Özkan sonucu yetersiz buldu

Bakım Sonrası Motor Arızası Ve Servis İhmali

14 Kasım 2024 05:41

Şikayetim, 2014 model, 0 km olarak Malatya yetkili acentesinden aldığım C-180 WDD205040****** şasi numaralı 44AU727 plakalı aracımla ilgilidir.
Aracım 140.000 km'dedir, benzinli motordur ve tüm bakımları düzenli olarak Malatya Mercedes-Benz yetkili servisinde yapılmıştır. En son bakımını 26.10.2024 tarihinde yine yetkili serviste yaptırdım (Ek-1). Bakım yapıldıktan 8 gün sonra, 03.11.2024 tarihinde yolda seyir halindeyken aracın motorundan metal vurma sesleri gelmeye başladı. Motor sesi gelene kadar aracımda herhangi bir uyarı sinyali olmadı. Aracı Malatya Mercedes-Benz yetkili servisine çekici ile getirdim. Servise aracın 8 gün önce bakımdan çıktığını, ancak 200-250 km yol yaptığını ve motordan bu sesin bakımdan sonra geldiğini açıkladım. Kendilerinden ikame araç talep ettim ve sözel olarak veremeyeceklerini beyan ettiler. Sekiz gün sonra yetkili servis çalışanı, aracımda motor yatak sarması denilen motor arızası olduğunu ve arızanın bakım kaynaklı hata ya da üretim hatası olmadığını mesaj ile bana bildirdi. Aracın tamir masrafının 426.495,53 TL olduğunu gösteren proforma faturayı (Ek-3) benimle paylaştı.
Bakımı yeni yapılmış ve henüz 200-250 km yol yapmış benzinli bir araçta bu kadar büyük bir arızanın olması olanaksızdır. Servis bakımından hemen sonra aracın motor sarması, ancak aracın yağ değişimi ya da bakımı esnasında yapılan hatalarla alakalı olabilir. Nitekim servis yetkilileri de mantıklı hiçbir açıklama sunamamışlardır. Aracımın arızasının, Malatya, Yiğitler Motorlu Araçlar Sanayi ve Ticaret A.Ş. Mercedes-Benz Yetkili Acente ve Yetkili Servisinin ihmalinden kaynaklandığı çok açık ve nettir. Aracımın tamirinin ivedilikle yapılmasını, tamir masrafının servis tarafından karşılanmasını, mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum. Malatya Yiğitler Motorlu Araçlar Sanayi ve Ticaret A.Ş. Mercedes-Benz Yetkili Acente ve Yetkili Servisinin, bu kadar açık ihmallerinin olduğu bir konuda dahi, sorumluluklarını kabul etmemeleri ve hiçbir mantıklı açıklama yapamadan servis masraflarını müşterilerinden talep etmeleri, en çok da Mercedes-Benz markasına zarar vermektedir. Her ne kadar servisin bu ihmali kaza ile sonuçlanmamış olsa da bu tür ihmaller ailemin hayatına dahi sebep olabilirdi. Müşterileri, Mercedes-Benz’i her şeyden önce güvenilir ve sorumluluk sahibi bir marka olarak tanımaktadır. Malatya servisi, benim gibi markaya güvenen müşterilerinin güvenini sarsmakta ve imajını kaybetmektedir.

14 Kasım 2024 08:14 (Şikayetten 2 saat sonra)
Özkan
Özkan
19 Kasım 2024 01:36

Şikayetimle ilgili Mercedes Benz Türkiye adına arandım ve hiçbir şey yapamayacaklarını söylediler. Servis ve MB Türkiye arızayı sahiplenmediler. İkame araç da vermediler.

Aynı sorun bende de var, araç 110.000 km de ailemle şehir dışından geliyordum. Hayati tehlike atlattık. Ve servis hiçbir şekilde yanında olmuyor. Yarı yolda bırakıyor insanı.! Mercedes pişmanlıktır

Mercedes gibi büyük bir firmaya yakışmıyor bence hemen çözüm bulunmalı ve mağduriyet giderilmeli

Bahattin
Bahattin

A180 Mercedes Almayı düşünüyordum Yorumları görünce vazgeçtim.:(

Arda sonuçtan hiç memnun değil

Seyir Halindeyken Motor Arızası: Mercedes'ten Hayal Kırıklığı Ve Güven Kaybı

22 Ağustos 2025 13:27
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

Mercedes-Benz EQC400 Motor Arızası

25 Ocak 2024 22:01
Ali sonuçtan hiç memnun değil

26 Haziran 2024 14:40