LG Çözüm Sağlamıyor Ve Mağdur Ediyor

LG Çözüm Sağlamıyor Ve Mağdur Ediyor
Ahmet
11 Eylül 15:16

Hepsiburada üzerinden 21-05-2024 tarihinde LG F4Y7EYWYP 11 kg modeline ait çamaşır makinesi satın aldım. Kısa bir süre sonrasında servis tarafından kurulumu yapıldı ve kurulum esnasında servis çalışanı 'Abi tercih ettiğin ürün çok iyi, tepe ve güncel modellerden biri, uzun süre sorunsuz kullanırsın' dedi. Daha sonrasında 1 ay içerisinde makine arıza verdi ve servis gelip inceledi. İnceleme sonrasında cihazın atölyeye götürülmesine karar verildi. Akabinde bir hafta sonrasında ürünün kazanında arıza olduğu, DOA cihazı kapsamında değişim ya da ücret iadesine uygun olduğu görüldü. Ben de ücret iadesinden ziyade ürünün değişimini talep ettim ve servis bu şekilde kayıt açtı.

Daha sonrasında aradan 2-3 hafta bir süre geçti ve ne arayan var ne soran var. Servisi aradığımda 'Biz talep açtık, senin arızalı makineyi kutulayıp gönderdik ve senin yeni ürün de yolda, geliyor abi' dedi. Daha sonrasında üzerinden yine 1-2 hafta süre geçtikten sonra LG Genel Merkezi arayıp durumu izah ettim. LG Genel Merkez ise bana servis tarafından verilen bilginin yanlış olduğunu, satın aldığım makinenin stoklarda olmadığını, en az 1-1.5 ay içerisinde depo stoklarına ekleneceğini dile getirdi. Bunun üzerine azami tamir süresi olan 21 iş gününü geçtiğini ve yasal haktan ziyade müşteri memnuniyeti adına varsa bir üst modelini tarafıma teslim etmelerini istedim. LG Genel Merkez ise 'Size bir üst model makine veremeyiz ancak aynı modeli verebiliriz. Onu da istiyorsanız beklemek zorundasınız. Başka yapacak bir şey yok' deyip yaklaşık beni 1.5-2 aydır bekletip oyalıyorlar.

Yahu soruyorum size, güncel ve tepe model bir ürün satışa sunulan ve satışta olan bir ürün nasıl olur da elinizde olmaz, stoklarınızda olmaz? Lafa gelince biz LG'yiz diye kendinizi övüyorsunuz ama mahalle spotçusu sizden daha iyi çözüm sunuyor.

Defalarca servis ve Genel Merkez ile iletişime geçtim fakat kesinlikle bir çözüm sağlamıyorlar. Çözüm sağlamadıkları gibi beni aylardır mağdur ediyorlar. Genel Merkez ise emrivaki bir şekilde 'Bekleyeceksin, beklemek zorundasın' gibi ifadelerde bulunuyor. Ek olarak belirtmek gerekirse de ne zaman taraflarına ulaşıp destek kaydı açtığımda 'Size geri dönüş yapılacaktır' denilip hiçbir şekilde geri dönüş yapmadılar, yapmıyorlar. Konuyu Tüketici Hakem Heyeti'ne taşımak istemiyorum, zaten yeteri kadar zaman kaybettim. Kazanacağımı bildiğim halde bir de orada vakit kaybetmek istemeyip bir an evvel konunun çözüme kavuşturulmasını talep ediyorum.

LG Çamaşır Makinesinde Sıkma Sorunu Ve Servis Deneyimi

Ömer