10 Ekim 2024 15:244.406

Sompo sigortaya 2024311564645/1 dosya numarası ile değer kaybı başvurusu yaptım. Baş vurum incelendikten sonra mini ve saç onarımının değer kaybına neden olmadığı için dosyam reddedildi. Reddedilme sebebi ve resimleri aşağıya ekliyorum. Herhangi bir eksper ataması yapılmadan alınan karar. Aracımda tampon, tampon demiri vb. Benzer bazı parçalar değişti. Tarafıma yaklaşık yansıyacak Tramer bedeli 80.000 üzeri. Yeni kanun ile tampon ve plastik aksam değişiklikleri değer kaybına yol açabileceği yazmasına rağmen inceleme yaptıkları ve araçta değer kaybı olmayacağı gibi bir gerekçe gerçekten komik. İlle başvuru yaparken bir avukat aracılığı ile mi yapmak lazım. Şimdi soruyorum 80.000 gibi bir Tramer kaydı eklenen aracın değeri düşer mi? Düşmez mi? Demek ki rapora avukatla itiraz etmek gerekiyor. Bu saçma sapan rapora gerekli itiraz hakkımı kullanacağımı belirterek tekrar incelenmesini talep ediyorum. Aksi takdirde bu saçma olaydan sonra tarafınızdaki kasko sürecim sonunda sizin gibi bir firmayla iş yapmayacağım. Bu şikayetimde burada dursun.

10 Ekim 2024 15:34 (Şikayetten 10 dakika sonra)

Sayın Adnan B, Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi sunarız. Değer kaybı dosyanızda kaza sonucu aracın arka tampon ve bagaj kapağı plastik parçasının hasarlandığı görülmüştür. İnternet satış sitelerinden yapılan çalışmalar ve piyasa kabulünde plastik parçalar üzerinde yapılan tadilatlar veya değişimler aracın alım/satım değerinde farklılık oluşturmadığı bilgisi alınmış olup, kaza sonucu Rayiç/Reel olarak değer kaybına uğramadığı tespit edilmiştir. Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk ( Trafik ) Sigortası Genel Şartları / Ek 1. Değer Kaybının Hesaplanması / Teminat Dışında Kalan Haller ; 1) Mini onarım ile giderilebilen basit kaporta, plastik tampon / parça onarımları, cam, radyo/teyp , lastik , hava yastığı , jant , mekanik , elektrik , elektronik ve döşeme aksamı hasarları teminat dışıdır. Yukarıda belirtilen madde doğrultusunda aracınızda değer kaybı oluşmadığı tespit edilmiştir. Saygılarımızla, Sompo Sigorta AŞ

10 Ekim 2024 15:43

Tampon onarımı yapılmadı iyi bakın değişim yapıldı. Ayrıca 80.000 Tramer yansıyan bir aracın değeri düşer mi düşmez mi? Konu ile ilgili yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağımdan şüpheniz olmasın. İnsanları yanıltmayınız. Bana bahsettiğiniz mini onarımlık kısım 14.000 TL diğer hasar onarım mı? Yoksa değişim mi? Gerçekten acemice sadece site üzerinden baktık demek profesyonelliğe sığıyor mu? Tamponda onarım yapılmadı faturada değiştiği zaten yazıyor. İlle mahkeme diyorsanız avukatımla zaten irtibata geçerim.

23 Mayıs 11:24

Değer kaybı veremeyiz diyorlardı, avukat aracılığı ile tahkime başvurduk ve değer kaybını aldık. Bu gibi sorunlarda demek ki avukatla başvuru yapmamız gerekiyormuş.

20 Ekim 2024 22:29

Sigorta gözetim sitesi devletin

16 Ekim 2024 21:47

Adnan bey merhaba SBM sitesi üzerinden değer kaybı eksperi talebinde bulunun ücretsiz

Sigorta Onayı Bekleyen Hasar Kaydı Ve Servis Sorunu

Yasin
Yasin
17 Ekim 2024 15:595.589

"Sompo Sigorta'dan sorunu çözdüğü için Yağmur hanıma teşekkür ederim. Parçaların Değişimine onay verdiler. Sorunum çözüldü."

2 Yorum

Berkan
Berkan
18 Ocak 2025 12:5922.071

28.11.2024 tarihinde bir trafik kazası yaşadım. Işıklarda beklerken yeşil ışığın yanmasıyla birlikte hareket edecekken a...

1 Destek1 Yorum

Sompo Sigorta Ödemediği Tazminatı Abartılı Hasar Kaydı Olarak Giriyor

Murat
Murat
31 Ocak 2024 22:203.386

18.01.2024 tarihinde başka bir aracın park halindeki 42YN342 plakalı aracıma çarpması sonucu oluşan hasar nedeniyle arac...

Sompo Sigorta Ödemediği Tazminatı Abartılı Hasar Kaydı Olarak Giriyor
1 Destek1 Yorum

Tümünü Gör
Sompo Hasar Onarım Sürecinde Serviste Araca Verilen İlave Hasar

Sompo HasarOnarım Sürecinde Serviste Araca Verilen İlave Hasar

Ekin
Sompo %100 Haklı Olduğum Bir Trafik Kazasında Aracım Tamir Edilmedi Mağdurum!

Sompo %100 HaklıOlduğum Bir Trafik Kazasında Aracım Tamir Edilmedi Mağdurum!

Şahin
Sompo Sigorta Yolda Bıraktı!

Sompo SigortaYolda Bıraktı!

Hüseyin
Sompo İkame Araç Sıkıntısı!

Sompo İkame AraçSıkıntısı!

Muhammed