Emine sonuçtan hiç memnun değil

Mapfre Sigorta Genel Müdürlüğü Tek Taraflı Eksper Raporu Tuttuğundan

Mapfre Sigorta Genel Müdürlüğü Tek Taraflı Eksper Raporu Tuttuğundan
02 Mayıs 2024 16:11

Merhabalar, Sivişoğlu Rüya Evleri Sitesi yöneticisiyim. 26.02.2024 tarihinde Sakarya'nın Karasu ilçesi, Yalı Mahallesi 193/1 Sokak'ta bulunan sitemizin Doğu Bloğu girişine su sızıntısı olduğu, sitede oturan bir kiracı tarafından tarafıma bildirildi. Ben de aynı gün site grubundan görüntüleri paylaştım ve ilgili kat malikini arayarak durum hakkında bilgilendirdim. Daire sahibi K***** O***, 02.03.2024 tarihinde baldızı E*** K******'ın siteye geldiğinde durumun kendi dairelerinde olduğunu tespit etti ve benden İSKİ'den vidanjör talep etmemi istedi. İlgili kurum aranarak belli bir ödeme karşılığında vidanjör gönderildi. Ancak İSKİ amiri, ilgili sorunun altyapı ve site maliklerinden kaynaklanmadığını, tamamen kat malikine ait olduğunu ve mutfak giderine çok fazla yağlı atık akıtıldığından kaynaklandığını belirtti. Söz konusu daire sahibi K***** O***'u tekrar aradım. 10 yıllık konut kredisi kullandığını ve dairenin sigortalı olduğunu, sigortanın zararı karşıladığını söyledi. 29.03.2024 tarihinde Akol Hukuk Bürosu'ndan Ş***** Hanım tarafından arandım. K***** O***'a ödenen tutarın kat maliklerinden kaynaklandığı ve ilgili tutarın kat maliklerinden tahsil edilmek üzere icra işlemlerinin başlatılacağı ifade edildi. Ben de kendilerinden bu işlemleri içeren belgelerin tarafıma sunulmasını talep ettim, ancak sadece eksper raporu sunuldu. Bu rapor, fotoğraflar üzerinden hazırlanmış ve içeriği sözlü beyana dayalı olup, yerinde inceleme yapılmadığını gösteriyor. Ayrıca, eğer zarar kat maliklerine yansıtılacaksa, site yönetiminin rapor tutulurken neden çağrılmadığını sorguluyorum. Konunun asıl muhatabı olan Mapfre Sigorta A.Ş. olduğunu ve bu tutarın site malikleri ve yönetim olarak kesinlikle kabul edilmediğini belirtmek istiyorum. Yazlık bölge olduğu için şu anda sitede oturan kimse yok. Durum tamamen ihmalden kaynaklanmakta olup, kurumun görüşü beklenmektedir.

mapfre-sigorta-genel-mudurlugu-tek-tarafli-eksper-raporu-tuttugundan-3.pdf
mapfre-sigorta-genel-mudurlugu-tek-tarafli-eksper-raporu-tuttugundan-1.pdf
03 Mayıs 2024 08:53 (Şikayetten 16 saat sonra)

Sayın İlgili, Tarafımıza ilettiğiniz konuyla ilgili araştırma yapılarak en kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir. Saygılarımızla Mapfre Sigorta

07 Mayıs 2024 13:09

Sayın İlgili, Müşterimizin talebi sonuçlanmış olup, ilgili departmanımız tarafından müşterimize bilgilendirme yapılmıştır. Saygılarımızla Mapfre Sigorta

Nedim

Benzer bir durum için beni de avukatlık bürosundan aradılar sigorta şirketine mail ile durumu Mapfre Sigorta şirketine bildirdim mail ile gelen cevap " Başvurunuz tarafımıza ulaşmış olup, konu hakkında ekspere yönlendirme yapılmıştır. Eksper tespit amacıyla tekrar firma yönlendirecek, firmanın tespiti sonrası işlemlere devam edeceğiz. " bu cevabın arkasından ilgili hukuk bürosu avukatı tekrar aradı gelen maili söyledim. Avukat mailin şirket tarafından kendilerine yollanması gerektiğini söyledi. Daha önce aradıklarında ise ödeme yapmayacaksanız icraya vereceklerini sigorta şirketinin bu süreci durduramayacağını söyledi. Bu tuhaf durum şikayetli okudukça birçok kişinin başına gelmiş olduğunu gördüm. Sizin başınıza gelen durum sonuçlandı mı?

Nedim

Cevabınız için teşekkür ederim. Bir çok kişiye aynın şekilde aramalar oluyormuş bu konuyu araştırıp kamuoyu ile paylaşmanın faydalı olacağına inanıyorum.

Emine
Emine

Şimdilik hukuksal bir aşama olmadı

Emine sonuçtan hiç memnun değil

Yanlış Ekspertiz Ve Hatalı İcra İşlemleri

14 Ekim 2024 17:11
Yanlış Ekspertiz Ve Hatalı İcra İşlemleri
yanlis-ekspertiz-ve-hatali-icra-islemleri-2.docx
yanlis-ekspertiz-ve-hatali-icra-islemleri-1.pdf

Hatalı Tespit Ve Yanlış İcra Talebi

14 Şubat 2025 21:37
Emre sonuçtan hiç memnun değil

13 Eylül 2023 13:42