Pınar sonuçtan hiç memnun değil

Merkez Prime Hastanesi (Gebze) Merkez Prime Gebze Obezite Kliniği Hastane Prosedürü

03 Haziran 2024 13:21

Merkez Prime Gebze Obezite Kliniği Organizasyon Eksikliği

22 Mayıs 2024 tarihinde genel cerrahi bölümüne randevu alarak muayene oldum ve ön koşullar uygunsa gerekirse ameliyat olmaya hazır olduğumu belirttim. Doktorumuz gayet detaylı bir açıklama yaparak tıbbi bilgilendirmeleri benim açımdan eksiksiz yaptı. Sonraki hafta doktorun ön değerlendirme yapabilmesi adına tahliller için randevularım organize edildi. Edildi ancak ben hangi bölümlere gideceğim o aşamada net bilmiyorum, sorun değil geldiğimde açıklama yapılacak dedim. Söyledikleri gün ve saatte hastaneye geldim. Benim bilmemem sorun değil de diğer birimlerdeki ekiplerin bilmemesi büyük problem. Giriş yapın kan verin. Yanıma gelin deniyor, muayene girişi yapılıyor, kan almaya gidiyorum kanlarım girilmemiş, geri dönüp kanlarım giriliyor vs. Sürekli bir birimler arası telefonlaşma, bana "randevu alındı değil mi, endoskopi olacağınız belli idi. Değil mi, sigortanızdan giriş yapıldı mı" gibi sorular soruluyor ve ben ödeme ile ilgili bir şey bilmiyorum. Hepsi ya rakama dahil edilecek ya da şimdi ödeyeceğim ameliyat olursam rakamdan düşülecek diye düşünüyorum. Bir kere check-up gibi tüm tetkikler yapılırken (tahlil-EKG-ultrason-diyetisyen-psikiyatri) eşlik eden birinin olması şart, ofisten şunu yap yanıma gel diye bir sistem olamaz. İkincisi bu tetkikler hangi ameliyatın olacağını veya olup olmayacağını belirler. Tetkiklerden endoskopi (son aşama) kısmına geldik. Ön ödeme 30.000 TL olmadan hastane prosedürü gereği ilerlenemediği söylendi. Benim ameliyat olacağım kesin değilken, tam kapsamlı özel sağlık sigortam varken neden bu tetkikleri cebimden ödüyorum ve ameliyat olacağım kesin değilken ödüyorum? Süreç içinde de soruyorum neden bu aşamada psikiyatriye görünüyorum diye, SGK girişli yapılacak olduğundan sağlık bakanlığınca soruluyor diyor. Hepsi tamam sorun değil ama ameliyatın yarısından fazla ön ödeme yaptırarak ameliyata zorlanması bir prosedür olmamalı. Anında tüm tahlillere rağmen vazgeçtim ve durup durmadık yerde kan vermiş, masrafa girmiş şekilde (karşılanmayan D vitamini + psikiyatri 2.000 TL tuttu) işlemlerimin iptale uygun tamamlanmasını bekledim. 13 saatlik açlık da cabası, bu kadar aç kalabilsem zayıflama ameliyatı olmam zaten. Şikayetvar'a girince hastaların %70'inin hastaneye 1 yıldız vermesinden vazgeçmekle ne kadar doğru bir karar verdiğimi anladım. Sadece doktor değil hastane de çok önemli.

Soner sonuçtan hiç memnun değil

17 Eylül 2024 02:33

Rutin Kontrol Randevusu Sorunu Ve Hastane İlgisizliği