Anıl sonuçtan hiç memnun değil

17 Ekim 2023 15:51

01.10.2023 Günü akşam saatleri Marmara Forum Media Markt satın almış olduğum Philips Marka 75PUS8007/12 model televizyonu (02.10.2023) Media Markt tarafından ev adresime kapalı kutu olarak teslim edildi. Bir sonraki gün (03.10.2023) İstanbul Avrupa Yakası Bakırköy yetkili Philips servisi C***** elektronik tarafından gelen teknik servis elemanları cihazın kurulumunu sağlayıp, gerekli evrakları imzalattıktan sonra gittiler. 2 saat sonra havanın yavaş yavaş kararmasıyla cihazın panel çıtalarında ve orta kenar kısımlarında Ghosting olarak tabir edilen ışık sızmaları tespit ettim, derhal fotoğraflayıp, videosunu çekip eve gelen yetkili servis elemanlarına yolladım. Bana ertesi günü (04.10.2023) için başka bir teknik servis yetkilisi gelip televizyonu kontrol Edip arıza, hasar tespit rapor tutacağını söylediler. Tamamen başka renklerde ve ekranlarda kendi kafasına göre, beni dinlemeden, müşterinin sorunu anlamadan, gayet saygısızca testini yaptı ve evi terk etti. İki gün sonra (06.10.2023) cuma günü kendisinin şahsen tuttuğu özel raporda televizyonun (standartlar) dahilinde olduğunu belirleyip tarafıma gönderdi. Tabii ki doğal olarak TV yi aldığım Media Markt'a gittim, durumu izah ettim, fotoğrafları, videoları başta Philips sorumlusu, satış danışmanı, müşteri ilişkileri sorumlusu, ve bir çok birim çalışanına gösterdiğimde 'beyefendi böyle televizyon olmaz, bu televizyonda bariz bir şekilde hata var, hasar var ayıplı bir ürün olduğunu arkadaşlarda kabul ettiler. Ancak yetkili servisin doğa raporu denilen raporu tutmadan televizyonu iade alamadıklarını söylediler. Önce durumumu, şikayetimi ve mağduriyetimi farklı bir yetkili Philips servisine izah Edip evime tekrar kontrol için yönlendirme yapmaya çalıştılar ancak Philips Türkiye'nin benim de şahsen kendileriyle yapmış olduğum görüşme sonrasında belirlemiş olduğu televizyonu hangi servis eve gelip ilk kurulumunu gerçekleştirdiyse akabindeki altı ay boyunca da onların sorumluluğu altında olduğunu ve onlardan başka hiçbir servisin gelemeyeceğini söylediler. Aynı yetkili servis olan (C***** elektronik) 'i bana yönlendirilmek üzere randevu alındı. Aynı servis elemanı beni cep telefonumdan arayıp ('hayırdır? Yine beni çağırmışsınız') sözcüğüyle telefonu açtı, Birçok kere servis için evime gelip televizyonu kontrol etse de kararında hiçbir şey değişmeyeceğini bana yine aynı dille söyleyip telefon görüşmesini sonlandırdık. Konu ile ilgili mağduriyetimin bir an önce dikkate alınmasını ve gereğinin yapılmasını istiyorum.

17 Ekim 2023 16:07 (Şikayetten 15 dakika sonra)
Anıl
29 Ekim 2023 01:52
Media Markt Philips Servisi Ayıplı, Hatalı TV'yi Kabul Etmiyor!

Vermiş olduğunuz otomatik cevap sistem mesajından ötürü halen daha konunun ciddiyetini ve önemini anlamış olduğunuzu ve çözüm odaklı olduğunuzu düşünmüyorum. Sn. Firma yetkilisi ya da her kimseniz durum günden güne dahada vahim bir hal almaya başlıyor. Lütfen bu ciddiyetsizliğinden bir an önce vazgeçin ve çözüm odaklı olmaya çalışın. Mağdur bir müşteriniz olarak bu tutumunuzun Philips gibi köklü bir firmanın temsilcileri olarak sizlere yakışmıyor. Benim paramın, benim malımın kaderi müşterisi ile inatlaşan ve kabalaşan resmen yalan yanlış rapor düzenleyen, gözünle görüp arızayı veya hatayı kabul etmeyen bir teknik servis elemanın iki dudağının arasında olamaz. Buna o şahısta karar vermemeli. ( Neye göre karar merciyi?, Kime göre karar merciyi?. Yani uzun lafın kısası Siz şirket yetkilileri tarafından bir an önce değerlendirilmeli ve mağduriyetimin giderilmesi adına bir başka Philips yetkili servisinin evime gelip ürünü tekrar kontrol etmesini önemle rica eder, iyi çalışmalar dilerim. Televizyonumun son durumu fotoğrafta açık bir şekilde tarafınıza sunulmuştur.

Metin

Benimde sıfır aldığım TV deki ses hatası yüzünden servislerle başım belada. Almadan önce bilseydim bu markayı asla tercih etmezdim. Ciddi anlamda bir servis ve satış sonrası destek sıkıntıları olduğunu gözlemliyorum. TV yi satan büyük firmalar satış belgesini imzalatana kadar " bizim güvencemizdesiniz, her zaman yanınızdayız, servis işlemlerini biz hallediyoruz" gibi cümleler kurup sonrasında hiçbir şey yapamayacaklarını söylüyorlar. Bundan sonra bu firmadan çöp almam ve alacaklara engel olurum ama bu mesajları okuyan insanlara bir değil on kez düşünmeleri gerektiğini söylemek isterim.

Anıl

Doğrudur metin bey size de geçmiş olsun diyeyim. Gerçekten Philips marka televizyon almak bu ülkede pişmanlık! Resmen müşteriyi yok yerine koyuyorlar. Karşınızda kesinlikle muhatap bulamıyorsunuz ve kesinlikle kaale almıyorlar. Böylelikle uzun lafın kısası kendi paranızla mağdur olmanın açık adresi Philips TV alıp, Bakırköy cüneyt elektroniğe kendinizi teslim etmektir.

Ferdi sonuçtan hiç memnun değil

Ferdi
09 Ocak 2024 10:31
Philips TV 75pus8848 Işık Sızması
Gürkan sonuçtan hiç memnun değil

Gürkan
22 Aralık 2023 16:56
PHILIPS TV TV Ekran Ve Çerçevesindeki Açıklık
Emre sonuçtan hiç memnun değil

Emre
21 Haziran 2023 21:21