Özgür sonuçtan hiç memnun değil

Opel Türkiye'nin İyi Niyet Politikası Mağduriyeti

Opel Türkiye'nin İyi Niyet Politikası Mağduriyeti
03 Ağustos 2023 00:00

24.06.2023 tarihinde Opel Astra 1.2 Turbo 145 HP 2020 model aracımla Ankara’dan Antalya’ya yolculuğa çıktım. Motor günü azaltıldı uyarısı aldım ve aracımı kenara çekip kontrol ettim. Yağ ve Su yeterli seviyedeydi. Bekledikten sonra araçta herhangi bir problem gözlemlemedim ve yoluma devam ettim. Dönüş yolunda tekrar aynı hata ile karşılaştım. Servisler bayram sebebiyle kapalı olduğundan en yakın başka bir servise çektim Hava sıcaklığından dolayı bu durumun yaşanabileceği bilgisini verdiler. Bekledikten sonra araçta yine herhangi bir problem olmadı. Yolculuk sonrası yağ ve su kontrollerini tekrar yaptım. Ertesi gün işe gidip geldim ve herhangi bir problem ile karşılaşmadım. Bir sonraki sabah 13 km seyahat ettikten sonra araç arıza ışığını yaktı ve hararet uyarısı verdi. Kenara çektim ve kaputu açtığımda hiç motor suyunun kalmadığını gördüm. Çekici eşliğinde Otosay Opel Yetkili Servisine teslim ettim. İnceleme yapacaklarını belirttiler. Motorun indirilmesi gerektiği bilgisi verildi fakat daha sonra değişim yapılması gerektiğini ilettiler. Motoru indirmeden ve detaylı incelenmeden böyle bir karar vermelerine itiraz ettiğim için Opel Türkiye ile görüşmelerini talep ettim. Tüm 34 bin km'de, 3 yaşında ve servis bakımlı bir araç olduğu için İyi Niyet Garantisi kapsamında bu onarımın gerçekleştirilmesini talep ettim. Otosay, Opel Türkiye'nin bu talebi reddettiğini belirtti. Ardından Opel Türkiye Müşteri Temsilcisi ile iletişime geçerek yeniden değerlendirmelerini talep ettim. Yaklaşık 1 aylık süren bu değerlendirme sürecinde 2 defa İyi Niyet kapsamında indirim yaptıklarını belirttiler ve önce 177 bin tl sonrasında ise 143 bin TL'lik tekliflerini sundular. Süreç boyunca aracın detaylı incelemeye girmeden motor değişimi kararı alınması hakkında Müşteri Hizmetleri tarafından Özür aldım. Bu iletişim kopukluğu ve sonrasında alınan sonucun tarafımı oldukça mağdur ettiğini belirtmek isterim. Böyle bir hatanın Opel kullanıcısına fatura ediliyor olması, müşteri memnuniyeti ve marka kalitesi gözetiminin yapılmadığını göstermektedir. Opel Türkiye ve Otosay Opel Yetkili Servisi ile bu süreci bu kadar gayri resmi ve amatörce yürütmek, bu markaya olan güven ve ilgimi maalesef yok etmiştir. Tüm yasal haklarımdan yararlanmak ve bu mağduriyeti gidermek adına hukuksal süreci başlatacağımı buradan belirtmek isterim. Bu yaş ve kilometrede bir aracın böyle bir arıza ile bu süreci yaşatmış olması, Opel markasının güvenilirliği ve kalitesinin geldiği noktayı göstermektedir. İlginize.

profile profile profile
08 Ağustos 2023 11:16

Ek olarak daha önceki Opel Türkiye Müşteri Hizmetleri ile olan konuşmalarımda herhangi bir garanti uzatmanın olmadığını belirtmişlerdi.

