Renault Clio'da Bitmeyen Sorunlar Ve Servis Çaresizliği

31 Ekim 2024 11:1752.935

20.12.2023 tarihinde Renault Clio Evolution paket 1.0 tce X-tronic araç satın aldım. Aracı 900 km'de Renault Yol Yardım ile ve 3.000 km'de kendim randevu alarak servise götürdüm. Aracım şu an 17.000 km'de. Aracı çalıştırdığımda rölantide dalgalanma oluyor (800 / 2.000 devir arası), motordan vuruntu sesi geliyor, egzoz patlıyor ve inanılmaz benzin kokuyor her yer. Bu sorun aracı aldığım ilk günden beri var. Soğukta daha sık ve daha belirgin olurken sıcak havalarda daha nadir ve daha az oluyor. Ortalama 1 dakika kadar beklersem araç düzeliyor ancak beklemeden gaza basıp aracı hareket ettirirsem uzun süre araç gaz almıyormuş gibi sallanmaya devam ediyor. Devir 800 - 3000 arasında inanılmaz hızlı dalgalanıyor araç hareket ederken. Ancak aracı çalıştırdığımda vitesi D'ye getirip ısınmasını beklersem dalgalanma olmuyor, motordan ses gelmiyor ve egzozdan patlama sesleri gelmiyor. Araç ısınmadan vitesi tekrar P'ye getirirsem, motor ısınana kadar tekrar dalgalanma başlıyor ve vuruntu sesi geliyor. Ayrıca araç 5 derecenin altındaki havalarda 7-8 saat park edilip beklerse trim kilometreyi kendi kendine sıfırlıyor. Araç içerisinde cam açma ya da kapatma tuşlarını kullandığımızda aracın iç aydınlatmaları kısılıyor. Tüm bu sebeplerden dolayı birçok Renault servise gittim ancak servisler bile Renault'tan ümidi kesmiş durumda. "Bu sorunları yaşamamak istiyorsanız Renault araç kullanmayacaksınız" diyorlar. "3 Silindir motor, sadece bunlar varsa şükredin sorun değil bunlar" diyorlar. Gerçekten hayretler içerisindeyim, internette araştırdığımda bu sorunu yaşayan yüzlerce kullanıcı olduğunu gördüm. Kimse net bir çözüm bulamamış. Tüketici Hakem Heyeti'ne de başvuru yaparak süreci ilerletirken, Renault'un bu şikayete geri dönmeyeceğini de tahmin ediyorum. Bu sorunu yaşayan ve çözüm bulabilen başka kullanıcılar varsa dönüş yapmalarını bekliyorum. Markadan değil de diğer kullanıcılardan çözüm bekliyor olmam zaten tüm yaşadığım süreci ve markanın kalitesizliğini sanırım yeterince anlatıyor. Renault Cliolarda bu tarz fabrikasyon hatalar çok arttı ve marka buna bir çözüm üretmiyor. Araç alırken bunların aklınızda olmasını dilerim...

31 Ekim 2024 11:46 (Şikayetten 29 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz, Markamızı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Yaşadığınız sürecin en kısa sürede memnuniyete dönüştürülmesi hedefimizdir. Müşterilerimizden gelen görüş ve talepler kalite standartlarımız kapsamında önemle değerlendirilmektedir. Size özel müşteri danışmanınız tarafından en kısa sürede tarafınıza geri dönüş sağlanacaktır. Renault MAİS Müşteri Hizmetleri

1 Kasım 2024 09:39

Şikayetim markaya ulaştıktan 3 saat sonra benimle iletişime geçtiler. Aracı aldığım bayinin beni arayacağı, test aracı ile test sürüşüne çağıracağı söylendi. Yaşadığım sorunlar test aracında yok ise benim aracımda bir sorun olduğu kabul edilerek aracımın inceleneceği söylendi. Şu an için beklemedeyim.

3 Kasım 2024 14:29

Aracı aldığım bayi tarafından arandım, 06.11.24 tarihi için randevu oluşturuldu. Gittiğim zaman gelişmeleri tekrar yazacağım

6 Kasım 2024 17:20

Bugün servise gittim. Çektiğim videoları ustaya gösterdiğim zaman bunun normal olmadığını ve bir sorun olduğunu söyledi. Ancak videoların yetersiz olduğunu, sorunu tam teşhis edebilmek için ve işlem yapabilmek için aracın serviste kalması gerektiğini söyledi. Aracı alalı 1 sene olmamasına rağmen 3. Kez aracım servise girdi ve orada kaldı. Genel merkezden söylenilenin aksine herhangi bir test aracı verilmedi. Muhtemelen sorunu yakalayamadık, araçta herhangi bir sorun görünmüyor, 3 silindir bu şekilde çalışır şeklinde ki yorumlarla gidip aracımı tekrar almam söylenecek. Sonucu buraya yazacağım

7 Kasım 2024 15:46

Servisin dönüşü şu şekilde oldu; 1) Trim kilometre sıfırlanmasının yazılımsal bir hata olduğunu ve Renault'un bu sorunu çözmesi gerektiğini, 2) Araç motorundan gelen vuruntuyu yakalayamadıklarını, Renault ile konuştuklarında bu konuda şikayet kaydı bulamadıklarını ve bu sebeplerden dolayı araca müdahale edemeyeceklerini söylediler. İlk hatam Renault araç almak olurken ikinci hatam da aracın garanti süresini ücret ödeyerek 2 yıl daha uzatmak oldu. Yeni araç alıcılarına ve mevcutta bu araca sahip olan kullanıcılara deneyimleri aktarmak istedim.

