Medical Point İzmir Hastanesi Yenidoğan Sarılık Tedavisinin Ücretlendirilmesi

Medical Point İzmir Hastanesi Yenidoğan Sarılık Tedavisinin Ücretlendirilmesi
28 Nisan 2024 15:39

15.04.2024 'de İEÜ Medical Point Hastanesi'nde bebeğimiz dünyaya geldi. Bütün süreçten çok memnun kaldık. Zaten daha önce de kızımızın doğumu ve tüm sağlık ihtiyaçlarımızı bu hastaneden karşıladık.

18.04.2024 tarihinde kontrolde bebeğimizin Yenidoğan sarılık değerinin yüksek çıkıp sınır değere ulaştığını ve fototerapi tedavisi görmesi gerektiğini bildirdiler. İlk 28 gün içinde herhangi bir ücret alınmaması gerektiği halde sarılık tedavisi için bizden 12.750 TL ücret talep edildi. Aynı hastanede doğum yapmamıza ve 28 gün içinde olmasına rağmen bizden ücret peşin olarak alındı ve tedavimiz yapıldı. O an için araştırma fırsatımız olmadı ancak tedavimiz bitip eve geldiğimizde yaptığımız araştırmalarda bizden ücret alınmaması gerektiğini öğrendik.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) üzerinden yaptığımız görüşmelerde Yenidoğan bebeklerin sağlık hizmetlerinde ilk 28 gün içinde yapılan tüm sağlık hizmetlerinin bizzat SGK tarafından karşılandığını ve bunun akabinde ücret talebinin olmaması gerektiğini öğrendik. Akabinde 'Şikayetvar' platformunu kontrol ettiğimizde birçok hastanın bizimle aynı durumu yaşadığını gördük. Hatta bu kişilere ücret iadesi yapıldığını da yine buradan öğrendik. Ben de SGK'yı aradım ve beni yönlendirdiler.

Öncelikle böyle her açıdan memnun kaldığımız bir hastanede bu durumu yaşamak oldukça üzücü oldu. Bunu bir hata olarak değerlendirip tarafıma ücret iadesinin yapılmasını talep ediyorum. Aksi halde SGK üzerinden şikayetimi yapıp mağduriyetimin giderilmesini istemek zorunda kalacağım.

Emre sonuçtan hiç memnun değil

Özel Medar Hastaneleri 'nde Haksız Ücret Alınması

02 Mayıs 2024 16:02
Nurhan sonuçtan hiç memnun değil

Hastanede Fototerapi Ücreti Ve Ek Masraflar Şikayeti

02 Aralık 2024 21:47
Serdar sonuçtan hiç memnun değil

Medicana Beylikdüzü Yenidoğan Haksiz Ücret Talebi

10 Eylül 2023 09:12
Buse sonuçtan çok memnun

22 Nisan 2024 18:40
"Hızlı geri dönüş için teşekkür ederim."

30 Nisan 2024 23:24