Lider Motors Sıfır Motor Alırken Karşılaşılan Sorunlar Ve İlgisizlik

Yunus
12 Ağustos 2024 16:351.156

Bayinin yanında kendi servisleri var. Yetkili servis, satış sırasında her türlü sıkıntıda motoru getirip bakım yapabileceklerini söylediler. Sıfır Yuki GP2 aldım, Nisan'da kaza yaptım. Çekici hakkım vardı, arıyorum servis motoru buraya getirme dedi! Eve çek, biz alırız dediler. Neyse, 4 ay oldu, hala parça bekliyoruz diyorlar. Bu parça Mars'tan mı geliyor? Sonra bayi yetkilileri ile görüşüyorum, onlar da 'Servis bizden bağımsız çalışıyor' diyorlar. Servise bakan adama, 'Abi ne kadar fiyat çıkar? ' diyorum, adam 'Parçalar gelsin, öyle fiyat çıkar' diyor. Sanki istediği parçaların ne olduğunu bilmiyor, bana ortalama bir fiyat bile vermiyor.

4 Aralık 2024 00:53

Aralık 2023 te sıfır motor aldım. Nisan 2024 kaza yaptım. Kazada yüzde 25 kusurlu bulundum. Motorumu servise çektirmek için ücretsiz çekici hakkımı kullanmak için sigortam ile iletişime geçtim. Servis motoru eve çekmemi ve kendilerinin evden alacaklarını söyledi. Bir ay sonra evden almaya geldiler ve servise götürmek için benden ücret aldılar. Kazayı Nisan 2024 te yapmama rağmen hasar dosyamı eylülde 2024 açtılar. Ekspertiz 40 bin tl ücret çıkardı. Yedek parçaların olmadığını ve yurt dışından geleceğini söylediler. 4 ay kadar parçalar İstanbul'daki fabrikaya geldi. Fabrikadan Bursa'ya ise 2 ay sonra yani Kasım 2024 te geldi ancak buraya gelmesine rağmen servis bana hala parçaların gelmediğini söyleyip beni oyaladı. En son 3 Aralık 2024 servisle konuştuğumuzda bana parçalar geldi ama renkleri farklı olduğunu ve boyatacağını söyledi. Yani servisin hala ne yapmaya çalıştığını anlamadım muhtemelen parçaları takmayıp eski parçalar bulup boyatacak. 40 bin lirayı cebe atacak. Yaklaşık 8 aydır aracım serviste.  Bu süreçte defalarda parçaların gelip gelmediğini öğrenmek için İstanbul'a kendim gittim ve aradım. Servisin hiç umurumda değildi.  Yani parçaların takibini bile ben yapıyorum. Ve hala 8 aydır motorum serviste bekliyor çürümüştür artık ve parçaları nasıl ve hangi parçaları takacak biliyorum taktıktan sonrası zaten ayrı bir sorun.

Yorumlar(14)

14 Şubat 2025 17:17

Sayın müşterimiz Ödemeyi yapmadığınız sürece bir 24 ay daha bekleyebilir sizin amacınız süreci uzatmaktı sizden isteğim sigorta şirketinide davaya katmanız çünkü biz katacağız süreç nereye giderse uzun süredir aracınız hazır. Sizin süreçte ne kadar zararınız varsa o kadar bizim de zararımız var artı olarak parça bulundurma yetkisi bizde değil fabrikadadır sizin bu süreci fabrika ile yaşamanız gerekmekteydi size onu anlatmaya çalıştık fakat siz bunu bizimle süreç yaşamayı tercih ettiniz hakkınız varsa ise almanız dileğiyle.

13 Şubat 2025 20:57

Sayin müşterimiz sürecimizin devam etmesini size arama yaptığımızda 2 kez bildirdik eğer kayıt aldıysanız tekrar dinlemenizi tavsiye ederim süreçte sigortadan yatan ücretin 30.000 TL bize yatırmanız tavsiyesinde bulunduk sizde bize döneceğinizi söylediniz ve dönmediniz. Tekrar ediyorum. Biz sizi arayıp kesinlikle davadan vazgeçmenizi söylemedik aksine devam etmenizi söyledik. Karar verilsin bizde şirketimizi bu mesnetsiz ve hakaret içerikli yorumlarınız ile alakalı dava edeceğimizi bildirmek isteriz. Yaptığınız kaza ufak bir kaza olmadığı gibi liste şeklinde bir sürü parçası değişti perte yakın olan aracınız eksiksiz şekilde en ufak parçasına kadar değişti. Süreç tamamlansın sonucu birlikte görelim.

23 Ocak 2025 16:14

( Lider Motors yetkili ) Firmamıza aracınız geldiği günden beri birlikte takibini yaptık yaklaşık sigortadan 3 ay önce ücretinizi almanıza rağmen firmamıza güvenmeyip ödemeyi yapmadınız kaldı ki süreci birlikte yönettik perte çıkmaya yakın hasarınızı en temiz şekilde boyasız halde aracınızı hazırladık sizi aradık hiçbir şekilde bizimle iletişime geçmediniz ödemeyi yapmanızı söyledik siz perte yakın hasarı olan aracınızın sıfırını talep ettiniz. Bunun mümkün olmadığını sizde çok iyi bilmenize rağmen yasal süreç başlattınız sürecin sonucu ne karar verirse size uyacağımızı ilettik. Yargı haklı olanın kararını verir kaldı ki bu süreçte ben sizi aradım ve süreç ne olursa olsun yardımcı olacağımızı söyledim biz satıcıyız fabrika ile kendinizde muhatap oldunuz. Yinede tekrar biz destek olmaya devam edeceğiz İyi günler sürecin yargı kararını burada paylaşacağız.

Kura Motor RKS Sıfır Motorda Fren Sıkıntısından Dolayı Yasanan Kaza

29 Temmuz 2024 07:171.100

Henüz sıfır aldığım RKS marka freccia modeli motorumun fren merkezi bozulduğundan dolayı motorumu kimseye çarpmama adına...

Tehlikeli Motosiklet Sorunu Ve İlgisiz Bayi

16 Aralık 2024 22:00717

Merhabalar, kardeşim yaklaşık 6 ay önce Malatya'daki "3A Lider Motordan" Yuki markalı motosiklet aldı. Aldığı günden ber...