Görkem sonuçtan hiç memnun değil

Martı Tag Aracım Bağlandı-Mahkeme Yasal Olmadığı Yönünde Karar Verdi!

10 Şubat 2024 19:50

07.01.2023 tarihinde "Martı Tag" uygulamasını kullanmam nedeniyle 60 gün süreyle trafikten men edilmiş ve tarafıma 20.342 TL idari para cezası verilmiştir. Yaşadığım bu mağduriyetin giderilmesi için şirketinizle bir yıl boyunca defalarca iletişime geçmeme rağmen herhangi bir çözüm bulamamış olmam, beni bu açıklamayı yapmaya yönlendirmiştir.

Martı Tag tarafından belirtilen "hatır taşımacılığı" nedeniyle yapılan taşımanın doğrultusunda, verilen bu kararın iptaline ilişkin olarak ilgili tüm süreçlerle kendim ilgilenerek İstanbul İdare Mahkemesine açmış olduğum dava ile iptal davam reddedilmiş ve Martı Tag uygulaması "belediyeden çalışma izni almadan yapılan ticari amaçlı bir taşıma" olarak mahkeme nezdinde değerlendirilmiştir.

Mağduriyetimin bir sonucu olarak, 60 gün boyunca aracımın trafikten men edilmesinden kaynaklı işlerimi devam ettirebilmek için araç kiralama maliyeti ve ödenen idari para cezası başta olmak üzere yüklü miktarda maddi zarara uğradım. Ayrıca, davayı takip etmek, hukuki süreçle ilgilenmek için ödediğim vekalet ücreti, yargılama gideri ve avukatlık hizmeti ücretleri ile birlikte yaşadığım stres, kaygı ve zaman kaybı da eklenmiştir.

Şirketinizin ve kurucusunun yasal mevzuat çerçevesinde bu uygulamanın sürdürüldüğüne dair açıklamalarına güvenerek Martı Tag uygulamasını kullandım ancak mahkeme kararı gösteriyor ki, bu uygulama Türk Mahkemeleri nezdinde hukuka uygun değildir.

Şirketinizin iletişim kanallarından aldığım destek, maalesef beklentilerimi karşılamamıştır. Şahsi çabalarıma rağmen hiçbir destek alamadım ve yaşadığım mağduriyetin çözümü noktasında yeterli destek bulamadım. Bu durum, hem maddi kayıplara hem de işimdeki verimliliğin düşmesine neden olmuştur. Bununla beraber görsellerde de eklediğim idari para cezalarının ödeneceğine dair yaptığınız bildirime istinaden sizlerden bu konuda hiçbir geri dönüş alamadım.

Martı Tag uygulaması hakkında yaşadığım bu olumsuz deneyimi diğer sürücülerin yaşamaması adına, ilgili İstanbul İdare Mahkemesi'nin kararını paylaşmanızı rica ediyorum. Mahkeme kararları, erişime açık olduğundan, bu bilgiyi paylaşarak diğer kullanıcılara rehberlik edebilir ve insanların mağduriyetlerinin önüne geçebilirsiniz.

Yaşadığım bu mağduriyetin bir an önce çözüme kavuşturulmasını ve tarafınızdan yapılacak yazılı bir açıklamayla durumun düzeltilmesini bekliyorum.

profile profile profile
21 Ekim 2024 16:15 (Şikayetten 8 ay sonra)

Merhaba, Talebiniz ile ilgili görüşme sağlanmıştır. Saygılarımızla, MARTI TAG EKİBİ.

03 Ocak 2025 14:01

Merhabalar, Tarafıma ekibinizden bir arama ya da mail aracılığıyla ulaşılmadı. Lütfen burada yanlış beyanda bulunmayın. Şikayetim hala çözülmemiş olup, tüm süreç devam etmektedir.

Yorumlar (9)

İstinaf Mahkemesi kararını açıkladı: Martı tag serbest olarak kullanılacak

Görkem

İnsanlara yanlış bilgi verip yönlendirmeyin - Martı TAG’ı kapattırma talebi İstinaf Mahkemesi tarafından reddedildi, kullanımına ilişkin bir karar ortada yok. Attığınız kararın tamamını elde edip baştan okuyun.

Osman
Osman

Sürücü olarak benimde motorsikletim bağlandı bu istinaden hiçbir dönüş yapılmadı. Yediğim ceza kazandığımız para ortada kalmadı.

Emre
Emre

Sana Kesinlikle katılıyorum bu uygulama Korsan uygulama nerede torbacı beden işçisi müptezel var taşıyorsun ve arayıp temsilciye bildirdiğinde hesabın askıya alınıyor öyle saçma bir sistem kurmuşlar

Mahsun
Mahsun

Korsan taşımacılık zaten yasak Bu sadece korsanda resmileştirmek istiyor korsan hiçbir zaman resmileşmez arabanı almışsın korsan taksi durağına kaydetmişsin ya da sisteme kaydetmişsin aynı şey değişen hiçbir şey yok sadece sistemde komisyon vermiyorsun yanlış değilsem hatır taşımacılık para ile yapılmaz parasız yapılır

Fatih
Fatih

Altta birisi korsan değil paylaşımlı yolculuk demiş Aynı yere gitmeyen insanlar neden yolculuklarını paylaşıyor. Neden para ile gidecekleri yere ne idüğü belirsiz arabalarla yolculuk yapıyor. Korsan iste. Neymiş paylaşımlı yolculukmuş kardeşim hiç tanımadığın biriyle neyi paylaşıyorsun

Berke
Berke

Korsan değil kardeş paylaşımlı yolculuk diye geçer taksici çetesi engel olmaya çalışıyor ama eninde sonunda resmileşecek taksi duraklarıda kapanacak o kadar

Murat
Murat

Ben de mağdurum, aynı olay başıma geldi. Mahkeme kararını atabilir misiniz? Ben de hukuki yollarla hakkımı aramak istiyorum.

Eren sonuçtan hiç memnun değil

Martı Tag Kullanımı Sonrası Yaşanan Maddi Kayıplar Ve Yetersiz Destek

12 Haziran 2025 04:30
Rifat sonuçtan çok memnun

Rifat
01 Haziran 2024 11:50
"Teşekkür"
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Martı Tag Yüzünden Korsan Taşımacılıktan Ceza Aldım Mağdur Edildim

02 Haziran 2025 17:21