Ankara Penguen Kitabevinde Müşteriyle Konuşmayı Bilmeyen Çalışan

24 Mayıs 2024 21:05

Bugün Ankara Tunalı'daki Penguen Kitabevi'nde bana davranış dersi vermeye çalışan bir görevliyle karşılaştım. Uyarma sebebi ise yağmurdan gelip, elimde şemsiyemle gezmemmiş. "-Batırdınız her yeri! " diyerek son derece kaba bir üslupla diğer müşterilerin arasında bana merdiven halılarını ve girişi batırdığımı söyleyerek azarlamaya çalıştı. Asla böyle bir tavrı hak etmediğim gibi ıslak dediği şemsiyemi dışarıda bırakmam için bir yer göremediğimi söylememe rağmen beni sesli bir şekilde uyarmaya devam etti. O kadar şaşırdım ki İngilizce sınavına hazırlanan kız kardeşim için kitaplar almaya girmiştik. Sonuç olarak alışverişimizi yapamadık, yıllardır Ankara'dayım alışveriş için gittiğim yerlerde böyle bir davranışa maruz kalmadım. Girişten itibaren uyarılsaydım düzgün bir lisanla ama dışarıda yağmur varken insanın ne gibi bir art niyetle mağazayı yağmur suyuyla batırmak isteme fikri olabilir ki... Cidden çok üzüldüm, hanımefendiye duygu şaşkınlığımı belirttim ama kendisi itiraz ediyorum sanıp laflarıyla iğnelemeye devam etti. -Temizlik görevlisinin benim yüzümden yerleri sildiğini, -Evime de böyle mi giriyormuşum, -Merdiven halılarını yağmur suyuyla mahvetmişim. Bir kitabevi için eminim bunlar çok önemli hususlardır. Yazık cidden... Böyle bir çalışana sahip olduğu için kitabevi adına üzgünüm, bundan sonra kitap alışverişlerim için asla gitmeyeceğim bir yer.

Penguen Kitapevi Çalışanı Tarafıma Hakarette Bulundu!

07 Mayıs 2024 19:58

14 Ekim 2023 13:27