Köroğlu AVM Geri İade Talebim Karşılanmadı

22 Aralık 2023 13:21

Çanakkale Köroğlu mağazasından iki adet Fakir marka robot süpürge aldık. Tanesinin 28.574,00 TL'den 15.489,97 TL'ye indiği belirtildi. Bunun üzerine fiyatın 57.148,00 TL'den 30.997,94 TL'ye indiği için iki tane satın aldık. Ancak eve geldiğimizde çocuklarımızın yaptığı araştırma sonucunda aynı marka ve model robot süpürgelerin farklı yerlerde 9.999 ile 11.000 TL arasında indirimli olarak satıldığını fark ettik. Bu durum üzerine aldığım robotlar için 11.000,00 TL fazla ödeme yaptığımı anlayarak pişman oldum ve ertesi gün iade için mağazaya gittim. Mağaza çalışanlarının zorluk çıkarması ve üslupları hoş olmadı. Saat beş geçtiğinde genel merkezde yetkili olmadığı, iade onayı almadan işlem yapılamayacağı, ertesi gün tekrar gelmem gerektiği söylendi. Ertesi gün gitmeden önce genel merkezi aradım, şikayet kaydımı oluşturduğumu ve mağazaya bilgi verildiğini öğrendim. Gün içinde mağazaya uğramam gerektiği söylendi ve tekrar mağazaya gittim. Satış temsilcisi, iade için üst kata çıkıp dilekçe doldurmamız gerektiğini söyledi. Ancak üst kattaki temsilci, fatura kesildiği için iade alamayacaklarını ifade etti. 'Git temsilciyle konuş. Size satarken iade olmadığı söylenmedi mi?' dedi. Ne yazık ki bana satış yapılırken böyle bir bilgilendirme ne sözlü ne de yazılı olarak yapılmamıştı. 'Bana bu bilgiyi vermediniz' dediğimde, 'Vermek zorunda değilim. Aldığınız ürünü geri vereceğinizi düşünerek satış yapmıyorum, nereden bileyim iade etmek isteyeceğinizi' diyerek kendini haklı çıkarmaya çalıştı ve aramızdaki sözlü tartışma oldukça hararetlendi. 'Git Tüketici Mahkemesi'ne başvur, çünkü işini ancak öyle çözersin' dedi. Temsilciye haklarımı arayacağımı söyledim. Uzun bir süre mağazadan ayrılmayınca, müşterilerin yaptıkları haksızlığa şahit olması üzerine rahatsız olan temsilci, genel merkezle tekrar görüştüğünü ve geri iade için dönüş beklediğini, bizi arayacaklarını söyleyerek bizi oradan uzaklaştırmak istedi. Ancak eve geldiğimizde ve bir gün geçmesine rağmen hala aranmadık. Tekrar genel merkezi aradığımda, iade konusunda bir yetkileri olmadığı, mağaza ile çözmem gerektiği, mağazaya aranmam için bilgi vereceklerini belirttiler. Peki, bu mağazanın yetkisi kimde? Çok merak ediyorum. Mağaza genel müdürlüğe atıyor, genel müdürlük mağazaya atıyor. Piyasadaki fiyat ortalamasında birçok büyük ve tanınan markalı satış yerlerinde aynı marka robot bu kadar ucuzken, fahiş fiyatla satan Köroğlu mağazası benim iademi kabul etmeyerek suç işlemiyor mu? Çanakkale Köroğlu mağazasına, satana kadar tatlı dilli olan aynı kişiler, iade istendiğinde yardımcı olmuyorlar. Yetkili bir muhatap asla yok.

Ebru sonuçtan hiç memnun değil

HYS Avm HYS İade Yatırılmaması

30 Mayıs 2024 10:45
HYS Avm HYS İade Yatırılmaması
Edanur sonuçtan hiç memnun değil

Edanur
25 Kasım 2023 16:01