Oktay sonuçtan hiç memnun değil

Opel Insignia'da Kronik Arıza Ve Garanti Kapsamı Sorunu

Opel Insignia'da Kronik Arıza Ve Garanti Kapsamı Sorunu
Oktay
12 Aralık 2024 00:39

2020 model Opel Insignia b 1.5 Grand sport Elegance aracımda motor gücü azaltıldı uyarısı aldığımdan garanti kapsamında tamiri için yetkili servise gittim. Aracımın probleminin devirdaim su pompası arızası olduğunu fakat uzun süredir serviste periyodik bakım yapmadığımdan kaynaklı garanti kapsamında yapılamayacağı bilgisi verildi. Merak ettiğim husus şu ki bu arıza periyodik bakımla alakasız bir arıza olmasına rağmen böyle saçma bir gerekçeyle garanti kapsamında yapamıyoruz da ne demek? Ayrıca biraz araştırınca 1.5 dizel olan Insignia ve Astra k gibi Opel modellerinde bu arızanın kronik olduğunu görüyorum. Mağduriyetimin giderilmesini, Opel gibi büyük bir firmanın basit gerekçelerle garanti dışı bırakma eylemini düzenlenmesini ve müşteri memnuniyeti sağlamalarını rica ediyorum. Aksi takdirde aracımı yaptırıp satacağım ve Opel'den bir daha yaklaşmamak üzere uzak duracağım. İnsanları markanızı tercih ettiğine pişman etmeyin.

Kemal
Kemal

2. El bir Opel Mokka 1.2 pure tech motorlu araç sahibiyim. Araç 57.000 km. De motor arızası verdi. Çekici ile yetkili servise götürdüm. Servis incelemesi sonucu triger kayışının partikül atması sonucu (bu motorlarda triger kayışı yağın içerisinde) turbo tamamen gitmiş. Çok astronomik bir tamir maliyeti çıkardılar (yaklaşık aracın değerinin 1/4'ü). Opel müşteri hizmetleri ile görüşme sağladım. Aracımın garantisi geçtiği için iyi niyet garanti kapsamında tamir edilmesini talep ettim. Maalesef olumsuz yanıt aldım. 90.000 km. De değişmesi öngörülen kayış 57.000 km. De kullanım dışı olmuş, üstelik başka parçalara da zarar vermiş. Arcın 30.000 km. Den sonra servis bakımlı olmamasını bahane ederek yardımcı olmadılar. Kimse benim bu memnuniyetsizliğimin Opel'e yüzlerce müşteri kaybı anlamına geleceğini bilmiyor. Bunun için özellikle çalışacağım.

Hüseyin
Hüseyin

Hocam aynı problem benim araçta da çıktı bir çözüme ulaştınız mı? Teşekkür ederim şimdiden.

Opel Tekrarlanan Soruna Çözüm Bulamıyor

Mertcan
15 Mayıs 2024 14:09
Taner sonuçtan hiç memnun değil

Opel Yaşanılan Soruna Yaklaşım Marka Kalitesini Belli Etti

Taner