Tekkoza Turizm 2024 Hac mağduriyeti

22 Haziran 2024 19:30

Verdikleri sözün %80'i tutulmadı, söyledikleri yalanlar bini bir para, orada çekilen cefalar yanında cabası.
Bu firmayla 2024 haccına ticari vize ile gittik. 2024 hac kuraları çekilmeden şirketin Manisa Akhisar acentesi c*** b***, akrabamın yaklaşık 35 senelik arkadaşı olması dolayısıyla kuralardan sonra kota kalmayacağı, birkaç adet kota kalsa da fiyatların çok daha yükseleceği bahanesiyle kuradan önce kayıt almak için ısrarcı oldu, biz de kaydı yaptırdık ve ticari vizeleri çıkarttık. Daha sonra kuralar çekildi ve kurada da bize hac çıktı. Sözümüzden dönmemek adına c***Bey'e konuyla ilgili bilgilendirmede bulunduk; kurada ismimizin çıktığını, eğer ticari vize ile gittiğimizde herhangi bir sıkıntı ya da risk yaşayacaksak gene sizin şirketle gidelim ama hac vizesiyle gidelim dedik. Buna mukabil c***Bey hiçbir riskin olmadığını, kurada ismi çıkıp hac vizesiyle gelecek olan hacıların da bizimle aynı otelde kalacağını söyledi. Hac vizesiyle gitmek istersek 1000$ daha fazla ödeme yapmamız gerekeceğini de söyleyince biz de ikna olduk. Kasım başında c***Bey otellerin belli olduğunu söyleyerek fotoğraflarını da WhatsApp grubuna attı fakat kaldığımız otellerin fotoğraftakilerle alakası yoktu. Biz küçük çocuklarımızın da olması dolayısıyla kısa dönem olarak gitmek istedik, 20 günlük olarak konuştuk. Fakat tarih yaklaşınca 10 gün öne çekildi ve 1 ay olarak gitmek zorunda kaldık, sebep olarak da uçak olmadığını söylediler fakat biz gittikten 15 gün sonra bile yeni hacılar bulunduğumuz otele aynı şirketle geldi. Vakti gelip kutsal topraklara gittiğimizde bizi yaklaşık 15-20 gün boyunca otelde kapattılar, dışarı salmadılar. Onları dinlemeyip de çıkmak istediğimizde de Arafat'a çıkamayıp hacı olamazsınız diye tehdit edip korkutmaya çalıştılar. Bulunduğumuz otel zaten Suud yetkili makamlarında ruhsatı olmayan, pandemiden beri kapalı olan bir otelmiş. Dolayısıyla giriş çıkış olunca etraftan görüldüğünde otelin mühürlenmesinden ve 370 adet hacının ortada kalmasından, biz dışarı çıkmak, kendi imkanlarıyla (zira servis falan kesinlikle yoktu zaten) Kabe'ye gidip gelmek isteyenleri sorumlu tutmaya kalktılar.

22 Haziran 2024 19:11

Gelelim arafat kısmına: çok şükür ki arafata çıkarmayı başardılar, hamdolsun ki hac ibadetinin farzını yerine getirdik. Fakat arafatta bizi götürdükleri çadır, affedersiniz herhangi bir hayvanı bağlasanız durmaz. Basık, alçak brandanın altında klimayı bırakın herhangi bir vantilatör bile yok, insanlar sıcaktan havasızlıktan rahatsızlanmaya başladı özellikle belli yaşın üstündeki hacılar. Oysaki otelde yapılan toplantılarda çadırların hazır olduğunu kontrol etmek için 2 3 günde bir çadırlara gidildiğini vs. Söylüyorlardı. Arafattaki vazifemiz bittikten sonra saat 18:00 da otobüslerin geleceğini söylediler fakat saat 00:00 olmasına rağmen hala otobüsler gelmeyince hacılar artık isyan etmeye başladı. Ve o tepkiyle o çevrede bulunan 1-2 tane otobüsle konuşarak o otobüslere sıkış tepiş bindirilip müzdelifeye yollandı. Sonraki bayram günlerinde yapılması gereken vazifelerden şeytan taşlama için de tutulacak servisler için hacılardan ekstra para istendi ki o da tek yön olarak ( otelden mina götürüldü oradan dönüş pahalı olduğu için dönüşte gene hacılar kendi imkanlarıyla döndü.) velhasıl kelam bir şekilde hacı olduk ama yaşlı hacı abilerimiz ablalarımız çok çok sıkıntı ve eziyet çektiler. Bunları bu kadar ayrıntısıyla yazmamın sebebi, bizim çektiğimiz bu sıkıntıları başka hacı adaylarının yaşamasını istememem. Bunun yanında daha yazılacak çok şey var, diğer hacı adaylarından, suud hac bakanlığının verdiği karekodlu bileklikten alabilmek için 1000$ fazladan para alınmış fakat ortada ne bileklik var ne de başka bir şey. 13 Mayıs tarihinde WhatsApp grubuna kurbanlarımız alınmıştır notuyla gönderilen videoda hayvanlar keçiydi, fakat bayramdan sonra kurbanlarımız kesildi notuyla gönderdikleri fotoğraf ve vidolarda hayvanlar Koç koyun. İnşallah burada da bir yalan söz konusu değildir diye dua ediyoruz, zira bu kadar yalandan yaşanandan sonra insan söyledikleri hiçbir şeye inanamıyor artık. Son olarak şunu da söyleyeyim; buraya yazdığım her şeyle alakalı fotoğraf ve WhatsApp yazışmaları mevcut.

profile profile profile

Pınar sonuçtan hiç memnun değil

29 Haziran 2024 20:21
Marka Turizm Hac Mağduriyeti Yaşatan Şirket
Hatice sonuçtan hiç memnun değil

Umre Organizasyonunda Hayal Kırıklığı: Eksik Günler Ve İlgisiz Hizmet

02 Şubat 19:16
Burak sonuçtan hiç memnun değil

Faran Tur Umre Hizmetinde Eksik Gün Ve Kötü Organizasyon

31 Ocak 16:59
Selami sonuçtan hiç memnun değil

Rıza Turizm İle Haç Ziyaretinde Eksik Gün Ve Söz Verilmeyen Özel Oda Sorunu

04 Temmuz 00:56