Yorumlar (12)

Cihan
Cihan

Hocam bu süreci nasıl yürüttüğünüzü öğrenebilir miyim aynı sorunu şu an yaşıyorum ve ne yapacağımızı bilmiyoruz

Özgür

Açıkçası şimdilik anlaşma yoluna gidip, iyi niyet adı altında belirli bir miktar indirim yapıldı. Uzun süren araçsızlıkdan sonra da arabamı yaptırdım kullandım. 3 ay sonra tekrar "Motor Güzü Azaltıldı" uyarısı alıp, şaka gibi ama bütün uyarılarıma rağmen beni dinlemeyip Turboda bir işlem yapmadılar ve Turbo değişimi öngördüler :) Son gelişmeyi de ekleyeceğim yazıya. Bu arada tamir ettirmeden önce bilirkişi raporu aldım ve genel anlamda benim haklılığımı belirten bir rapor oldu.

Motor gücü azaltıldı uyarısı ile ilgili başka bir paylaşıma yorum yazdım. Maalesef ortada kaldık. Mahkemeye versen zaten yıllar sürecek sonuçta ne çıkacağı belli değil. Sıfır araba al ama sürekli arıza versin

Özgür

Bu durum maalesef kronik bir sorun gibi açıkçası. Bana ulaşanlar ve benim araştırdığım kadarıyla bu sorunu yaşamayan kullanıcı yok gibi. Opel gibi bir markanın bu sorunla ilgili aracın arkasında durmaması üzücü bir durum.

Erdem
Erdem

Merhaba aynı olay benim başımada geldi aracım İzmir otoyolunda arıza lambası yaktı servise götürdüm İzmir'de wastegate sorunlu dediler parçayı değiştirdiler İstanbul'a evime döndüğümde yine arıza yaktı kendi ustama götürdüm taktıkları parça bozuk cıktı servis kabul etmedi iade ya da parça değişiminide onaylamadı ben aracı yaptırdım 10 sonra yine aynı sorunla karşılaştım sorunu bir türlü çözemiyoruz Opel'de hiçbir şekilde destek sağlamıyor [email protected] üzerinden benimle iletişime geçebilir misiniz özgür bey hukuki süreçte elimden geldiğince size destek olmak isterim mağdur olan herkesin sorununu çözümlenmesi dileğiyle çok geçmiş olsun.

Özgür

Sizlere de geçmiş olsun Erdem Bey. Mail olarak dönüş yaptım.

[email protected] adresinden bana mail atarsanız ya da mail adresinizi verin iletişim için özgür bey

Geçmiş olsun ben de aynı araçla benzer bir şikayet yaşadım ama acaba belirtiler aynı mi ve süreç içerisinde yardımlaşma için iletişim e geçme şansımız var mı özgür bey

Özgür

Sizlere de geçmiş olsun Mehmet Bey. Elbette iletişime geçebiliriz, yardımcı olabilirsem olmak isterim.

Tarık
Tarık

Opel gibi bir markanın 3 yaşında böyle bir sorun yaşanması yeterince saçma değilmiş gibi bir de süreci bu kadar amatörce yönetip bir de faturayı kullanıcıya kesmeleri inanılmaz gerçekten. Umarım en kısa zamanda mağduriyetiniz giderilir.

Bende 1 yaşında çıktı.

Opel'den beklenmeyecek hareketler. Umarım sizin için her şey yolunda gider

Opel Tekrarlanan Soruna Çözüm Bulamıyor

Mertcan
15 Mayıs 2024 14:09
Rıdvan sonuçtan hiç memnun değil

Sıfır Opel Astra'da Boya Atması Ve Garanti Kapsamında Çözüm Sunulmaması

sifir-opel-astrada-boya-atmasi-ve-garanti-kapsaminda-cozum-sunulmamasi-4.pdf
sifir-opel-astrada-boya-atmasi-ve-garanti-kapsaminda-cozum-sunulmamasi-3.pdf
sifir-opel-astrada-boya-atmasi-ve-garanti-kapsaminda-cozum-sunulmamasi-2.pdf
sifir-opel-astrada-boya-atmasi-ve-garanti-kapsaminda-cozum-sunulmamasi-1.pdf
Hakan sonuçtan hiç memnun değil

Hakan
24 Ağustos 2024 19:04