MSB Hatası Yüzünden Fazla Ödeme Çıktı

20 Kasım 2023 13:2967.892

E-devlette askerlik tecilim 31.12.2023 olarak belirtilmişti. Defalarca durum sorguladım bunun tersiyle karşılaşmadım. Kasım ayında bedelli askerlik için tecili bozdurdum ve muayene oldum ancak üstünden iki hafta geçtikten sonra asker kaçağı olduğuma dair idari para cezası kesildiğine dair evrak geldi. Şubeye gittim, bedelli ücretimin kaçak üzerinden hesaplanacağını ve daha yüksek ödemem gerektiğini söylediler. Eğer tecilim 31.12.2022 tarihinde bitiyorsa benim askerliğimi takip edebileceğim tek alan olan e-devlette neden 2023 yazıyordu. 30.000₺ fazla ödemek zorundayım şu koşullarda ve bu benim suçum değil.

Yorumlar(5)

16 Aralık 2023 19:11

Abi bir soru soracağım lütfen yardımcı olur musun? Şimdi yoklama başvuru yaptım 2025 e kadar ertelemem vardı iptal oldu herhalde sonra aile hekimine gidip askerlik yoklama sağlık muayenesi de oldum ama tercih işlemleri vermedim askerlik şubesine gidip tercih versem bedelli 2 ay içinde parayı yatırmasam bedelliden vazgeçsem ne olur 2025 e kadar ertelemem devam edermi lütfen cevap biliyorsan

Emre
Benzer Şikayeti Var
13 Aralık 2023 12:01

Aynı şeyleri bugün yaşadım. Bana 2021 de yaptırdığım tecilin belgesini soruyorlar ama o belgeyi nereden bulayım şimdi sistemde gözükmediği söylüyorlar.

2 Aralık 2023 06:08

Merhaba bedelli ödemesini yaptıktan sonra mı ceza geldi yoksa. Bedel ödemeden aradan 2 hafta geçtikten sonra mı ek ücret çıktı... Normalde bedelli başvurusu yaparken şube bunu orada size neden söylemedi

Milli Savunma Bakanlığı Bedelli Askerlik Hatası

13 Aralık 2023 12:1964.936