Yorumlar(21)

27 Mayıs 2025 01:30

Rölanti dalgalanması sorunu bende de var. Soğukken 1000 devir ile 1600 devir arasında dalgalanma sıcakken 700 devir ile 1100 devir arasında oynama yapıyor. Aynı zamanda sabit gaz ile ilerlerken gaz göstergesi sürekli milimetrik titriyor. Yakıt sarfiyatı inanılmaz arttı. Gaza bastığımda devir önce düşüyor sonra artıyor. 3 aydır bende uğraşıyorum. Motor kulağı boğaz kutusu ve contası değişti ancak maalesef düzelmedi. Yarin tekrar incelenmek üzere servise bırakacağım. Ancak sıcak havalarda daha az yapıyor. Hava filtresi ile alakası yok. Bakımda yapıldı bu sorunlar devam ederken hiçbir şey değişmedi. Ancak buji erimesi sorunundan bahsediliyor. Buji ve yazilim ile çözülebileceğini düşünüyorum. Ankara Ankara Mais ne saptayacak merak ediyorum.

Murat
Benzer Şikayeti Var
14 Mayıs 2025 12:51

Benim aracımdada yapıyor aynı sorun bende de var. Servis boğaz kelebeği adaptasyonu yaptı ama düzelmedi. Tekrar servise götüreceğim başka işlem yapacaklarını söylediler. Gelişme olursa paylaşım yapalım hepimiz faydalanalım.

22 Nisan 2025 21:04

Aracımda "Üst motor kulağı, gaz kelebeği, Kelebek kutusu contası" değişti arkadaşlar şu an hemen hemen 2 haftadır aracı kullanıyorum sorun büyük ölçüde çözüldü. 14 günde sadece 1 kez 3-4 saniyelik hafif bir vuruntu sesi geldi onun dışında hiç problem yaşamadım. Normalde 2-3 günde yukarıdaki videodaki gibi mutlaka ses yapardı şu an yapmıyor. Umarım kalıcı bir çözümdür. Değişiklik olursa tekrar buradan yazarım.

26 Mart 2025 23:01

Konu ile ilgili çözüm bulabildiniz mi? Aynı sorun bende de var 3 kez servise götürdüm sorunu çözemediler. 1.5 yıldır kullanıyorum aracı. Müşteri hizmetlerine şikayet talebinde bulundum. Bayramdan sonra aracı tekrardan servise getirmemi istediler. Eğer bu seferde çözülemezse Tüketici Mahkemesi'ne başvuracağım. Saçma sapan yok 3 silindir motorlar böyle çalışıyor vs deyip kendi kendilerine savunma yapıyorlar. 1 milyonluk araç alıyorsun uğraştığın şeylere bak. Bir çözüm bulan olursa bilgilendirirse sevinirim.

15 Ocak 2025 10:58

Efendim kendim buldum kendim yaptım yine servisin işi geçiştirme işleri hava filtresini değiştirin sorun ortadan kalkıyor ilk claistirmada vuruntu sanırım hava sensörü ile ilgili arıza olabileceğini düşünüyorum diğer mevzu ise evet turbosu üretimden kaynaklı serviste güncelleme diye vesgate açılma süresi ile oynuyorlar ses çıkmasın diye her şeyin kolayını bulmuşlar 1 seneye kalmadan yine aynı turbodan ses çıkıyor

12 Aralık 2024 01:42

Selamlar, Bende belirttiğiniz vuruntu sorunu ve turbo devreye girmeme ya da turbonun erken girme sorunlarım, ani gaz tepkime sorunlarını yaşadım 7-8 ay önce; sonrasında müsait olduğumda randevu alıp, İzmir Çiğli Ermat Servisine gittiğimde kontrol yaptılar sonrasında belirtilen sorunu bir daha yasamadım, yazılım revizyonu ile düzelttiklerini ilettiler. Belki işinize yarar iyi günler

9 Kasım 2024 16:59

Aynı sorun bende de var Clio 1.0 tce X-tronic 90 bg

3 Kasım 2024 15:15

Soğuk hava da partikül filtresi ve katalitik konvertör ısıtmak için içindeki pislikleri atmak için farklı bir ateşleme yapıyor yoksa direk arıza lambası yanar diyor servis ben kışın havalar soğuk olduğu zaman d veya r modunda bekliyorum devir düşene kadar yazın zaten yapmıyor

1 Kasım 2024 20:00

Bende sıfır aldığımda beri var bunun çözümünü serviste bilmiyorum

Renault Clio 2024 Elektrik Arızası

8 Temmuz 2024 22:4824.104

2024 Yılı şubat ayında Clio evolution 1.0 t. C. E araç aldım. Fakat aldığımdan beri sürekli bir sıkıntı. Daha 200 km olm...

1 Destek1 Yorum

Yusuf
Renault Kangoo 2017 Kronik Air Kısmının Açılması

Renault Kangoo2017 Kronik Air Kısmının Açılması

Altay
Renault 2023 Model Austral Turbo Geri Dönüşüm Arıza Sesi Çözülmüyor!

Renault 2023Model Austral Turbo Geri Dönüşüm Arıza Sesi Çözülmüyor!

Yekta

Öne ÇıkanKonular