Haydar sonuçtan hiç memnun değil

Yanıltıcı Bilgilendirme İle Hayal Kırıklığına Uğratan Araç Satışı

Haydar
06 Kasım 2024 09:37

Ankara Doğuş Otomotiv Seat bayisinden almış olduğum Seat Arona aracım için satış öncesinde test sürüşü talebim oldu. Aracı eşime alacağımız için araçtaki otomatik park özelliği ön-arka park sensörü ve geri görüş kamerası özelliği kritikti bu sebeple test sürüşü talep ettik. Alacağımız paket xperience pakete sahip araç olmadığı test aracının fr Plus araç olduğu söylendi. Test ettiğimiz araçta ön park sensörleri için aktif yönlendirme çizgileri ve geri görüş kamerası için de aktif park çizgileri bulunuyordu. Bunun özellikle bizim aracımızda olup olmadığını buna göre karar vereceğimizi söyledik. Bize bu özelliklerin bizim aracımızda da aynı şekilde olduğu söylendi. Fakat hem teknik broşürde hem de satış temsilcisinin beyanlarında bunlar ile ilgili bir fark bulunmuyor. Fr Plus araçta sürüş modları, büyük jant vb. Gibi özellikler farklı. 2 paket için de ön arka park sensörü, geri görüş kamerası ve otomatik park özellikleri aynı şekilde belirtiliyor. Aracımı 24 Ekimde teslim aldığımda farklı sebeplerden dolayı detaylı inceleme şansım olmadan teslim aldım, sonradan aracın ayarlarını detaylı incelediğimde bu özelliklerin olmadığını fark ettim. Devamında satış temsilcisi ile konuyu görüştüğümde kendisinin de bir bilgisinin olmadığını, bilgi alıp geri dönüş yapacağını söyledi. Ertesi gün aradığında ön park yönlendirme çizgilerinin ve geri görüş aktif park çizgilerinin araçta olmadığını, sonradan da açılamayacağını yeni gelen fr Plus paketinde de olmadığını söyledi. Sonuç olarak eşim için bir heves aldığımız 0 araç maceramız hüsran ile sonuçlandı. Şu anda kandırılmışlık hissi ve yeni aldığımız bir araca sevinememenin duygusunu yaşıyoruz. Konunun çözümü satış temsilcisinin kusura bakmayın demesinden öteye gidemedi. Maalesef satış temsilcisinin araç ile ilgili bilgi eksikliği, broşür ve Web sitesinde de bu bilgilerin olmayışı sebebi ile bu durumu yaşadık.

Erdal sonuçtan hiç memnun değil

Seat Leon “sos” Arızası

Erdal
03 Haziran 2024 21:38
Seat Leon “sos” Arızası
Oğuzhan sonuçtan hiç memnun değil

Garantisi Olmayan Araç Ve Yanıltıcı Bilgilendirme

Oğuzhan
02 Kasım 2024 17:02
Garantisi Olmayan Araç Ve Yanıltıcı Bilgilendirme
Harun sonuçtan hiç memnun değil

Harun
16 Aralık 2023 19:24