Orhan sonuçtan hiç memnun değil

Ray Sigorta Yedek Parça Tedarik Problemi

Ray Sigorta Yedek Parça Tedarik Problemi
10 Mayıs 2024 15:30

17.04.2024 tarihinde Manisa'nın Alaşehir ilçesinde meydana gelen trafik kazası sonucunda, 23.04.2024 tarihinde sigorta şirketleri arasında anlaşma sağlanmış ve diğer araç %100 kusurlu bulunmuştur. Alaşehir'deki Kaporta Servisi'nden yapılan hasar bildirim işlemi sonrasında E*** T***** firmasının eksper olarak atandığı kaza ile ilgili, eksperle gerçekleştirdiğim görüşmeler neticesinde, 02.05.2024 tarihinde tedarikçi Aydemiral BMW'den orijinal ön tampon, orijinal sis farı ve çerçevesi sipariş edilmiştir. Aydemiral BMW tarafından gönderilen ön tampon, 07.05.2024 tarihinde kaporta servisine ulaşmıştır. Ancak, yapılan incelemede tamponun yan sanayi ürünü olduğu anlaşılmış ve iade edilmiştir. Aracımın şasesine kayıtlı ön tamponu orijinal M paketi olup, araç üzerindeki hasar gören tampon da BMW logolu orijinal parçadır. Danıştay'ın 2021 yılında aldığı karar doğrultusunda yürütmesi durdurulan eş değer parça uygulaması ve 31679 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan genelge gereğince, orijinal parçanın orijinal parça ile değiştirilmesi gerektiği bilinmektedir. Eksper tarafından orijinal parça siparişi verilen ürünün, hangi niyetle muadil veya eş değer parça olarak gönderildiği ve orijinal parça ürün fiyatının Ray Sigorta'dan tahsil edilerek mağdura yan sanayi parça verilip verilmediği sorgulanmalıdır. Ayrıca, araç sahibinin rızası olmadan araca eş değer veya çıkma parça takılamaz. Parçanın orijinalinin yurt içinde tedarik edilemediğinin ispatı sigortacıya aittir ve aracımın ön tamponu tarafımdan ülke içerisinde en az iki satıcıda orijinal olarak bulunduğu tespit edilmiştir. Sonuç olarak, ürünün orijinal sipariş verilmesine rağmen yan sanayi ürün olarak gönderilmiş olması, eğer bu durum anlaşılmaz bir amaçla yapılmışsa, hem firmanız hem de mağdur araç sahibi (ben) için kabul edilemezdir. Ayrıca, tedarikçinin bu uygunsuz davranışı sürecin bir haftasının boşa harcanmasına neden olmuştur. (Tedarikçinin parçayı tedarik edemediğini bildirmesi halinde, araç sahibi tarafından orijinal parça tedarik edilerek sorun çözülebilirdi.) Sorunun bu tip problemlerle çıkmaza sürüklenmesi durumunda; araç aynı zamanda kaskolu olduğundan, kasko sigortasından yapılacak giderler zaten %100 kusurlu olan karşı taraf sigortasına rücu edilecektir. Aracın tamirde geçen süre boyunca yaşattığı zararın, kanuni yollara başvurulmadan sulh yoluyla çözülmesi için konunun ivedilikle ele alınması önemlidir. Aracımın hasar gören orijinal parçalarının sizlerin ilgisiyle bir an önce tedarik edilmesini ve suistimal gibi görünen bu olayın araştırılmasını firmanızdan rica ederim.

13 Mayıs 2024 08:43 (Şikayetten 2 gün sonra)

Değerli Müşterimiz, Şikayetiniz hakkında ilgili departmanımıza gerekli bildirimler yapılmıştır. Çözüm konusunda sizinle en kısa sürede iletişime geçilecektir. Saygılarımızla, Ray Sigorta A.Ş. Müşteri Memnuniyet Merkezi

15 Mayıs 2024 08:52

Ray Sigorta'nın en kısa süre anlayışı kaç hafta ya da kaç ay merak ediyorum. Şimdiye kadar kendilerine yazılı ve sözlü yaptığım hiçbir şikayete dönmeyen bir firmanın buradan otomatik mesaj ile yanıt vererek sanki mağdur/müşteri ile ilgileniyormuş algısı yaratmaya çalışması üzücü bir durum.

29 Mayıs 2024 15:37

13 Mayıs'da firmanın otomatik mesaj ile dönüşü ardından konu ile ilgili hiçbir Ray Sigorta yetkilisi beni aramadı. Borsa'da işlem gören bir firmanın ne kadar ciddiyetsiz olduğunu görmüş olduk. Eksper yedek parçaların tedarik edilemediği ve mağdur araç sahibi tarafından tedarik edilebileceğini bildirdi. Dosyanın kapatılmasından sonra Ray Sigorta'nın mağdur hesabına ödemeyi kaç günde yaptığını da sizinle paylaşacağım. Şu an tüm parçaları kendi paramla Almanya'dan tedarik etmiş durumdayım. Sürecin ileri ki hukuki boyutlarını da göreceğiz.

Sağ olun teşekkürler

Murat

Aynı durumu şu an bana yaşatılıyor tedariğini tarafımca yapılmasını istediler faturayı da onlara ibraz edilmem istendi ama kaç günde ödeme yapılır meçhul siz ne kadar sürede aldınız ödemeleri

Orhan

Ben aracımın parçalarını Almanya'dan orijinal olarak tedarik ettim. Tüm hasarlı parçaları t. C. Numarama fatura ettirerek Ray Sigorta experine servis aracılığıyla ibraz ettim. Açıkçası ödeme 1 hafta 10 gün gibi sürede yapıldı. Birkaç gün sonra da KDV ödemesi yapıldı. Ödemenin çok sürmediğini söyleyebilirim. Orijinal parçalar kullanılarak yapılan tamir ödemelerinin tamamını sigortadan tahsil ettim

Ziya sonuçtan hiç memnun değil

23 Temmuz 2024 13:52
Ray Sigorta - Eksper Mağduriyeti Gidermiyor.

31 Temmuz 2024 17:43