Emrah sonuçtan hiç memnun değil

Lenovo Bilgisayar Lenovo Legion Y530 Ekran Arka Aydınlatma Sorunu

02 Ekim 2024 09:13

11.11.2019 tarihinde N11'de Teknoraks üzerinden Legion Y530-15ICH (Type: 81FV, Model: 81FV00B8TX) laptop aldım. Geçtiğimiz ay laptopu TV'ye her zamanki gibi HDMI ile bağladım ve çıkarttığımda laptopta ekranın gelmediğini gördüm. Biraz karanlıkta dikkatli baktığımda arkada görüntünün olduğunu fakat ekranın arka ışığı yanmadığı için göremediğimi fark ettim. Anladığım kadarıyla bir kısa devre veya güç birikmesi gibi bir durum. Biraz araştırdığımda bu sorunun Lenovo laptoplarda kronik olduğunu, gücü kesip power tuşuna 1 dakika boyunca basılı tutup düzeltilebildiğini gördüm. Denedim fakat işe yaramayınca Lenovo desteğe durumu ilettim, onlar da benzer şekilde işlem yaptırdılar fakat o da işe yaramayınca cihazı servise iletmemi istediler.
Garanti kapsamında olmadığından çıkacak masrafları karşılamam gerektiğini, istemezsem de inceleme bedeli alınacağını ilettiler. Ayrıca cihazlarla ilgili yedek parçaların 5 yıldan sonra bulunamayacağını göz önüne almamı ilettiler.

Anladığım kadarıyla bir laptop için 5 yıl ömür biçiyorlar ve parça tedariğini sağlamayı garanti etmiyorlar. Ayrıca kronik bir sorundan kullanıcı mağduriyet yaşıyorsa bunu daha da mağduriyet yaşatmadan düzeltmeleri gerektiğini, bununla ilgili yedek parçaları her zaman bulundurmaları gerektiğini düşünüyorum. Hatta bu sorun belli kullanıcılarda meydana geldikten sonra ürün geri çağıran firmalar bile oluyor. Bu gibi bazı firmalar da sorunun çıkacağı zamanı bekletip ücret talep etmeyi kovalıyor anladığım.

Aldığım laptop üst seviye oyun bilgisayarıydı. Bu tarz bilgisayar alacakların markaları değerlendirirken bu gibi durumları göz önüne almalarında fayda var.

02 Ekim 2024 10:41 (Şikayetten 1 saat sonra)
02 Ekim 2024 10:53

Sayın müşterimiz, Lenovo ürün ve hizmetleriyle ilgili deneyimlerinizi, görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederiz. Konuyla ilgili sizlere telefon yolu ile geri dönüş yapılmıştır. Lenovo’yu seçtiğiniz için teşekkür eder, iyi günler dileriz. Saygılarımızla, Lenovo Türkiye

02 Ekim 2024 11:11

02124670101 numaralı telefondan arandım. Cihazımın 5 yılı tamamlamasına 1 ay kaldığından parça tedariği gerekirse edilemeyeceği bilgisi tekrardan verildi. 5 yıl tedarikçi firmaların parçaları üretmesi gerekir, üretilen stokların da tükenmesi için ekstra zaman gerekirken önceden tükenmesi tuhaf. Zaten 2 ay önce aradığımda da söylenmişti, demek ki 3 ay kala da tükeniyor. Geçen yıl arasaydım o zaman da belki aynısını diyeceklerdi. Bu konuda sorumluluk hissetmemeleri ve net ifadede bulunamamaları garip. Ayrıca serviste arıza tespit bedeli 359TL+kdv, eğer onarıma giderse hizmet bedeli 599TL+kdv olduğu iletildi. Parça tedarik edilemez ve cihaz servise gitmezse yine de bizden arıza tespit bedeli alınacakmış.

Mümin sonuçtan hiç memnun değil

Lenovo Legion 9: Teknik Servis Çıkmazı

Mümin
05 Mart 2025 18:23
Lenovo Legion 9: Teknik Servis Çıkmazı
Burhanettin sonuçtan hiç memnun değil

Garanti Kapsamındaki Lenovo Legion 5 Pro'nun Klavye Sorunu Ve Müşteri Hizmetleri Çıkmazı

Burhanettin
22 Ekim 2024 19:06