Göksel sonuçtan çok memnun

ServisPoint Ekran Kartı Coil Whine Rahatsız Edici Tiz Ses Ve Donma Renk Karışma

ServisPoint Ekran Kartı Coil Whine Rahatsız Edici Tiz Ses Ve Donma Renk Karışma
05 Ocak 2024 16:03
Göksel'in Teşekkür Mesajı
“Teşekkürler para iadesi aldım”

05.09.2023 tarihinde Vatan Bilgisayar'dan toplama bir sistem aldım. Yaklaşık 2-3 ay sonra, FPS oyunlarında Valorant, CS:GO, League of Legends gibi oyunları yüksek çözünürlükte 244 FPS'in üzerinde, 400-500-1000 aralıklarında oynarken, kasadan sürekli ve aşırı rahatsız edici bir tiz ses geldiğini fark ettim. Ayrıca, GTA 5 oyununu oynarken 120-185 FPS aralığında geçişlerde oyun donuyor ve ses değişik bir şekilde daha çok yükseliyor, renkler karışıyor ve bilgisayar donup reset atıyordu. İnternette bu sorunu araştırdığımda, bu sesin 'coil whine' adında, bazı ekran kartlarının bazı serilerinde kronik olarak meydana gelen, kusurlu bir sorun olduğunu ve birçok kişinin bu durumdan muzdarip olduğunu ve Tüketici Hakları'na başvurarak iade aldıklarını öğrendim. Benim ekran kartımda da aynı durum mevcut. Ekran kartındaki bobinden kaynaklandığı ve üretim aşamasında sarım tellerinin bol veya sık sarılmasından dolayı bu sorunun oluştuğu belirtiliyor. İade veya üst modelle değişim için ekran kartımı, durumu ve arızayı izah eden ayrıntılı bir not ile birlikte 02.01.2024 tarihinde servis Point'e (MSI ekran kartının teknik servisi) gönderdim. 04.01.2024 tarihinde telefonuma Vatan Bilgisayar'dan ürünümün geldiğine dair bir mesaj geldi. Ürünü almaya gittiğimde, aynı ürünün hiçbir işlem yapılmadan 'test yaptık, herhangi bir sorun bulamadık' denilerek geri gönderildiğini öğrendim. Bu arada, ekran kartı geldiğinde, kasa içindeki diğer parçalarda bir sorun olup olmadığını anlamak için bir hafta önce Vatan Bilgisayar'dan toplama bir PC alan arkadaşımın MSI RTX GameX 4060 TI ekran kartını sistemime taktım ve en ufak bir sorunla karşılaşmadık; ne ses, ne donma, ne kasma. Ayrıca, elimde eskilerden kalma bir GTX 1660 Super ekran kartı vardı, onunla da denedim ve test ettiğim tüm oyunlarda hiçbir sıkıntı yaşamadım. Bu da sistemimin ve diğer parçaların sağlam olduğunu, ekran kartının kesinlikle sorunlu olduğunu anlamama yardımcı oldu. Ekran kartını, 05.01.2024 tarihinde (bugün) Vatan Bilgisayar aracılığıyla servis Point'e, üzerine yine arızayı belirten ayrıntılı bir not yazarak, üst modellerle değişim veya para iadesi talep ederek tekrar gönderdim. Sürecin nasıl işleyeceğini göreceğiz, eğer bir sonuç alamazsam Tüketici Hakları'na başvuracağım. Başvuranların çoğu kazanmış; zor ve uzun bir süreç olsa da, inşallah üst modelle değişim veya para iadesi alabilirim. Yenisini istemiyorum çünkü yaptığım araştırmalara göre, yenisini yollasalar da aynı sorunun olma olasılığı %90; kronik bir sorun olduğu için üst model ya da iade istiyorum.

Göksel
10 Ocak 2024 05:16

Teşekkürler para iadesi aldım

ServisPoint Yoğun Coil Whine Ve Ekran Kartı Nadir Bozulmalar

Yaşar
11 Kasım 2023 11:34
ServisPoint Yoğun Coil Whine Ve Ekran Kartı Nadir Bozulmalar
Hüseyin sonuçtan hiç memnun değil

ServisPoint MSI Bilgisayarımın Kronik Sorunları Ve Servisten Çözüm Alamamak

Hüseyin
02 Mayıs 17:13
Levent sonuçtan hiç memnun değil

Levent
17 Aralık 2024 04:07
Asus'un Tepe Modelinde Hayal Kırıklığı: Coil Whine Sorunu
Furkan sonuçtan hiç memnun değil

ServisPoint Servis Point İade İşlemi

Furkan