Sağlık Bakanlığı Eğitim Durumu Dilekçesine Kanunsuz Red Verdi

17 Temmuz 2024 18:16

İstanbul Sancaktepe İ**** V***** EAH de hemşire olarak çalışmaktayım. 2023 2024 eğtim öğretim yılında Uşak Üniversitesi sağlık bilimleri Fakültesi sağlık yönetimi bölümünü 4 yıllık örgün öğretim olarak kazandım. "Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği madde 16 g bendi ‘’ Sağlık ile ilgili bir alanda en az (rg-30/9/2016-29843) dört yıllık örgün öğrenim gördüğünü belgelendirmesi halinde, öğrenim süresi ile sınırlı olmak kaydıyla, öğrenim gördüğü yere, bir defaya mahsus olmak üzere atanabilir. (Ek cümle:rg-9/2/2019-30681) Bu fıkranın (a) bendinde bulunanlar bir defaya mahsus atama kısıtlamasına tabi değildir. ‘’ kanun hükmünce eğitim durumu tayini için Sağlık Bakanlığına dilekçe yazdım. Fakat kanunda hiçbir dayanağı olmamasına rağmen ve bununla alakalı hiçbir ibare olmamasına, red gerekçesi olarak 2024 2025 aktif güz dönemi öğrencisi olmanız gerekli diye dilekçeme red geldi. Sağlık Bakanlığı'nın bu keyfi muameleleri beni çok sıktı. Konu hakkında hakkım ne ise onu almak istiyorum. Ve şikayetçiyim. Lütfen yardımcı olun.

saglik-bakanligi-egitim-durumu-dilekcesine-kanunsuz-red-verdi-1.docx

Atama Sonrası Sistemsel Hata Nedeniyle Mağduriyet Yaşıyorum