Cüneyt sonuçtan hiç memnun değil

Mercedes-Benz Çalıntı Olmayan Araca Çalıntı Şerh Konulması

29 Eylül 2023 15:58

Merhabalar 2022 haziran ayında T.C. Gümrük ve Maliye Bakanlığının Tasiş İhalesi ile araç satın aldım. Tüm tescil işlemlerini tamamladım. Aracım plakalandı. Ancak aracımı yetkili servise götürdüğümde aracın çalıntı ihbarı olduğu için işlem yapamayacaklarını dile getirdiler. Bu yaşanan işlemden sonra Noterden kontrol ettirdim. Satışa engel bir durum yok, aracın üzerine bir hak mahrumiyeti yok denildi. Akabinde Taşıtlar Vergi Dairesine başvurdum, yine bir hak mahrumiyeti olmadığını dile getirdiler. Emniyete başvurdum, yine bir hak mahrumiyeti olmadığını dile getirdiler. Gümrük ve Tasfiye İşletmeleri Müdürlüğünü aradım, onlar da bunun mümkün olmayacağını, aracın Interpol sisteminde tüm dünyada sorgulamasının yapıldığını, 2014'ten beri aracın gümrükte olduğunu ve mart 2022'de Interpol aranma kaydının temiz olduğunu ve sorgulama sayfasının e-imzalı örneğini tarafıma ilettiler. Sonuç olarak, aracım çalıntı olmamasına rağmen Mercedes'in sistem güncellemesi yapmaması ve/veya yanlış beyan yapması sonucu aracım çalıntı gözüküyor. Aracımın 2022 mart ayına kadar çalınmadığına göre, 2022'deki sahibi Gümrük Bakanlığı olduğuna göre, kim neye istinaden çalınmamış bir araca çalıntı ibaresi girebiliyor.

30 Eylül 2023 12:33 (Şikayetten 20 saat sonra)

Ayşegül
01 Aralık 2023 13:37

Mercedes-Benz Glb-200 Aracıma Daha Binmeden Arıza Nedeniyle Serviste

Sevgi
03 Ekim 2023 00:07
Abdullah sonuçtan hiç memnun değil

Mercedes Aracımı Teslim Etmiyor Gümrükte Tutup Zam Gelmesini Bekliyor.

Abdullah
26 Ağustos 2024 11:20
Mercedes Aracımı Teslim Etmiyor Gümrükte Tutup Zam Gelmesini Bekliyor.
Leman sonuçtan hiç memnun değil

Garanti Kapsamı Dışında Kalan Araç Onarımı

Leman
20 Nisan 20:35
Garanti Kapsamı Dışında Kalan Araç Onarımı
Emrah sonuçtan hiç memnun değil

Yanlış Tescil Mağduriyeti: Mercedes'ten Beklenmedik Hata

Emrah