Abdullah sonuçtan hiç memnun değil

Onvo Ayıplı Ürün Değişimi Süreci

Abdullah
18 Ekim 2023 23:23

Media Markt'an Onvo marka 55" televizyon aldım. Televizyon bana iki gün sonra teslim edildi. Teknik servisi çağırdım teknik servis iki gün sonra geldi televizyonun montajını ve kurulumunu yaptı. Televizyon kurulduktan sonra bir gün çalıştı ve sonrasında ki günlerde ekranda görüntü kayması donmalar ve çizgilenmeler olmaya başladı. Belli bir süre sonra da zaten hiç görüntü vermedi. Bunun üzerine hemen teknik servisi çağırdım ve arızalı olduğuna dair arızalı ayıplı raporu tutuldu. Bu rapor Onvo fabrikasına gönderildi. Fabrika hasar onarım bölümü tarafından raporun onaylandığı ve istersek panel değişimi yapılacağı istersekte ürünün yenisiyle değiştirilebileceği söylendi. Zaten 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında ki kanunun 8,9,10,11,12,13,14,15'İnci maddelerine göre iade değişim onarım ya da hukuki yollardan tazminat talebine kadar da haklarımız bulunmaktadır. Bizde ürünün yenisiyle değiştirilmesini talep ettik. Bize ürünün yirmi gün içerisinde yenisiyle değiştirileceği söylendi. Şu an ise yedi hafta olmasına rağmen herhangi bir gelişme yok. Teknik servis ile iletişime geçiyorum ürün için gerekli maillerin fabrikaya gönderildiği söyleniyor. Fabrika ile iletişime geçiyorum ve bu konuda herhangi bir mailin bulunmadığını ve değişim gözükmediğini sorunun altı ay ek garanti ile teknik servis tarafından çözüleceği söyleniyor. Teknik servisi arayıp fabrika ile görüşme sonucumu söyleyince de C***** bey adında bir fabrika görevlisinin mailine gerekli bilgilendirmenin gönderildiği söyleniyor. Yaklaşık olarak iki aydır hem teknik servisi arıyorum hem fabrikayı arıyorum ve hiçbir çözüm alamıyorum. Sürekli sürekli ötelenen bir konu olduğunu düşünüyorum. Mağduriyetim giderilmez ise Tüketici Hakları'na da şikayet etmek suretiyle kanunun tüketiciye sunduğu haklar doğrultusunda elimde kayıtlı medya kaydıyla hukuki yollardan haklarımı arayacağımı da bildirmek isterim.

19 Ekim 2023 09:55 (Şikayetten 10 saat sonra)

Sevgili Müşterimiz, Şikayetiniz bizlere ulaştı. Sizinle en kısa sürede iletişime geçeceğiz. Firmamızı tercih etmiş olduğunuz için teşekkür ederiz. ONVO Müşteri İletişim Merkezi

19 Ekim 2023 10:03

Merhaba, Kayıtlarınız kontrol edildi, 18.10.2023 tarihinde rapor sonuçları düzenlenmiştir servisten bilgi alabilirsiniz.

Ahmet sonuçtan çok memnun

Ahmet
08 Kasım 2023 15:43
"Onvo müşteri hizmetleri yetkilisine çokça teşekkür ederim. Hızlı bir şekilde sorunumun çözülmesine vesile oldu. Çözer teknik benimle iletişime geçti ve gelip cihazı teslim aldılar. 24 saat içerisinde de cihazı bana teslim edeceklerini söylediler. Ayrıca çözer teknikten başka bir kişi arayıp aksaklıktan dolayı özür dilediler."
Kübra sonuçtan hiç memnun değil

Kübra
01 Eylül 2023 13:53