Ebru sonuçtan hiç memnun değil

15 Mayıs 2024 12:44

Nexus Su Arıtma Sistemlerinden aldığım cihaz tarafıma teslim edildikten birkaç gün sonra suyun tadında tuhaflık olduğu sezilmiş ve konu ile ilgili Mersin'deki satış yetkilileri aranmış ve durumla ilgili bilgi verilmiştir. Yetkili kişi iyonize suyun tadının normal cihazlardan farklı olduğunu ve en az iki hafta daha kullanım sonucu alışabileceğimiz söylemiştir. Yetkilinin söylediğine istinaden cihaz iki hafta daha kullanılmıştır fakat tadın hala ciddi derecede bozuk olduğu görülmüştür. 3. Haftanın sonunda yetkiliye tekrar ulaşılıp durum izah edilmiş ve servis talep edilmiştir. Yetkililer, servis yönlendirmeyerek WhatsApp üzerinden video gönderip suyun PH ölçümünü yapmamızı istemiştir ve PH kitinin kutuda olduğunu iletmiştir. Söz konusu kitin kutuda olmadığının iletilmesi üzerine satıcı bayram tatilinden sonra PH kitini kargoya vermiştir. PH kitiyle yapılan ölçüm sonuçlarının bozuk çıkması üzerine firma ile iletişime geçilmiştir. Firma, ürünün fabrikasyon çıkışı ana kart hatalı olduğunu iletmiştir. Bunun üzerine biz de ayıplı mal satışı yapıldığını, haftalarca bozuk suyu bize içirdiklerini iletip ürünü iade etmek istediğimizi belirttik. Firma önce bunu kabul edip bir üst cihazı da aradaki farkı almadan verebileceğini iletmiş, tercihi bize bıraktığını söylemiştir. Bir üst cihazı istemediğimizi, bu süreçte ailecek su içmekten tiksindiğimizi ve sadece ayıplı satılan malı geri almalarını istediğimizde konuyu yetkililerle görüşeceklerini söyleyerek tarafımıza ulaşmış ve tekliflerini değerlendirip değerlendirmediğimizi sormuştur. Tekrar iade isteğimizi belirtince dönüş yapmamıştır ve birkaç gün sonra ürünü tamir ettiklerini söyleyen bir mesajla adresimize kargolayacaklarını iletmişlerdir. Firmaya telefon ile ulaşıp yetkili kişi B** Bey'le konuştuğumda ayıplı ürün diyerek onu suçladığımı, fabrikadan çıkan ürünün içine giremeyeceğini, ticaret yaptıklarını belirterek iadenin yapılmayacağını, yasal yollara başvurabileceğimi iletmiştir. Ayıplı malı geri göndermemeleri, tarafımca teslim alınmayacağı firmaya iletilmiştir. Söz konusu mağduriyetin giderilmesi için ürünün ayıplı mal kategorisinde olması sebebiyle Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yapılmış olup sonuç beklenmektedir.

15 Mayıs 2024 22:26

Hiçbir iddia mesnetsiz olmayıp hepsi fatura ve belgeleriyle sabittir. Ürünün hatalı olduğu kabul edilmiş olup servis raporu düzenlenmiştir. Fabrika çıkışlı ana kart hatalı olduğu kabul edilen bir ürün nasıl kusursuz olabiliyor anlayabilmiş değilim. Bence siz insanlara Türkçe dersi vereceğinize ayıplı (kusurlu) mal sattığınızı kabul edip ürününüzü geri alın. Müşteri sizin keyfinizin yettiği üzere bir üst cihazla değişim yaparak sorunu çözmek zorunda değildir. Cihazınız sorunlu değilse neden bir üst cihazı teklif ediyorsunuz? Kusurlu mal sattıysanız insanları 2-3 hafta için, alışacaksınız demek yerine sorumluluğunuzu alın. Sorunum çözülene kadar da şikayetimi kaldırmayacağımı bilmenizi isterim. İsteyen herkesle tüm evrakları paylaşabilirim. Yasal süreç tarafımca başlatılmıştır. Sonuçları gelince de paylaşılacaktır.

15 Mayıs 2024 22:40
Nexus Alkali Su Ayıplı Ürün

Fotoğraflarda çoğunlukla mavi yeşil görünenler müdahale edilmeden önceki ayıplı ürünün bozuk olan su PH değerleridir, diğer fotoğraf ise ana kart hatalı olduğu kabul edilip onarım yapıldıktan sonra firmanın gönderdiği fotoğraftır. Tarafımca hiçbir yalan ya da yanıltıcı bilgi verilmemiştir.

16 Mayıs 2024 12:34 (Şikayetten 23 saat sonra)

Merhabalar, bu son yanıtımızdır, şikayetinizi kaldırmanız yönünde bir talebimiz olmamıştır. Firmamız faturasız, belgesiz işlem yapmayacak kurumsal bir firmadır. Hukuki süreç başlatmış olduğunuz sonucunu bekleyeceğiz.

