İSU Atık Su Bedeli + Bakım BD. Adı Altında Fahiş Fatura Kesiyor

İSU Atık Su Bedeli + Bakım BD. Adı Altında Fahiş Fatura Kesiyor
28 Mart 2024 14:13

İSU, fatura adı altında yüksek meblağlar talep ediyor. Su kullanım bedeli olarak 403 TL ödenmesi gereken faturanın tutarı 1041 TL'ye çıkmış. Ayrıca geçmiş dönem borcu olarak 517 TL belirtilmiş ve toplamda 1570 TL ödeme isteniyor. Ben daireye yeni taşındım ve abonelik işlemleri sırasında eski kiracının depozitosu borca mahsup edildi; fakat depozito yetersiz kaldığı için 18 TL kendi cebimden ödeyerek aboneliği tamamladım. Buna rağmen bu borç faturaya yansıtılmış. Kullanılan su miktarının yarısı kadar atık su bedeli ödememiz gerektiği belirtiliyor ve ek olarak bakım bedeli de talep ediliyor. Her ay yapılan bu bakımın nedeni ise anlaşılmıyor. İSU'nun denetlenmediğini düşünüyorum. CİMER'e şikayetimi ilettim, ancak bir sonuç alacağımı düşünmüyorum. Yapılan bu haksız ücretlendirmeyi her platformda dile getirerek duyurmak istiyorum. İstanbul'da suyun bedava kullanıldığı izlenimi uyandırıyor.

29 Mart 2024 12:00 (Şikayetten 21 saat sonra)

Merhaba, Bahse konu şikâyetiniz ilgili birimimize iletilmiştir. Büyükşehir Belediyesi olarak verdiğimiz hizmetlerin şekillenmesinde siz değerli vatandaşlarımızın memnuniyeti esas tutulmaktadır. Bilgilerinize sunar, iyi günler dileriz.

Hasan sonuçtan hiç memnun değil

26 Ekim 2023 06:22

İSU Kanal Bakım Ücreti
Emir sonuçtan çok memnun

11 Ağustos 2024 21:22
"Problemim çözüldü, teşekkürler"
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fahiş Su Faturası.!