Merve sonuçtan hiç memnun değil

Philips Kahve Makinesi Arızası Ve Servis Sorunları

11 Ekim 2024 21:17

Sayın Yetkili,

2021 yılında satın aldığım Philips kahve makinemde, ilk günden beri devam eden bir arıza bulunmaktadır. Ürün çalışmakta, ancak alt kısımdaki kahve atığı haznesi temassızlık yapmaktadır. Hazne düzgün takılı olmasına rağmen cihaz "insert drip tray and grounds container" uyarısı vermekte ve çalışmamaktadır. Elimle hazneyi kaldırıp bastırdığımda cihaz çalışıyor, ancak bu baskıyı sürekli yapmak zorundayım.

Bu arızadan dolayı cihazı iki kez yetkili servise (Bayrampaşa Coşkun Elektronik) götürdüm. İlk serviste arızanın giderildiği söylendi ancak eve döndüğümde sorun devam ediyordu. Garanti süresi bitmiş olmasına rağmen ücret alınmadı. İkinci serviste arıza giderildi denildi, cihaz çalıştı, ancak hazneyi çıkarıp yeniden taktığımda aynı arıza tekrar ortaya çıktı.

Üçüncü kez servise götürmeden önce Philips müşteri hizmetleri ile görüştüm, değişim talebinde bulunmam gerektiği söylendi. Ancak servise üçüncü kez götürdüğümde cihazın garanti dışı olduğu, değişim yapılamayacağı ve kabin haznesi ile kartın değişmesi gerektiği, maliyetinin ise 7.000 TL olduğu belirtildi. Bu duruma itiraz ederek, benden kaynaklanmayan bir arıza nedeniyle neden bu kadar yüksek bir bedel ödemem gerektiğini sordum. Üstelik, cihazın daha önce yapılmadığı halde yapılmış gibi tarafıma teslim edilmesi de mağduriyetimi artırmıştır.

Ayrıca servise cihazı götürdüğümde çalışanlar toz kahve haznesinin fotoğrafını çekmeye çalıştı. Ancak cihazı sadece çekirdek kahve ile kullandığımı belirttim. Toz kahve tanecikleri, serviste deneme amaçlı kullanılmış olabilir. Bu durum da beni rahatsız etti.

Philips markasına olan güvenimi sarsan bu durumun çözüme kavuşturulmasını, aksi takdirde Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağımı belirtmek isterim.

Saygılarımla,

Merve Nur Ş****
İstanbul

Merve
Merve
13 Ekim 2024 13:22

Merhaba tekrardan, Talep oluşturmam üzerine 1 gün sonra müşteri hizmetleri tarafından arandım. Ürünü garanti kapsamı dışında olduğu için değiştiremeyeceklerini söylediler herhangi bir parça değişiminin de yapılamayacağını söylediler. Ben de onlara ürünü değiştirmek gibi bir zorunlu isteğim olmadığını sadece ürünümün düzeltilmesini istediğimi söyledim. Ürünü düzeltmek için beynini veya kabinini değiştirmeye gerek olmadığını çünkü baskı uygulayınca çalıştığını içeriden temassızlıkla ilgili bir müdahalede bulunup düzeltilme ihtimalini sordum ve coşkun elektronik dışında hir servise gitmemi onların ilgilenebileceklerini söylediler. İstanbul'daki tüm yetkili servisleri mi dolaşmam gerekiyor? Madem böyle bir ürün parçası değişikliği söz konusu ben bu cihazı ilk kez ve ikinci kez götürdüğümde neden kimse benden böyle bir şey yapmamız lazım fiyatı da bu şekilde diye bir talepte bulunmadı? Yapıldı diye iki kere geri gönderdiler. Demek ki içeriden bir müdahale yapılabildi. İlla ki beyin ve kabin haznesi değişikliğine gerek yok. Ki olsa dahi müşteri kaynaklı olmayan kimsede görülmemiş bir problemi böyle tanınmış ve prestij sahibi bir şirketin bu şekilde kestirip atması ve ürününün arkasında dudurmamasıok yanlış bir hareket bence.

19 Ekim 2024 17:43 (Şikayetten 7 gün sonra)
24 Ekim 2024 17:01

13 Ekim 2025 20:16
Philips Kahve Makinesinde Erken Arıza Ve Garanti Sonrası Mağduriyet
Fethi sonuçtan hiç memnun değil

Garanti Sonrası Tekrarlayan Error 11 Hatası Ve Çözüm Eksikliği

04 Ekim 2025 17:28
garanti-sonrasi-tekrarlayan-error-11-hatasi-ve-cozum-eksikligi-1.jpg
Erdal sonuçtan hiç memnun değil

Kısa Sürede Arızalanan Espresso Makinesi Ve Yüksek Tamir Ücreti

24 Ekim 2025 14:11