Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kocaeli Tramvay Vatman Şikayet

23 Temmuz 2024 14:36

23.07.2024 tarihinde saat 13:30 civarı Yahyakaptan otogar yönüne gitmekte olan tramvaya bindim.
Otogar durağında inecektim, benden önceki yolcuların inmesini bekleyip, ineceğim sırada kapı kapanmaya başladı. Bavulumu son bir hamle ile tramvay durağında ittirip ( çünkü içeriye alma şansım kalmadı... Kapı aralığı bavulun içeriye alınmasına müsaade edecek genişlikte değildi) son anda elimi kapanan kapıdan çekmeyi başardım. Kapı düğmesine basmama rağmen kapı açılmadı, zaten tramvayda hareket etmeye başladı. Vatmana yüksek sesle seslendim vatman gayet üslupsuz bir tarzda tramvay vatman değişim noktasına yetişmesi gerektiğini söyledi. Vatmanın önceliği tramvayı zamanında teslim etmek mi yoksa yolcu can ve mal güvenliğini korumak mı anlam veremiyorum. Bir de bana yavaş hareket ettiğimi söyleyip akıl vermesi de vahim bir durum. Hastalığım veya sakatlığım olabilir, hiç kimse keyfe yavaş hareket etmez! Siz vatman işe alımlarında nasıl bir eğitim veriyorsunuz çok merak ediyorum. Bavulum otogar durağında kaldığı gibi bir başkası tarafından da alınabilirdi. Güya durak görevlisine durumu bildirdiler hemen ama durağa geri geldiğimde bavulum görevlinin gözetiminde değil orta yerde başıboş bir şekilde duruyordu.

Tramvay içerisinde durağını kaçıran bir kadın olaya şahit oldu. Ayrıca bayan bir görevli daha vardı. Olayı tam olarak göremediğini belirtti. Vatman personelinizden şikayetçiyim. Umarım durumu sağlıklı bir şekilde değerlendirirsiniz. Son anda ittirmeye çalıştığım bir bebek arabası da olabilirdi! Vakanın ciddiyetini anlamak için örnekleri siz kendiniz çoğaltın.
Şikayetimin tramvay içi görsel kayıtlarının dinlenmesini otogar durağında varsa kamera kayıtlarında başıboş bavulumun şikayet dosyama eklenmesini ve incelenmesini talep ediyorum

23 Temmuz 2024 15:04 (Şikayetten 28 dakika sonra)

Merhaba, Bahse konu şikâyetiniz ile ilgili tarafınıza geri dönüş sağlanacaktır. Büyükşehir Belediyesi olarak verdiğimiz hizmetlerin şekillenmesinde siz değerli vatandaşlarımızın memnuniyeti esas tutulmaktadır. Bilgilerinize sunar, iyi günler dileriz.

Kadir
Kadir

Bekirdere durağının kenarında oturuyorum bu tiranvay gıcırtısına bir çözüm bulun masını istiyorum her sabah 6 da gıcırtıdan uyanıyorum acil çözüm bulunsun

06 Ocak 2024 15:12

03 Haziran 2024 09:36