Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okulda Sınıf Temsilcisi Mobbingi

10 Kasım 2023 22:14

Okul sohbet grubunda, velilerin birkaç cümlelik atışması sonrasında, sınıf temsilcisi konuyla ilgili paylaşımı yasaklamıştır. Paylaşım yapamayacağı grupta kalamayacağını söyleyen veli gruptan çıkar. 5dk sonra s. T. Kendisini bilgilendirme grubundan atar. Öğretmen dahil olmadığım gruba karışamam deyince durum idareye yansır. Ve sınıf temsilcisine veliyi attığı grup kapattırılır. Bu kez yıl sonu için para göndersin, vermezse çocuğu için aramızda para toplayacağız diye haber gönderir. Bu saygısızlık üzerine önce öğretmene bilgi verip okula giden veliye sınıf temsilcisini görevden alma sözü verilir. Araya yaz tatili girer, okul başladığında öğretmenin ısrarlı dayatmalarıyla bu kendini bilmez s. T. Nin hala görevde olduğunu öğrenen veli MEB'e gider ve o gün s. T görevden alınır. Bir süre sonra sınıf toplantısı olur. Rutin şeyler konuşulur. Ve sonunda bir veli "s. T değişmiş, neden acaba? " diye sorar. Orada milyon tane açıklama yapabilecekken "Çok uğraştım bu değişiklik olmasın diye, ama benim de üstüm var bir yerde, çok üzgünüm, çok kırgınım, unutulabilirdi, kapatılabilirdi konu" demeyi tercih eden öğretmen; iki kez yapılan saygısızlığı görmezden gelmiş, bunu yapan kişiye arka çıkmış, bu çirkinliğe, hadsizliğe rağmen s. T. Ni kayırmış ve velilere doğru bilgilendirme yapmayıp olayın mağduru s. T ve kendisi gibi göstermiştir. Takdiri okuyanlara ve objektif bakabilen insanlara bırakıyorum. Bu olay Kadriye Mehmet Koparan İlkokulu'nda 2023-2024 eğitim yılında, Ekim ayında yaşanmıştır.

10 Ocak 2024 12:36

29 Aralık 2023 04:09