Samsung Telefon Galaxy S22 Batarya Edinimi Ve Self Repair

16 Temmuz 2024 18:50

Samsung S22 marka cihazımı Mart 2022'de satın aldım. Mart 2024'te garantisi bitmesinden 3 ay sonra telefonumun bataryası şişti ve arka kapağını itmeye başladı. Arka kapak yanlardaki yapışkanlarından ayrıldı ve yandan bakıldığında pil görülebiliyordu.

Şişmeye devam eden pilin önde ekranı da bombeleştirdiğini fark ettim. Ekran kırılmasın diye bir kredi kartı yardımıyla kalan tutan yerleri takip ederek bataryayı çıkarttım. Nasıl takılacağına dair ifixit sitesinden birkaç video izledim ve bu işlemi kendim yapmaya karar verdim.

S22 orijinal batarya aramaya başladım. Bir sürü alışveriş sitesinde gezip güvenilebilir hiçbir kaynakta bunu bulamayınca bugün bununla ilgili Samsung desteği aradım. "Ürünlerimizin yedek parça temini ve ücretleri ile yetkili servislerimiz ilgilenmektedir. Ürünlerin stok durumu ve yedek parça durumlarını bizler buradan görüntüleyemiyoruz." şeklinde bir yanıt aldım.

İzmir'de bu işi yapan (yetkili servis) 2 firma var. Biri 6 saat boyunca çaldı açmadı, diğeri de 6. Saatin sonunda hat düştü, yarım saat kadar sırada bekledim. Nihayet iletişim kurabildiğimde yetkili servisin çağrı merkezindeki hanım bana yedek parça tedariğinde bulunulmadığını, yalnızca tamir olarak destek verdiklerini, 1400 küsur tl tutacağını ifade etti.

Telefon günümüzde t. C. Kimlik kartından, hatta imza atmaktan bile daha kritik konumda. Güvenlik ve teknik yeterlilik endişem nedeniyle bataryayı satın alıp kendim takmak istiyorum. Bu sitede 19 gün 20 gün telefonunun tamirini bekleyen şikayetler de mevcutken, Samsung'un global sitesinde de self-repair dokümanları yayınlanıyorken bu konuda tedarikte bulunulmaması verilmiş bir sözün yerine getirilmemesidir.

Bu konuda tarafınızdan bir açıklama bekliyorum. Samsung, yedek parça satışını yetkili servislerinin inisiyatifine bırakarak yapmıyor mu? Yoksa burada muhatap olduğum yetkili servis mi vermesi gerektiği bir servisi vermiyor?

Sefa
Sefa

Ayrıca 6 ay önce telefon batarya sıkıntısından dolaya servise götürmüştüm.

Sefa sonuçtan hiç memnun değil

30 Temmuz 2024 12:40
Samsung Telefon Samsung Yetkili Servis Hatasını Neden Ben Çekiyorum

Samsung Telefon Anlaşılan Samsung'DA Garanti Diye Bir Şey Yok!

08 Haziran 2024 10:22
Süleyman sonuçtan hiç memnun değil

26 Ekim 2024 22:22