Türkiye Kia'nın Yetersizliği Ve İlgisizliği

Nilsu
01 Eylül 2023 15:20

2021 yılında aldığımız Kia Sportage suv aracımız daha 2 yıl dolmadan trafikte özellikle dur kalk esnasında traktör gibi titremeye ve yokuş çıkarken zorlanmaya başladı. Servisine durumu ilettiğimizde ilk durumda bir yazılım attıklarını ve olmayacağını söylediler evet yazılım sonrası titreme olayı biraz daha azaldı bir müddet. Fakat daha sonra gene şiddetli olmaya başlayınca yine servisle iletişime geçtik bunun olacağını ve kronik bir sorun şanzımanlarının belirli bir km sonrasında böyle yaptığını frene ve gaza aniden dokunarak kullanmamız gerektiğini söylediler. Aracımızın bakım ve onarımlarını yaptırdığımız Bursa İnallar servisi ilk araç bakımımız da motor kısmında aracımızın içinde bezler unuttu araçtan dumanlar çıkınca biz fark ettik sonraki bakımda aracımızın el freni çalışmamıştı ve multimedya ekranı kapanmıyordu, daha sonra onarım için verdiğimizde aracımızı serviste vurmuşlardı lokal boya yapıldı ve tüm bunları yapan bu servis aracımızın bu sorunu için aracı testlere sokuyormuş hiçbir arıza kaydı alınmıyormuş. Bu yüzden Kia Türkiye sorumlusu Çelik Motor Ticaret a. Ş. Servis herhangi bir arıza kaydı tespit edemediği için yardımcı olamıyoruz diyor. Bu kadar problem çıkan servisin zaten arıza kaydı tespit edememesi normal değil mi ya da şu an bence aracımın garantisi devam ettiği için tespit edemiyorlar. Garantisi bittikten sonra o arıza kaydı mutlaka ortaya çıkar. Aracım traktör gibi titriyor dur kalkta sanki vitesi dörtten bire düşürmemiş gibi şiddetli bir titreme var ve suv araba ile yokuş çıkmaya korkuyoruz. Türkiye sorumlusu olan Çelik Motor a. Ş. Nin yardımcı olmaya niyeti yok. O da topu İnallar servisine atıyor. Kia Türkiye ürünün arkasında duramayacak kadar kurumsal bir firmaymış demek ki. Kimse bize aracı alırken bunlardan bahsetmiyor kronik böyle sorunlar olur bizde garantisi olsa bile arkasında durmayız demiyor. Aracımla ilgili bu durumun çözülmesini istiyorum. Her şekilde hakkımı arayacak gerekli yaptırımlarda da bulunacağım. Sanki araba değil de oyuncak ya da mobilya falan aldık. Öyle bir umursamazlık ilgisizlik söz konusu.
Kia alacaklar iyi düşünsünler.

profile profile profile

Kia Sportage Kavrama Değişim Sorunu Ve Servis İnatçılığı

Ahmet
01 Aralık 2024 21:34
Asil sonuçtan hiç memnun değil

Kia Sportage'da Süregelen Titreme Sorunu ve Servis Çözüm Eksikliği

Asil
09 Ekim 2024 12:33
Yusuf sonuçtan hiç memnun değil

Yusuf
12 Temmuz 20:25
Kia Sportage'da Kronik Titreme Sorunu Ve Garanti Mağduriyeti
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Kia Sportage 2023 1.6 T-GDI Hibrit Şanzıman Sorunu

Ahmet