Esra sonuçtan hiç memnun değil

Temu Gümrükte Bekletilen Ürünler

Temu Gümrükte Bekletilen Ürünler
14 Ağustos 2024 12:38

Temu'dan gelen siparişlerim 6 Ağustos'tan beri gümrükte beklemektedir. Yeni çıkan karar ile vergi ödetmek için mi bekletiliyor? 15 gün süre vardı, amaç onu doldurtmak mı? Ürünlerimin tarafıma gönderilmesini talep ediyorum. Ek çıkan vergi ödemesini kabul etmiyorum.

profile profile profile
23 Ağustos 2024 08:47

Hiçbir gelişme yok hala gumrukte bekliyor

Yorumlar (5)

Fatih
Fatih

10 milyon üyesi 2 milyon aktif Türk kullanıcısı var bu iş yükünü kargo işlemede karşılayamıyor aracı firma örnek aliexpress te 10-15 günde geliyor siparişlerim temu piyasa girdi insanlar 2ay kargo bekliyor çoklu siparişleri tek paket halinde ülkeye sokması sonucu yetkililerin de dikkatini çekti daha çok harcama cari açık vergi oranlarını yüzde 60ve 30 Euro sınırı 2000 TL üzeri kargo bedavaydı vergiden önce 480 TL idi İlk zamanlarda hem iyi bir kampanya başlattı ama sonrasında tüm ülke mağdur oldu

Yalçın
Yalçın

Aynı sorunu bende yaşıyorum. 6 ağustostan beri gümrükte. Aynı zamanda Hepsiburada'dan sıpıariş verdim yurt dışından çoktan 10 ağustosta kargom elimdeydi.

Serkan

Bende de birebir aynı ekran var. 6 sında saat sabah 8 ve akşam 8 de gösteriyor halen gümrükten çıkmadı.

Enes
Enes

Normal bunlar merak etmeyin 1 hafta içinde teslim edilir bende de aynı sorun vardı 15 gün gümrükte bekledi sonra geldi ayrıca ek vergide eklemez karardan önce sipariş vermişsiniz sonuçta bende ödemedim

Kübra
Kübra

Yasa çıktığı gün değil, yürürlüğe girdiği günden sonra gelirse, ek vergi değil de ürün gümrükten geçmez. O da 20-21 Ağustos sanırım. Amazon 43 euro luk siparişimi iptal etti bugün. Teslimi 20 sini geçeceği ve gümrükten geçmeyeceği için. Ama bugün dahil 150 euro ya kadar olan tüm ürünlerimi aldım. Temu nun sistemini çok bilmiyorum. 1 siparişim oldu, o da sadece kargoya verildi görünüyor 1 haftadır. 20 sini geçeceğini bildiğim için 30 euro ya kadar siparişim oldu. Nasıl olacak göreceğiz. Sanırım temu nun gümrükten geçmeyen kargoları iade oluyor. Aylar sürüyormuş ve sadece ürün iadesi oluyormuş. Ödenen gümrük vergisi geri ödenmiyormuş.

Serkan sonuçtan hiç memnun değil

14 Ağustos 2024 18:05

Zafer