SGK 15.219,15 TL GSS Prim Borcunun Silinmesini Talep Ediyorum

21 Şubat 2024 18:0969.757

1-) 15.215,19 TL Genel Sağlık Sigortası Prim Borcunun silinmesini/yapılandırılmasını talep ediyorum.

Mağduriyetimi, belgelerle, görsellerle, detaylarla gösterdim. Es geçmeyin lütfen. Okumanızı rica ediyorum.

2-) Büyük bir yanlışlık var. 2 yıllık Nişantaşı Üniversitesi Dış Ticaret bölümünde eğitim aldıktan ve mezun olduktan sonra GSS Prim Borcum artmaya başlamış. Fakat, ben mezun olur olmaz yine okumaya devam ettim.
AÖF (Anadolu Üniversitesi) Uluslararası Dış Ticaret ve Lojistik Yönetimi bölümünde mezun olmak için okudum, sınavlara girdim ve mezun oldum.
Kısacası, ben AÖF-Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi eğitimi aldığım iki yıl boyunca sigorta borcum eklenerek artmaya devam etmiş.
Öğrenci olduğum gerekçesiyle bunların olmaması gerekiyordu.

3-) Nişantaşı üniversitesinden mezun olduğum andan itibaren eklenerek ve artarak devam eden GSS Prim Borcumu ve o sırada, yine okumaya devam ettiğimi sizlerle paylaşacağım görsellerle, belgelerle kanıtlayacağım.

3-a) Yüklediğim görsellerde, Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama Ekranını göreceksiniz.

Nişantaşı Üniversitesinden mezunu olduğumu göreceksiniz.

Anadolu Üniversitesinden mezunu olduğumu göreceksiniz.

E-devlette Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama ekranı üzerinden, bu GSS Prim
Borcunun, benim okuduğum dönemlerde dahi nasıl haneme borç olarak eklenerek devam ettiğini tüm detaylarıyla göreceksiniz.

Bu konu, bugün evime gelen ''Genel Sağlık Sigortası Tesciliniz'' konulu bilgilendirme evrakından sonra, benim için çok hassas bir hale geldiği için, bu evraklarda hiçbir şekilde adımı, soyadımı ve t. C. Kimlik numaramı gizlemedim.

Ek olarak, gelen evrakta, bulunduğum bölgeye en yakın ''Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı''na giderek gelir testi yapmam halinde ve bazı şartlar altında gelirim olmadığı takdirde, tüm GSS Prim Borcumun devlet tarafından karşılanacağı yazılmış.

5 kişilik bir ailede, tek gelir kaynağımız babamın emekli maaşıdır.
Aktif bir iş hayatım bulunmamaktadır.

Ayrıca, çalışmayan ve Genel Sağlık Sigortası Primi ödemeyen birisinin, devlet hastanesine gittiğinde, hizmetten yararlanabilmesi için zaten devlete para ödemektedir.
Bu durumda, ben zaten bir sigorta sahibi değilsem ve bir devlet hastanesinden hizmet almıyorsam, o zaman yine GSS Prim Borcunu ödememe gerek yok ki :)

Velhasıl kelam, son derece mağdur olduğunu düşünüyorum.
SGK çalışanlarının, devlet yetkililerinin ilgisini bekliyorum.

4 Mart 2024 03:41

Hiçbir şekilde geri dönüş, bilgilendirme, düzeltme olmadı.

19 Mart 2025 00:59

Türk'ler olarak terk edilmişiz. Hiçbir gelişme yok. Çok fazla ödeme yaptım ama yine her ay ve faizlerle borç yazılıyor. Ödemekten vazgeçtim.

Tuğba
Tuğba
21 Mart 2024 18:58

Merhaba. Bir gelişme oldu mu çözebildiniz mi ben de benzer durumdayım

SGK Yurt Dışına Çıktım Yine Senden Kurtulamadım GSS

Eymen
Eymen
18 Nisan 2024 11:1962.831

31.12.2023 tarihi itibarıyla yurt dışına çıktım ve 4 aydır yurt dışındayım. Konsolosluğa giderek adres değişikliği beyan...

4 Destek

Murat
Murat
20 Eylül 2024 15:4413.675

2017 ile 2019 arası işsizdim ve ne annem ne babam vardı, ikisi de vefat etmişti. Günlük olarak yaşıyordum ve yeri geliyo...

3 Destek

Öğrenciyken Gelen SGK GSS Prim Borcu

Melih
Melih
28 Eylül 2024 20:0945.199

1858166527 numaralı SGK GSS prim borcum şu şekildedir. Borçlu Dönem Sayısı, 26 Toplam Ana Borç Tutar, 5314.90 Toplam h. ...

1 Destek2 Yorum

SGK Genel Sağlık Sigortası Borcu!

SGK Genel SağlıkSigortası Borcu!

Yelda
SGK Genel Sigorta Faiziyle Ödeme Emri!

SGK Genel SigortaFaiziyle Ödeme Emri!

Durkadın

Öne ÇıkanKonular