Skoda Octavia'nın Garantisi Bittikten Sonra Başlayan Sorunlar Ve Yüksek Masraflar

12 Kasım 2024 11:39

2021 de engelli kategorisinden sıfır 2021 Skoda Octavia 1.0 e-tec araç satın aldık. Araç bir seneyi geçtikten sonra arıza vermeye başladı. İlk şanzıman hatası verdi. Servise götürdük. Garanti kapsamında olduğu için ücretsiz bir biçimde hallettiler. Garantisi bittikten sonra bu sefer vites kolu hatası vermeye başladı. Yine kullanmaya devam ettik. En son 48 v hata verip araç çalışmadı durdu. Servise götürdüğümüz zaman ki burada da çekiciyi falan biz ayarlıyoruz. Çünkü garanti bitmişse siz artık ilgi alanında değilsiniz. Aracın 48 v hatasının 100.000 civarlarında tuttuğu söylendi. Sonrasında istisnai iyi niyet garantisi uygulanacağını haber beklediklerini söylediler. 55.000 e kadar indirdiler ücreti. Daha sonra vites kolunu 48v halletmeden göremeyeceklerini söylediler. Tamam dedik ilk problem halledildikten sonra vites kolu için 85.000 TL istisnai iyi niyet garantisi istediler. Toplamda 140.000 lira gibi bir masraf çıkardılar. 3.5 yıllık sıfır arabaya şu an satılsa 1 milyon edecek arabaya 10 da 1 inden daha fazla masraf çıkardılar. Bu insan aklıyla dalga geçmektir. Böyle bir şeyi kesinlikle kabul etmiyorum. Sizi derhal mahkemeye vereceğim. Yaptığınız iş ve işlemler incelensin. Ya da araba kullanıcı hatası kaynaklı mı bu halde. 3.5 yıl şaka gibi 3.5 yılda arabanın çıkardığı masraf. Dediğim gibi kesinlikle bu işin peşini bırakmayacağım. Şimdi derhal başvuru yapıyorum mahkemeye.

profile profile profile
12 Kasım 2024 11:43

Yeni aklıma geldi araba daha bir yılını doldurmadan ben yolda kaldım. Çekici ile gelip arabayı aldılar. Yani arabayı aldığımız ilk yıldan beri problem çıkarıyor. Bunların belgelerini de sizden alacağım. Sonrasında mahkemeye başvuracağım.

Edip
Edip

Merhaba benzer durumdayım, Aracım 4 kere Yolda kaldı. Sizde son durum ne?

Muhammed
Muhammed

Bende 12v hatası ve vites kolu hatası veriyordu. 2.5 yıldır mahkemesi sürüyor inşallah birkaç aya sonuçlanır. Sizde direk Türkiye distribütörünü yani Yüce Auto yu mahkemeye verin bayiyi tek şikayet etmeyin çünkü asıl sorumlu onlar; bu nokta çok önemli. Keşke hepimiz toplu şekilde mahkeme ve medyaya verseydik çok daha iyi olurdu.

Fatih
Fatih

Merhaba neredeyse bire bir problemlerle bende karşılaştım bende mahkemeye vermeyi düşünüyorum ve bu durumda birçok kisi var lütfen konu ile ilgili birlik olursak sonuç alabiliriz

Cihat
Cihat

Merhaba, başvurdunuz mu mahkemeye.

Ugur sonuçtan hiç memnun değil

Skoda Octavia’da Yüksek Onarım Bedeli Ve Yetersiz İyi Niyet İndirimi Mağduriyeti

Ugur
01 Ağustos 2025 16:10