11 Haziran 2024 23:00

2023 model Peugeot Rifter manuel aracımız sıfır km alındığından beri tarafımca kullanılmaktadır. Aracım ilk bakımına Peugeot Mepa yetkili servisinde girmiştir. Şu anda aracımın mevcut km si 33.000. 10.06.2024 tarihinde gece saatlerinde aracımda tüm arıza lambaları yolda hareket halinde iken yandı. Sağa çekip stop edip geri çalıştırmak istediğimde de geç çalışma meydana geldi. Peugeot yol yardımını aradım ve şikayetlerim sonucu yetkili servis danışmanına bağlandım. Yüksek ses ve aşırı tavırlar ile aracımın çekileceğini, araca mobil servis gelmeyeceğini beyan etti. Durum üzerine 1 kö mesafede bulunan Peugeot mepa servisine 11.06.2024 04:00 sularında park ettim ve iş başı saatine kadar araç başında bekledim. Servis açıldığında aracımı kontrol etmek için aldılar ve gün sonu bilgi verdiler. Bütün gün mağdur oldum. Tüm bunların üzerine bana söylenen: '' Aracın beynine müdahale var ve garanti dışı, 52.000₺ gibi fatura gözüküyor.'' Sıfırından beri bizde olan araca ve yetkili servis bakımlı olan araca ben neden müdahale edeyim? Kesinlikle hiçbir müdahalem olmadı. Ek olarak 33.000 km deki araç kalkışlarda silkeleme yapmakta. Bu konuyu da belirttiğimde beyin sistemi yenilenmeden aracınıza müdahale edilemez yanıtı oldu. Aracı satarkenki güven ortamı sonrasında kesinlikle sağlanmıyor. Araç onarım işlemlerimin garanti kapsamında yapılmasını ve ikame araç temin edilmesini yüksek önemle rica ediyorum.

profile profile
12 Haziran 2024 12:18

An itibariyle hem genel merkez hem de bayiden bilgi alamamaktayım. Sadece beklemem gerektiği söyleniyor. En hızlı şekilde ikame araç talep ediyorum. İnsan bu kadar mağdur edilemez. Araç kendi kendisine arıza veriyor, yol yardımı arıyorum yardımcı olmuyorlar. Üstüne servise aracı bırakıyorum 2 gündür aracımı geri vermiyorlar ve ikame sağlamıyorlar. Bu nasıl bir mağduriyettir? Mağduriyetime çözüm oluşmaz ise 1 saat içerisinde Tüketici Hakem Heyeti'ne dilekçemi vereceğimi biliniz. Şu an bayi önünde sizlerin ikame araç sağlamasını bekliyorum.

12 Haziran 2024 13:38

Genel merkezden arandım ve garanti kapsamı dışında kaldığımı öğrendim. Hukuki süreçlere başvurup bu mevcut haksızlığın peşini asla bırakmayacağım. Bayram arifesinde bizi araçsız bırakan Peugeot firmasını da asla tercih etmeyeceğim.

12 Haziran 2024 14:47
Peugeot Mepa Servis Müdahale Edilmeyen Motor Beynine Küsur Buldu.

Kontrol amaçlı motor kaputunu kaldırdığımda motor beyni tesisatının açılıp daha sonradan bant ile sarılıp klipsler ile tutturulduğunu gördüm. Kendi suçunuzu bu aracı bu hale getirerek mi kapatıyorsunuz. Kesinlikle hukuki yollara başvuracağım.

Gamze

Sercan bey ben de 2022 Allure paket 2008 aracımın ilk sahibiydim ve Haziran da aracımla karşı tarafın %100 kusurlu olduğu bir kaza yaptım. Kaza da ön taraftan ciddi bir hasar almama rağmen aracımın bırakın airbag i emniyet kemeri bile devreye girmedi. Kaza esnasında 3 ve 5 yaşında 2 çocuğumda araçta idi. Bu durumu genel merkeze ve servise bildirdiğimde yapılan inceleme durumun kusur teşkil etmediği bildirildi ancak tüm bakımları aynı yetkili serviste yapıldı ve henüz yapılalı 2 ay olmamıştı. 2,5 ay olmasına rağmen hala araç tamir edilmedi, gelecek ekipmanlar bekleniyor. Aracın hali garantisi devam ediyor ve bir etkisi de yok. Ayrıca aldığım ilk günden beri de temassız şarj aleti çalışmıyor ve 2,5 yıldır her bakımda bildirmem rağmen bu durumda kabul edilmedi. Bu deneyimden sonra kesinlikle bir daha Peugeot araç almayacağım ve bu aracımı da sürebileceğim düşünmüyorum.

Peugeot Rifter Yazılımı: Zorunlu Servis Müdahalesi

Erdoğan
27 Ocak 11:26

Peugeot Rifter Motor Arızası

Ahmet
28 Nisan 2024 18:26
Ertuğrul sonuçtan hiç memnun değil

Peugeot Rifter Turbo Arızası!

Ertuğrul
10 Eylül 2024 11:38