Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

TCL Televizyon, Bilkom ve Koçak Elektronik  Rahatlığı

15 Aralık 2023 11:48

TCL 50P615 Android TV televizyon alındığından beri görüntü aktarım sorunu yaşamakta. Android ve Bilgisayar ile asla görüntü aktarımı yapılamamakta. Koçak Elektronik firması Teknik Servis olarak cihazı evde onaramadı ve 13.12 2023 tarihinde alıp servise götürdü. Arızayla ilk kez karşılaştıklarını söylediler.

Bugün itibarıyla, firmayla irtibata geçtiğimde, yazılım beklediklerini, 21 günlük yasal sürenin olduğundan bahsediyorlar. Bu ülkedeki rahatlığın kanıtıdır. Oysa, mail yoluyla gönderilen yazılımın cihaza kurulumu en fazla 5 dakika sürmektedir.

Ben onarımla çözülmeyeceğine inanıyorum ve kesinlikle bir üst model ya da cihazın yenisiyle değişimini istiyorum. Bilkom ve servislerinin ilgi ve alakasızlığı hat safhada. TCL pişmanlıktır.

16 Aralık 2023 11:10

16.12.2023 tarihinde Servis cihazın serviste yapıldığını söyleyerek eve getirdi. Evde cihaz kontrolü yaptığımızda aynı arızaların devam ettiğini gördük. Önce benim bilgisayarımdan aktarım yaptık sorunlu, sonra telefonumdan yaptık sorunlu. Servis; sizin bilgisayarınız ve telefonunuz kaynaklı olabilir dedi; pes! Sonra kendi telefonlarıyla bağlandılar yine aynı sorun! Anten kablomu bile kopardılar, sorun sizin anteninizdeymiş deyip çıktılar işin içinden. Cihaz kurulmadan servise geri gitti. Servise ne olacak şimdi diye soruyorum; işlemler devam edecek diyor. Peki yazılım atılacak demiştiniz atıldı mı diye soruyorum, evet diyorlar. Yazılım atıldıysa daha ne yapılacak diye soruyorum, işlemler devam edecek deyip geçiştiriyor. İşlemin ne olduğundan zerre haberi olmadığı da aşikar! Evimdeki tek televizyon, servisin aymazlığı neticesinde; günler, haftalarca ne olacak acaba diye bir bilinmezliği beklemek istemiyorum. Kısacası televizyonun sorunu çözülemediği için, mahkemelerle uğraştırmadan, yenisi veya bir üst sorunsuz modeliyle ivedi değişim kararı çıkartılmasını önemle rica ediyorum.

20 Aralık 2023 00:17

Daha önce de belirttiğim gibi, Koçak Elektronik (TCL Yetkili Servis) bu işi bilmiyor. Şöyle ki, bugün arızalı cihazı geri getirdiler; cihazı daha önce formatladıkları için, kanalları vb. Tarayıp kurmaları gerekiyordu. Daha önce anten kablosunu koparmışlardı, yerine konnektör verdim ve zar zor tamir edebildiler. Gel gelelim kanal taramasını yapamadılar; sözde uydu sisteminde arıza olduğunu, bir uyducu çağırarak yaptırmam gerektiğini söyleyip gittiler. Öyle bir servis ki, ellerini değdikleri yer bozuluyor. Hem arızalı cihaz geri geldi, hem de arızaya arıza ekleyip gittiler. Arkalarından kanal taramasını yaptım, sorunu kendim çözdüm. Koskoca Samsung ve TCL markaları kimlere emanet; görün ve değerlendirmenizi yapın lütfen!

15 Ocak 2024 13:48

15.01.2023 tarihi olması, 21 günlük onarım süresinin fersah fersah geçmiş olmasını dahi dikkate almayarak, televizyonun değişimini sağlamıyorlar. TCL markası işi zorlaştırma adına ne varsa uyguluyor. Yetkili Servis rapor dahi yazmamış arızayla ilgili. Yasal haklarınızı kullanabilirsiniz deyip, müşteriyi ne yerine koyduklarını yorumlarınıza bırakıyorum. Zira, servis raporu olmadan mahkeme başvurusu yapılamaz. Yapılsa dahi reddedilir.

Ebru sonuçtan hiç memnun değil

TCL Televizyon Donma Sorunu Ve Yetersiz Bilgilendirme

07 Ekim 2023 13:50
Zafer sonuçtan hiç memnun değil

01 Aralık 2023 14:39
Samet sonuçtan hiç memnun değil

16 Eylül 2023 17:47
Oguz sonuçtan hiç memnun değil

04 Eylül 2023 12:08
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil