Murat sonuçtan hiç memnun değil

Borusan Şikayetleri Umursamıyor

02 Temmuz 2024 18:05

Range Rover Evoque aracım 40.000 km'de sürekli partikül filtre uyarısı veriyordu. Düzenli bakımı yetkili serviste yapıldığı halde "az kullanımdan kaynaklı" diyerek suçu resmen bana attılar. Sonunda dayanamadım partikül filtresini Borusan Esenboğa'da değiştirdim. Bununla ilgili şikayet oluşturmuştum. Ancak daha sonra araç geldi daha 50 km yol yapmadan tekrar partikül filtre uyarısı verdi ve tekrar Esenboğa'ya gönderdik. Cevap: az kullanım. Ben cevap vereyim: Arızanın kaynağı partikül filtresi değildi, Gereksiz yere partikül filtresini değiştirdiniz. Hatanızı anlayıp sorun neyse (Sistemsel, bağlantı, erg vb.) sonradan çözdünüz ama söyleyemediniz.

BMW X5 aracım var yine düzenli yetkili servise götürüyorum. Motor hiç uyarı vermeden yatak sardı! Şikayet etmedim sorgulamadım 450.000 civarı ödeme yaparak değiştirdim. 3 ay sonra şehirlerarası yolda telefonun çekmediği ve tahammül edilemeyecek sıcak bir havada hamile eşim ve 5 yaşında kızımla beraberken tekrar motor yatak sardı. 12 gündür cevap yok. Sanırım Garanti kapsamından değiştirmemek için uğraşıyorlar.

İki farklı araç ve üç farklı sorun

Borusan tam anlamıyla hayal kırıklığı. Sorunlarımı video, fotoğraf ve fatura kayıtlarıyla mahkemeye taşıyacağım. İyi niyet artık bir yere kadar.

02 Temmuz 2024 17:24

Aracım 210.000 km'de bulunmakta ve düzenli olarak Kayseri'de Borusan Yetkili Servisi üçler OTOMOTİV'e götürmekteydim. 21 Mart 2024 günü hiçbir uyarı vermeksizin aracımın bir anda motoru yatak sardı ve dağ yolunda yolda kaldım. Düzenli bakım yaptırdığımı ve herhangi bir uyarı olmadan arıza gerçekleştiğini belirtmeme rağmen Borusan ücretli değişim yapacağını söyledi ve 450.000 TL civarında ödeme yaparak motor değişimini yaptırdım.

20 Haziran 2024 (Motor değişiminden tam 3 sonra) tarihinde ise Antalya/Serik - Konya/Beyşehir yolunda aracımın motoru tekrar yatak sardı. Aracımda hamile olan eşim ve 5 yaşında kızım ile öğle sıcağında ve telefonun zor çektiği bir bölgede araç motorundan ses gelmeye başladı. Daha sonra video çekerek olayı kayıt altına aldım. Arıza Check kısmına girmeme rağmen Arıza yok ibaresi çıkan aracım maalesef hareket edemez hale geldi. Premium üye olmama rağmen çekici desteği, yol yardımı vb. Hizmetler alamadığım gibi sıcakta verdiğim mücadeleyi burada yazsam sayfalar sürer. Nitekim 18.000 TL'ye çekici ve 12.000 TL'ye araç kiralama yaparak evime ancak dönebildim. Ailemin yaşadığı bu kabusu Borusan'ın nasıl telafi edeceğini merakla bekleyeceğim.

Araç 21 Haziran günü Kayseri üçler üçler OTOMOTİV'e çekiciyle ulaştı. Bugün (12 gün geçti) ve ne Borusan Genel Merkez ne de Kayseri yetkili servisi dönüş yapmış değil. Böyle skandal olamaz!

04 Temmuz 2024 16:48 (Şikayetten 1 gün sonra)

Sayın Müşterimiz, Bildiriminiz tarafımıza ulaşmış olup, kayıt altına alınarak ilgili birimlerle paylaşılmıştır. Konu ile ilgili Müşteri İlişkileri Danışmanımız size en kısa sürede dönüş sağlayacaktır. Saygılarımızla, Land Rover İletişim Merkezi

Zafer
Zafer

U yaşadıklarınız gerçekten üzücü ve kabul edilemez. Araçlarınızda yaşadığınız sürekli arızalar ve servisin ilgisizliği, hem güvenliğinizi hem de müşteri memnuniyetini ciddi şekilde etkiliyor. Borusan'ın bu sorunları çözememesi ve hakkınız olan destek yerine suçu size atması kesinlikle kabul edilemez. Sorunlarınızı belgeleyip mahkemeye taşıma kararınız yerinde. Bu şekilde yaşadığınız mağduriyetlerin hakkını aramanız tamamen haklı bir talep. Umarım bu süreçte adil bir çözüm bulur ve yaşadığınız sıkıntıları en kısa sürede çözebilirsiniz. Yanınızdayım ve sürecin olumlu bir şekilde sonuçlanmasını diliyorum.

Murat sonuçtan hiç memnun değil

Land Rover Borusan Range Rover Partikül Filtresi Sorunu