Milli Savunma Bakanlığı Askere Alma Bedelli Borç Çıktı Ne Yapmam Gerekiyor

14 Mart 2024 12:33

Arkadaşlar, 10 Mart 2024'te bedelli askerlik için başvuru yaptım. 7 yıl kaçak olarak dolaştığım için 182 bin TL olan bedelli ücreti 382 bin TL olarak çıktı. Böyle bir durumla karşılaşan var mı? Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Başına böyle bir durum gelen oldu mu, ne yapmam gerekiyor?

Yorumlar (15)

Huseyin
Huseyin

Arkadaşlar çözüm üreten oldu mu iletişim paylaşır mısınız haberleşelim

Murat
Murat

Bu konu ile ilgili gelişme sağlayan var mı?

Sinan
Sinan

Engin bey merhaba GBT sorgusuna takıldınız mı hiç. Ben dün takıldım maalesef 1.1.2023den beri yoklama kaçağıyım. Tutanak tutuldu. Bu ücret gün başı her sene artıyor mu o yılın günlük ücret tarifesine göre katlanıyor toplam gün sayısı ile çarpılıp.

Yunus

Engin bey Merhabalar, bende aynı durumdayım şu an bir çözüm bulabildiniz veya ne yapmamız gerek?

Samet
Samet

Bende e devlet üzerinden hep kontrol ederdim 2021 31 Aralık tecilim bitiyordu, sonrasında kaçağa düşüyordum bu sene bedelli başvurusu yaptım ve ek bedel çıkardılar. Bu bedel 2019 yılından itibaren kaçak olarak gösterilip hesaplandı 2 ay sürem var para yatırmak için. Ödemeyi yapıp sonrasında hakkımı aramaya bakacağım aynı durumu yaşayan bir kişi düzenleme yapılıp fazla tutarın geri iadesinin yapıldığını söyledi. Bırakmayın peşini bir masa başı memurun yanlış işlemleri hataları yüzünden bu kadar paralar ödemeyelim.

Cherry
Cherry

Samet bey merhaba. Bu durum da ne yaptınız? Halledebildiniz mi?

Yunus

Samet bey Merhabalar, bende aynı durumdayım şu an bir çözüm bulabildiniz veya ne yapmamız gerek?

Engin

Senin yine tecilin olduğu halde böyle bir şeyle karşılaşman garip tabi, bende tecil falan yokken bu oldu Sende nasıl oldu bir tuhaf

Resul
Resul

Aynı durumdayız 2021 yılımdan beri kaçak görünüyordum 10 gün önce bedelli başvurusu için gittiğim şubede banada toplam 313 bin Türk lirası borç çıktı 182 bin bedelli 130 bin tl ek bedel ben 1 haftadır araştırıyorum bir şey bulamadım 2 defa yakalandığım için onlar katlanmış olduğunu söyledi ne yaparsan yap düşmüyor borç e devlette falan görünmüyor saçma bir sistem hesapladığım zaman borç 30 bin civarı çıkıyor ama benden istenilen 130 bin tl

Napıcaksın peki

Emre
Emre

Kardeşim 7 yıl kaçak dolaşmışsın bu durumla karşılaşan var mı diyorsun, sence senden başka 7 yıl kaçak dolaşan var mıdır? Seve seve ödeyeceksin o parayı. O kadar az aldıklarına şükret 7 yıl kaçak dolaşmadan önce düşünseydin.

Engin

Kardeş herkesin kendine göre haklı sebepleri olabilir Ne bu ön yargı? Milli Savunma Bakanımısın Sen

Destek
Destek

Bende sistemde 2 yıldır kaçak görünüyorum. Halbuki yurt dışında çalışıyordum. Konsolosluk askerlik tecilimi tamamlamadığı için 2 yıldır kaçak görünüyorum. 2 hafta önce Türkiye'ye döndüm. Bedelli başvurusu yapmak istedim. Öncelikle 28.000 TL para cezası gelmiş onu ödedim. Ardından bedelli yapmak istediğimde kaçak kaldığım günler için ek bedel ödemem gerekiyormuş. Ödediğim 28.000 TL ceza haricinde 256.700 TL bedelli para çıktı. Bende benzeri durumdayım.

Engin

Olumlu bir gelişme sağlarsan bizi de aydınlat kardeşim ya

15 Ocak 2024 21:10