Emre sonuçtan hiç memnun değil

Sompo Sigorta Yaptığım Kazaya Red Veriyor Hem De Tramer İşletiyor.

05 Mart 2024 00:13

Sigortam.net firmasından 16CEL11 plakalı Kia Ceed marka aracıma 31.12.2023 tarihinde yıllardır müşterisi olduğum Sompo Sigorta tarafından 307000100990535 numaralı kaskomu yaptırdım. Aracım ile Görev yerim olan Aksaz Deniz Üs komutanlığına giderken 13.01.2024 tarihinde ihbar No:2024039090 numaralı ve dosya numarası :2024307035322 olan kaza meydana geldi. Seyir halindeyken kayarak bariyerlere vurdum. Yapmış olduğum kazanın üzerimdeki şaşkınlığı ve korkuyu atlatıp kendimi ve aracımda meydana gelen hasarı kontrol ettikten sonra Sompo'yu aradım. Kaza fotoğraflarını çektim. Ben aracımı Muğla Kia yetkili servisine çektirdim. Sonrasında orada çıkartılan fatura tutarı yüksek geldiğinden kasko şirketim Sompo'ya olan iyi niyetim ve aracımın haksız yere yüksek meblağda hasar kaydı oluşmasın diye Sompo'yu arayarak "Aracıma yüksek fiyat çıkardıklarını parçaların onaylandığını ve ekspertizin gelmeden aracın onarımına başlayabileceklerini " ilettiklerini söyleyerek bu durumdan şüphelendiğimi söyledim. Bu yüzden çekici ücretini kendim ödeyerek aracımı Bursa Kia Şentürk otomotive çektirmek istediğimi ilettim. Aracıma yaptığım kaza ile ilgili inceleme başlatıldı gelen bilir kişilere ve telefonda konuştuğum sorumlulara yeniden beyanname verdim. Durumu anlattım. Kasko şirketim olan Sompo'ya iyi niyetimden dolayı aracımı Muğla'dan Bursa Kia servisine kendi cebimden ödeyerek Bursa'ya transfer ettirdiğimi açıkladım.
Benim kendilerine karşı yapmış olduğum tüm şeffaf dürüst ve iyi niyetli davranışıma rağmen tarafıma “Benim belirtmiş. Olduğum kaza beyannamesi ile aracımda bu şekilde hasar oluşamayacağını ve hatta kazanın belirtilen şekilde gerçekleşmediğini bu sebeple hasarımın karşılanmayacağını yazan “mail attılar. Ben Türk askeri olarak böyle bir konu hakkında böyle yakıştırmayı nasıl yaptıklarını anlayamadım. Tamamıyla iyi niyetli bir davranış sergileyerek kendilerini hem aracımda daha yüksek hasar fiyatlandırması çıkmaması için Kia Şentürk Otomotive çektirmeme rağmen tarafıma böyle bir dönüşle karşılaştım.
Sonrasında Sompo Sigorta aracımın onarımına red vermesine rağmen yaptırmadığı aracı kendi gönderdikleri ekspertiz şirketinin vermiş olduğu rapora göre hasar tutarını aracım yapılmış ve kendi taraflarından ödenmiş gibi SBM'ye Tramer kaydı işletilerek haksız yere yazılan fiyatla aracıma Tramer kaydı yansımıştır. Acentem Sigortam.net ve Sompo sigortadan haksız yere yazılmış olan Tramer kaydının silinmesini istiyorum. Mağduriyetimin ivedilikle giderilmesini talep ediyorum.

05 Mart 2024 10:48 (Şikayetten 10 saat sonra)

Sayın Emre Ç., Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi sunarız. Başvurunuza istinaden tarafınıza 05.03.2024 tarihli görüşme ile bilgilendirme yapılmıştır. Saygılarımızla, Sompo Sigorta A.Ş

05 Mart 2024 11:24

Tarafıma yapmış olduğunuz aramada herhangi bir değişme ve düzeltme yapılamayacağını söyleyip olayı kapatmaktan başka bir işlem yapmadınız. Ekspertiz raporuna göre hasar kaydını değerinden çok yüksek bir meblağ işliyorsunuz ancak nedense size telefonda da ilettiğim gibi aracımda oluşan hasarın tramere işlenen hasardan çok daha düşük meblağda ve değişmeyen parçalar olduğunu belirtmeme rağmen bunun tramerde haksız yere yazılan fiyatlandırmanın değişme düzeltmesini ya da silinmesini sağlamıyorsunuz. Benim aracımın değer kaybetmesine sebep oluyorsunuz ve beni mağdur etmekten başka hiçbir işlem gerçekleştirmediniz. Beni yıllardır firmanızı tercih ettiğim için pişman ediyorsunuz

Ceyhun
Ceyhun

Merhaba, benzer bir durumu ben yaşadım. İlerleyen zamanlarda bir sonuç alabildiniz mi?

Emre

Hayır hala daha hasar kaydı gözükmekte aracımın üzerinde

Seray
12 Aralık 2024 16:09