Lenovo Bilgisayar Lenovo Ideapad Gaming 3 - Ölü Piksel Hatası Ve Müdahale Edilmemesi

Atilla
10 Aralık 2023 12:33

Merhaba; 2022 yılında aldığım ve garanti süresi devam eden Lenovo Ideapad Gaming 3 serisi dizüstü bilgisayarımın ekranının sol alt köşesinde, yeşil siyah ekranda rahatça fark edilen yeşil renkte piksel sıkışması veya ölü piksel olduğundan şüphelendiğim bir nokta gördüm ve servise teslim ettim. BDH teknik servisi kayıt numaraları şu şekildedir: Lenovo kayıt No: lnv 4010490629, BDH Kayıt No: 252009213156. Cihazı teslim ederken verdikleri formda yapılan işlem şu şekilde yazmaktaydı: '- Cihazda 1 adet piksel görüldü. Panel standartlarına göre değişim kriterine uymadığı için müdahale edilmedi. - Ses seviyesi modele göre normal düzeydedir. - Fan ve bölgesi temizlendi.' BDH yetkili servisinde yer alan görevliye ekrana müdahale edilmediğini belirttiğimde, cihaza müdahaleyi yapan teknik personel ile görüşme gerçekleştirdi ve panel değişimi için 3 adet yan yana veya ekranın farklı bölgelerinde 5 adet ölü piksel olması gerektiğini, bu kuralın Lenovo firması tarafından konulduğunu ve teknik servis olarak müdahale edemediklerini belirttiler. Tekrar Lenovo çağrı merkezini arayıp durumu anlatıp mağduriyetimi belirttiğimde, çağrı merkezinden teknik görevli de aynı durumu söyledi ve teknik servise götürmeden önce kendilerini arasaydım, durumu daha iyi belirtebileceklerini ve teknik servise götürmemiş olacağımı söylediler. Ancak ben teknik servise götürmeden önce zaten kendilerini aradığımı ve bana böyle bir standarttan bahsedilmediğini belirttim. Yaptığım görüşme sonrasında iç şikayet oluşturulması rica ettim ve benim şikayetimin yetkililere PH-000021284799 numarası ile iletildiği söylendi. Bugün herhangi bir dizüstü bilgisayar almak istediğinizde 2 tane yan yana ölü piksel veya 4 tane farklı bölgelerde ölü piksel varsa bu durum panel standardına uygun diyerek kusurlu olmadan ürün satılabilir mi? Veya kim bu durumu kabul edebilir? Ürünü alırken 1 ölü piksel bile ürünün kusurlu olduğu anlamına gelirken, garantisi devam eden bir üründe hata gösterilip kusur belirtilerek düzeltilmesi istenirken bu hata nasıl normal görülebilir? Her müşteri 1 adet ölü piksel bile olsa, o cihazın kusurlu olduğunu düşünecektir. Garanti şartları gereği cihaz teslim edildiğinde, cihaz müşterinin ilk kez satın aldığı hale getirilip müşteriye teslim edilmelidir. Maalesef Lenovo tarafından hala aranmadım ve mağduriyetim hala devam etmektedir. Cihazı teslim alırken verdikleri servis formu, kişisel telefonumu ve bilgisayar şifremi gizlemek suretiyle ekte yer almaktadır.

11 Aralık 2023 09:39 (Şikayetten 21 saat sonra)
11 Aralık 2023 09:50

Sayın müşterimiz, Lenovo ürün ve hizmetleriyle ilgili deneyimlerinizi, görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederiz. Konuyla ilgili sizlere telefon yolu ile geri dönüş yapılmıştır. Lenovo’yu seçtiğiniz için teşekkür eder, iyi günler dileriz. Saygılarımızla, Lenovo Türkiye

Gürkan sonuçtan hiç memnun değil

Onarımdan Sonra Tekrarlayan Klavye Arızası Ve Yetersiz Servis Desteği Nedeniyle Mağduriyet

Gürkan
09 Ekim 16:56

Ahmet
12 Eylül 2023 15:55
Lenovo Bilgisayar Lenovo Teknik Servisi "BDH"

Sefa
17 Kasım 2024 21:52
Lenovo Ideapad Gaming 3'te Piksel Sorunu Ve Garanti Mağduriyeti
Abdullah sonuçtan hiç memnun değil

Abdullah
08 Kasım 2024 16:55