan çekiliyor kur farkıda olmuyor

Muhammed

Siparişiniz ne kadar zaman gümrükte kaldı? Benim ki 8 gündür gümrükte bekliyor? İptal etmelimiyim

Metin
Metin

Temu Size tl gösterip çekim sırasında bankaya dolar olarak çekim yaptırıyorsun kur farkı oluşur. Bunu bankanın değil satıcının suçludur.

Fadime

Bu bankanın sorunu aynı olayı bende yaşadım özellikle Kredi kartında bunu yapıyor ve banka ile görüştüm kısaca bana şunu söyledi alışveriş yaptığınızdaki tutar değil muhasebeleştirdiğimiz de ki kuru baz alıyoruz kısaca sanal kartan ya da normal karttan çektirdiğimizde işlemi uzun süre bekliyor kısmında görünüyor bu bekleme bazen 1 hafta bile oluyor ve işte tamda karta ödemeyi yansıtırken o günkü kuru baz alıyor ya da hesap kesiminde ki kuru baz alıyor ikisinden biri ben bu şekilde 2 kez farkı çekim olduğunu gördüm bankamla görüştüm bana şikayet dilekçesi açtı bu arada bankada hata olmaz mantığında olduğumdan önce temu m. Hizmetlerine sormuştum benden banka ödemelerini istemişlerdi resimlerini yolladım hemen yaşanan olaydan özür dileyip aradaki farkı temu kredisi olarak verebiliriz dediler kabul ettim ve bankaya gelince sanırım 20 gün sonra ilk ve son kez olmak üzere aradaki farkı iade edeceğiz dediler çünkü bu yaptığım ilk yurt dışı alışverişiydi bu gibi bir sorun yaşamamak için.

Latif
Latif

Yazıyı okuyun bu herkeste yazıyor.

temu-siparis-bedelinden-38-daha-yuksek-odeme-yaptim-1.jpg
Emin
Emin

Ben 2. Siparişimi geçtim ürünler geldi ilk siparişimin resimde nasıl görünüyor ise bire bir aynı fiyata göre mükemmel fazla ödeme konusu vergi ödeniyor bu aldığın ürüne göre rakam değişiyor ayrıca bizdeki bazı bankalar yurt dışı ödeme olduğu için komisyon kesiyor ben Yapı Kredi kullandım komisyon kesmedi ödeme yapar iken dikkat edilir ise fazla ödeme yapmak zorunda kalmayız diye düşünüyorum

Muhammed

İyi olmuş doğu türkistanlıların kanı ellerinizde. Köle işçilerin ucuz ürünlerini almaya devam.

Sedat sonuçtan hiç memnun değil

Sedat
31 Temmuz 2025 03:10
Hafize sonuçtan hiç memnun değil

Hafize
01 Temmuz 2025 10:46
Temu'da Vergi İadesi Sorunu Ve Eksik Geri Ödeme
temuda-vergi-iadesi-sorunu-ve-eksik-geri-odeme-3.jpg
temuda-vergi-iadesi-sorunu-ve-eksik-geri-odeme-2.jpg
Burçak sonuçtan hiç memnun değil

Burçak
27 Şubat 2025 14:59