Milli Emlak Müdürlüğü Sultangazi Belediyesi Arsamızı Usulsüzce Sattı!

17 Kasım 2023 12:3512.038

Sultangazi Belediyesi'nin usulsüz ihalesi hakkında şikayet.

30 yıldır kullanmakta olduğumuz ve emek verdiğimiz arsamız Sultangazi Belediyesi tarafından 07.11.2023 tarihinde kapalı zarf ihalesiyle usulsüz ve gizlice satılmıştır. Şile ilçesi, Balibey Mahallesi, Midye Sokak, 39 ada, 11 parselde bulunan arsamız için yıllar önce devlet tarafından çıkarılan imar barışına başvurulmuş ve yapı kayıt belgemiz alınmıştır. Gerekli ödemeler yapılmış, hiçbir süreç atlanmamış ve hatta tapu kadastro ile gerekli ölçümler dahi alınmıştır.
24 dönüm büyüklüğündeki arsanın 2.300 m2'si resmi olarak tarafımıza ait olmasına ve satın alma hakkının bizde olmasına rağmen öncelikle arsamız bize sorulmadan Sultangazi Belediyesi'ne devredilmiş, ardından tarafımıza hiçbir tebligat yapılmadan gizlice ihaleye çıkarılmıştır.
Yıllardır verilen emekler, yapılan masraflar ve harfiyen uyulan resmi prosedürlerin güvencesiyle acilen duruma müdahale edilmesini talep ediyoruz. Aksi takdirde hemen sürece dahil olan herkes hakkında dava açacağımızı ve süreci sonuna kadar takip edeceğimizi bildiririz.
Bu şikayet yalnızca CİMER'e değil, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na, Sultangazi Belediyesi'ne, Milli Emlak Müdürlüğü'ne, İstanbul Valiliği'ne ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne de gönderilmektedir.
Umarız ki süreç büyümeden hızlıca mağduriyetimiz giderilir.
Acil müdahalenizi ve bu usulsüzlüğün giderilmesini arz ediyoruz.

4 Ocak 2024 11:01

Şimdi de yapı kayıt belgemizin yani hakkımızın iptal edildiğini öğrendik İSKİ’den. Bizimle hiçbir şekilde haberleşmiyor kimse. Bu nasıl adalet. Bu belge yıllardır bizde. Biz hakkımızın yenmesine sessiz kalmayacağız. Aşağıda belirtilen olay hakkında geçen hafta milli emlak başkanlığına gittim. Öncelikle Üsküdar müdürlüğünde taşkın tanyıldız isimli bir memur buldum. Kendisi beni müdüre yönlendirdi ve binadan kaçtı. Müdür l*** ç** sistem kapalı dedi ve beni kovmaya çalıştı. Ardından Anadolu yakası daire başkanı adil c*** yanına çıktım. Görüşmeyi reddetti. Israrlarım sonucu görüşmek zorunda kaldı ve 'satarken size mi soracağız, biz belediyeye bildirmedik' itirafında bulundu.  Haklarında suç duyurusunda bulunacağız. Şahısların görevden alınmasını ve arsa hakkımızın bize teslim edilmesini bakanlığınızdan arz ederim. 30 yıldır kullanmakta ve emek vermekte olduğumuz arsamız Sultangazi Belediyesi tarafından 07.11.2023 tarihinde kapalı zarf ihalesiyle usulsüzce ve gizlice satılmıştır. Şile ilçesi, Balibey Mahallesi, Midye sokak, 39 ada 11 parselde bulunan arsamız için yıllar önce devlet tarafından çıkarılmış olan imar barışına başvurulmuş ve yapı kayıt belgemiz alınmıştır. Gerekli ödemeler yapılmış, hiçbir süreç atlanmamış ve hatta lihkab dan gerekli ölçümler dahi alınmıştır. 24 dönüm büyüklüğünde olan arsanın 2.300 m2si resmi olarak tarafımıza ait olmasına ve satın alma hakkının bizde olmasına rağmen öncelikle arsamız bize sorulmadan Sultangazi belediyesine devredilmiş, ardından tarafımıza hiçbir tebligat yapılmadan gizlice ihaleye çıkarılmıştır. Yıllardır verilmiş emekler, yapılmış masraflar ve harfiyen uyulmuş resmi prosedürlerin güvencesiyle acilen duruma müdahale etmenizi aksi takdirde hemen sürece dahil olan herkes hakkında dava açacağımızı ve süreci sonuna kadar yürüteceğimizi bildiririz. Bu şikayet yalnızca CİMER'e değil, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na, Sultangazi Belediyesi'ne, Milli Emlak Müdürlüğü'ne, İstanbul Valiliği'ne ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilmektedir. Umarız ki süreç büyümeden hızlıca mağduriyetimiz giderilir. Acil müdahalenizi ve bu usulsüzlüğü gidermenizi arz ediyoruz. Dr. Y. Mimar Ayşe Gülçin U***

T. C. Cumhurbaşkanlığı Sultangazi Belediyesi Arsamızı Usulsüzce Sattı

17 Kasım 2023 12:241.105

"Sultangazi Belediyesi'nin usulsüz ihalesi hakkında şikayet. 30 yıldır kullanmakta ve emek vermekte olduğumuz arsamız Su...

İstanbul Valiliği Sultangazi Belediyesi Arsamızı Usulsüzce Sattı!

17 Kasım 2023 12:24972