Dr. sonuçtan memnun

Kodland Kodlan Kullanılmayan Kurs Ders Saatleri İadesi

29 Ağustos 2024 12:37

Kodland'tan 32+32 saat iki ayrı kurs satın aldık. Satarken o anda almaya mecbur bırakacak şekilde şimdi karar vermelisin vs. Diyerek acele ettirdiler. İlk 32 saatimizi yurt dışında olduğumuz ve bizi Türk gruplara kattıkları için okul, resmi tatil, saat farkı vs. Sebeplerden dolayı epey zorlanarak tamamladık. Öncelikle ikinci kursumuza ait olan 32 saatimizi özel derse çevirmek istedik lakin komik bir şekilde ders saatimiz 10 saate düşeceği söylendi. Bize satıldığında Euro kuru üzerinden gece en yüksek kurla normal satın alımların birkaç katı fiyata satılmıştı. Zaten bize normalden çok daha yüksek ve neredeyse özel ders gibi bir ücrete sattıklarını, bunun etik olmadığını, herkese farklı ücret politikası uygulamalarının adil olmadığını ve bunun üzerine ders saatimizin 10'a düşürülmesinin hoş olmadığını belirttim. Bu sebeple ikinci 32 saatimi iade almak istedim. Başlanmamış kurs saatlerinin iadesi olduğunu biliyorum, alan örnekleri de gördüm. Lakin size dönüş yapacağız demelerine rağmen bir süre ses çıkmadı. Sonraki ısrarlarım sonucunda oradan oraya oradan oraya aktarıldım ve geri ücret ödemesi yapmayacaklarını belirttiler. Ödeme yaptığım ücretin faturasını istedim. Yurt içi veya yurt dışında vergi numarası verebileceğimi söylememe rağmen şirketlerinin kurulum yeri yurt dışı olduğundan fatura kesemeyeceklerini belirttiler. Böylesine ciddiyetten uzak ve sorunları çözümsüz bırakan başka bir eğitim firması görmemiştim. Maalesef bu tutum ve yaklaşımları ile tamamen büyük bir hayal kırıklığı oldular. Muhatap olacak ne bir mail adresi var ne bir telefon numarası. WhatsApp üzerinden yazarak iletişim kurduğum kişilerden bir telefon ve mail istediğimde bir karşılık yok. Arandığım numara ise sürekli farklı bir Litvanya numarası. Kullanmadığım 32 saatlik kurs ücretimi kesinlikle geri almak istiyorum. Umarım buradan bir sonuç çıkar ve işini hakkıyla yapan bir yönetici varsa yardımcı olur.

29 Ağustos 2024 13:56 (Şikayetten 1 saat sonra)
Dr.
12 Eylül 2024 11:51

Merhabalar, Bu iletimden sonra bir arkadaşınız benimle iletişime geçti ve gayet çözüm odaklı olacakmışçasına ciddi bir şekilde beni dinledi sağ olsun. Akabinde anlattıklarımın ayrıntılarını öncesinde bilmediğini, bunları öğrenmesinin iyi olduğunu ve en geç bir gün içerisinde kesin çözüm odaklı bir dönüş yapacaklarını belirtmişti. Bir günden ziyade birkaç hafta olmasına rağmen henüz bir dönüş olmadı. Çözümünüz nedir? Sizlerle yazışabileceğim bir iletişim adresi olmadığı için maalesef bu kanal aracılığı ile ulaşmaya çalışıyoruz. Bu kadar mağdur edilmek sizce de doğru mudur? Lütfen daha fazla oyalamayın artık bizi.

Dr.
15 Ekim 2024 15:02

İlgili sorunum uzun bir süre almış olsa da bir şekilde çözüme kavuşturuldu. Bu gibi durumlarda daha kolay ve pratik şekilde çözümler sunulabilmeli. Süreç sonuna kadar defalarca görüşme yapmak zorunda kaldım. Şöyle ki her defasında karşı taraftan ulaşan kişilere süreci baştan anlatmak zorunda kaldığımdan hem beni çok yordu hem de zaman kaybettirdi. Bu sebeple sorunlarla muhatap olacak personel/kişiler, sorunu üste aktaracak pozisyondan ziyade çözüme kavuşturma yetkisi olan kişilerden oluşmalı diye düşünüyorum. Böylece ne sizler ne de bizler hepimiz için çok değerli olan zamanımızı, gereğinden fazla kullanmamış oluruz. İlginize ve çözümünüze teşekkür ediyorum.