16 Mayıs 2024 13:21

İlgili site tehdit aracı değil mağduriyet yaşayan tüketicinin mağduriyetini gidermek üzere hizmet veren bir sitedir, tüketicinin hakkını aramasını tehdit olarak algılamak da sizin probleminizdir. Hiçbir yalan beyanda bulunulmamıştır. Tüketici, hakkını ilgili mecralar yoluyla arayabilir, bundan rahatsız olmayınız. Ben de 6502 sayılı kanundan ilgili bölümleri fotoğraflara ekleyerek bitireyim. Satıcı, sattığı malın reklamını yaptığı, vadettiği şekilde çıkmamasından ve ayıplı çıkmasından "6 ay boyunca" mesuldür. Bu gibi durumlarda normal prosedür işlemez, sattığı malın ayıplı olmadığını ispat yükü kendisine aittir ve tüketici sunulan 4 seçenekten sizin istediğinizi değil "kendine uygun" olanı seçer ve süreç tamamlanır. Sattığınız ürünün uygun referans değerlerinde su vermediği tarafınızca da onaylanmış ve cihaz geri alınarak ana kart değişimi yapılmıştır. İlgili kanunda hepsi yazıyor siz de inceleyebilirsiniz. Çok haklısınız, memleketin jest yapanlara değil sadece işini yapanlara ihtiyacı vardır. Olumlu ya da olumsuz Hakem Heyeti kararı çıkınca paylaşım yapılacaktır. Sorunumun daha önce çözülmesi durumunda da firmaya teşekkür edilerek şikayet kaldırılacaktır.

30 Mart 2025 22:16

Bu bilgilendirme avukatımızın bilgisi dahilinde yapılmış olup mahkeme kararları herkese açıktır. Aldığımız cihaz ile ilgili Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yaptık. Yaptığımız başvuru lehimize sonuçlanıp ürünün iadesine karar verildi. Firma ile iletişime geçmeye çalıştım ama tarafıma herhangi bir dönüş yapılmadı. Elimize ulaşan celpten anladık ki bir üst mahkemeye başvuru yapmışlar. Tüketici Mahkemesi de kararı lehimize vermiş, ürünü ayıplı kabul etmiş ve iadesine karar vermiştir. Ürün iade bedeli İcra Mahkemesi yoluyla firmadan alınmıştır. Ürünün alındığı tarihten mahkemelerin bitiş tarihine kadar yaklaşık 9 ay geçmiş ve enflasyondan dolayı zararımız olmuştur. 41.600 liraya aldığımız ürün, iade yapıldığında 50 bin lira olmuştur. Firmadan alışveriş yapacak olanların iki defa düşünmesini tavsiye ederim. Firma kendi hatası olmasına rağmen sorun çözmede sınıfta kalmıştır, bir özür bile dilememiş ve tüketiciyi mağdur etmiştir. Mahkeme karar evrakı, özel bilgiler gizlenerek eklenmiştir.

31 Mart 2025 11:22
31 Mart 2025 14:14

İlgili mahkeme son merci olup üst mercilere kapalıdır, bunu siz de biliyorsunuz. Ödediğiniz 73 bin liranın 41.600 lirası bize, 25 bin lirası avukatımıza, kalan kısmı da harçlara gitmiştir. Avukatınızdan bilgi almadıysanız ödeme ayrıntılarını da kalem kalem buradan paylaşabilirim. Takdir edersiniz ki haksız yere dava açan sizsiniz ve tabii ki karşı tarafın avukatlık bedelini ve harç giderlerini de ödeyeceksiniz. Şeriatın kestiği parmak acımaz demiştiniz, gördüğüm kadarıyla öyle olmamış. Bence bu meseleyi hırs haline getirmek yerine süreçten biraz ders çıkarıp bundan sonra müşterileri mağdur etmemeye odaklansanız sizin için çok iyi olur. Sevgiyle kalın b*** Bey...

31 Mart 2025 14:50
31 Mart 2025 18:00

Vicdan muhasebesi yapmayı bırakın lütfen, onu zamanında yapmanız gerekiyordu mahkemelerden sonra değil. Bana 41.600 lirayı siz bağışlamadınız, o benim param zaten hatırlatırım, aylarca da paramızı kullanıp bizi zarara uğrattınız. Siz sadece işinizi yapın yeterli. Mahkemeye veren siz, sonucuna katlanamayan yine siz! 17 yıldır böyle bir sorun olmamış demek ki. Sinek küçüktür ama mide bulandırır. Önemli olan sorun olduğunda çözebilmek, ürünün arkasında durabilmektir. Ürünün ana kartının bozuk olduğuna dair raporu zaten kendiniz verdiniz. Bir de para üzerinden yanlış bilgi vererek insanları yanıltıyorsunuz. Sizin açtığınız ve kaybettiğiniz davanın avukatlarının ücretini ben mi ödeyeceğim bu nasıl bir saçmalıktır? Tabii ki sonucuna katlanacaksınız. Demagojiyi bırakın rica ederim. Hırslarınız uğruna bu sürece girdiniz. En başından haklı olduğumu, sadece süreci uzatacağınızı ve bizi üzeceğinizi size iletmiştim. İnsanlara iftiracı yaftası yapıştırmak size düşmez, asıl iftiracı sizlersiniz. Ben bütün evrakları en baştan beri ekliyorum. Siz neye hangi belgeye dayanarak bana iftiracı ithamında bulunuyorsunuz? Herkes haddini bildiği sürece sıkıntı yok. Bu münakaşalarınızı okuyan müşteriler sizce sizden alışveriş yapmak ister mi? Daha fazla yazıp marka değerinizi düşürmeyin bence zira bu platformda sizin kadar cevap yazan olmadığına eminim, kaliteli ve marka değeri olan şirketler özür dileyip müşterinin sorunu çözmeye çalışırlar, mahkemeyle kanıtlanmış hakkı olan müşteriye iftiracı yaftası yapıştırmazlar. İyi günler b*** Bey, sizi hırslarınızla baş başa bırakıyorum, sevgiler...

Ahmet
Ahmet

Alkali iyonizer alımı yaparken tabiri caiz ise malının arkasında duran fabrikaların cihazını satın almak isterim.

12 Temmuz 2023 12:41