29 Haziran 2024 15:2727.267

Temu'dan bir deneme siparişi verdim. Henüz ürünler elime gelmedi ama bu arada:

660.16 TL'lik sipariş vergi ile 858.21 TL olmuş. Ödemeyi onaylarken ekranda hangi meblağ geçiyordu, anımsayamadım. Dikkat etmediysem benim hatam diye düşündüm.

Fakat kartımdan bu meblağ da değil, 912.06 TL çekilmiş. %6.3 daha yüksek. Temu bunu bankanın aldığını ve onlarla görüşmemi söylüyor. Yani sorumluluk almıyor.

Toplamda sipariş bedelinden %38 daha yüksek ödeme yapmış oldum. Ürünler buna değecek mi, gelince göreceğim.

Yorumlar(8)

3 Eylül 2024 14:25

Bu gibi bir sorun yaşamamak için direk hesabıma bağlı bir sanal karat oluşturdum. Yaptığım sanal kart ödemsi direk hesabımdan çekiliyor kur farkıda olmuyor

3 Eylül 2024 14:25

Bu bankanın sorunu aynı olayı bende yaşadım özellikle Kredi kartında bunu yapıyor ve banka ile görüştüm kısaca bana şunu söyledi alışveriş yaptığınızdaki tutar değil muhasebeleştirdiğimiz de ki kuru baz alıyoruz kısaca sanal kartan ya da normal karttan çektirdiğimizde işlemi uzun süre bekliyor kısmında görünüyor bu bekleme bazen 1 hafta bile oluyor ve işte tamda karta ödemeyi yansıtırken o günkü kuru baz alıyor ya da hesap kesiminde ki kuru baz alıyor ikisinden biri ben bu şekilde 2 kez farkı çekim olduğunu gördüm bankamla görüştüm bana şikayet dilekçesi açtı bu arada bankada hata olmaz mantığında olduğumdan önce temu m. Hizmetlerine sormuştum benden banka ödemelerini istemişlerdi resimlerini yolladım hemen yaşanan olaydan özür dileyip aradaki farkı temu kredisi olarak verebiliriz dediler kabul ettim ve bankaya gelince sanırım 20 gün sonra ilk ve son kez olmak üzere aradaki farkı iade edeceğiz dediler çünkü bu yaptığım ilk yurt dışı alışverişiydi

20 Temmuz 2024 11:35

Siparişiniz ne kadar zaman gümrükte kaldı? Benim ki 8 gündür gümrükte bekliyor? İptal etmelimiyim

1 Temmuz 2024 20:04

Temu Size tl gösterip çekim sırasında bankaya dolar olarak çekim yaptırıyorsun kur farkı oluşur. Bunu bankanın değil satıcının suçludur.

1 Temmuz 2024 16:32

Yazıyı okuyun bu herkeste yazıyor.

1 Temmuz 2024 14:49

Ben 2. Siparişimi geçtim ürünler geldi ilk siparişimin resimde nasıl görünüyor ise bire bir aynı fiyata göre mükemmel fazla ödeme konusu vergi ödeniyor bu aldığın ürüne göre rakam değişiyor ayrıca bizdeki bazı bankalar yurt dışı ödeme olduğu için komisyon kesiyor ben Yapı Kredi kullandım komisyon kesmedi ödeme yapar iken dikkat edilir ise fazla ödeme yapmak zorunda kalmayız diye düşünüyorum

1 Temmuz 2024 13:11

İyi olmuş doğu türkistanlıların kanı ellerinizde. Köle işçilerin ucuz ürünlerini almaya devam.

Temu Vaat Edilen Hediye Ürünler Siparişimde Yer Almadı

31 Temmuz 2025 03:1013.939

Temu, hediye olarak iki adet ücretsiz ürün seçebileceğimi ve 600 TL'yi geçen sipariş verirsem bu ürünleri de göndereceği...

1 Destek1 Yorum

Temu'da Vergi İadesi Sorunu Ve Eksik Geri Ödeme

1 Temmuz 2025 10:463.575

Temu'dan 1,5 yıldır alışveriş yapıyorum. Ürünle birlikte vergisi de yatırılıyordu. Ancak son 1-2 aydır sadece ürün paras...

Temu'da Vergi İadesi Sorunu Ve Eksik Geri Ödeme

27 Şubat 2025 14:598.436

Temu'dan 1.681,06 TL tutarında sipariş verdim. Önce ekranda 'Siparişiniz işleniyor' yazdı, sonra 'Siparişiniz iptal edil...

5 Yorum

Tümünü Gör
Temu Yanlış Ürün Göndermiş!

Temu Yanlış ÜrünGöndermiş!

Dilek
Temu Kuluçka Makinesi Gelmedi Hala!

Temu KuluçkaMakinesi Gelmedi Hala!

Artvinli
Temu Verdikleri Sözü Tutmuyorlar Ve Geri Ödeme Sorunlu

Temu VerdikleriSözü Tutmuyorlar Ve Geri Ödeme Sorunlu

Erol
Temu İade Edilmesini İstiyorum!

Temu İadeEdilmesini İstiyorum!

Nurettin