Hasan sonuçtan çok memnun

Kia Sportage 2021 3000 Devirde Kalıyor.

22 Ocak 2024 00:22
Hasan'ın Teşekkür Mesajı
“Problem devam etmekte. Teşekkürler...”

07 Nisan 2023 tarihinde aldığım ikinci el Kia Sportage 2021 benzinli manuel vites aracım, hem benzinli hem de LPG'li kullanımda uzun yolda 130-140 km/s hızla giderken aniden hız düşmeye başlıyor ve 3000 devirde takılı kalıyor. Beşinci viteste hız 100 km/s ve altıncı viteste 114 km/s'yi geçmiyor, devir 3000'de kalıyor ve arıza lambası yanmıyor. Ancak araç durdurulup çalıştırıldığında sorun geçici olarak düzeliyor; bir süre sonra yine aynı sorun oluşuyor.

22 Ocak 2024 11:19 (Şikayetten 10 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, Öncelikle markamızı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Başvuru kaydınız oluşturulmuş ve ilgili birimlere iletilmiştir. Başvurunuzla ilgili olarak Müşteri İlişkileri Yetkilimiz sizinle en kısa sürede irtibata geçecektir. Saygılarımızla.

24 Ocak 2024 11:37

22 Ocak 2024 tarihinde Ankara Opal bayinize götürdüm aracı ve 23 ünde teslim aldım sorun hata tespit edilememiş. Ama ortada bir sorun var LPG servisi kontrol etti onlarda sorun yok dedi. Araç 20 Ocak 2024 tarihinde İstanbul'dan Ankara'ya geliş esnasında benzinde de LPG dede aynı sorunu çıkarttı. Video kayıtları mevcuttur

27 Mayıs 2024 15:57

Problem devam etmekte. Teşekkürler...

Yorumlar (5)

Efe

Hasan bey iyi akşamlar, bende de 1.6 t-gdı Sportage var. Benzer bir sorun yaşıyorum. Araç normal giderken bir anda yığılıyor turbo kapatıyor ve turbosuz gibi bir gitme sağlıyor. Kontak kapatıp açınca kısa süreliğine düzeliyor. Baktırdın veskeyt arızası gösteriyor fakat değiştirmeme rağmen düzelmedi. Siz sorunu çözebildinizmi?

Efe

Anladım bende 3 gündür uğraşıyorum. Bugün yola çıkıp bilgisayarla kontrol ettirdim fakat herhangi bir sorun görünmüyor sadece vaskeyt arızası veriyor ki ısınınca hiç silinmiyor bu arıza. Turbo değiştirdim vaskeyt değiştirdim bütün müşürleri kontrol ettirdim ama herhangi bir sonuca varamadım. Bugünde katalizetörü boşaltırdım belki tıkalıdır diye ama yine çözüm yok.

Hasan

Sorunu henüz çözemedim. Problem motorun kendini korumaya alması ama neden korumaya alıyor o tespit edilemedi. Perşembe günü tekrar kontrol ettireceğim ve aracı bilgisayara bağlatıp 2-3 saatlik bir yolculuğa çıkıp sorunun tespit edilmesini deneyeceğiz

Barış
Barış

2020 model Kia Sportage 1.6 crd aracım var. Aynı sorunlar bende de başladı. Arıza lambası kendi kendine yapıp sönüyor. Aracı 2 farklı yetkili servise götürdüm. Garantisi devam etmesine rağmen aracın en az 1hafta arıza tespiti için yatacağını, garanti kapsamına girmezse aracı sırf cihaza bağlama bedeli 3.000 TL vermem gerektiğini, ikame araç da veremeyeceklerini ilettiler. Araca ihtiyacım olduğu için şu an bırakamadım. Şimdi trafikte sollamaya çıktığım zaman araç aniden sizin ki devir kesip yığılıyor ve sürekli hızlanmaya çalışıp aşırı güvensiz ve rahatsız bir durum oluşturuyor.

Hasan

2 servise gittim bir şey yok dediler. LPG sistemini söktür getir diye başlarından atıyorlar

Abdul
03 Nisan 2024 23:41
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Kia Sportage 2023 1.6 T-GDI Hibrit Şanzıman Sorunu

Ahmet
17 Temmuz 2024 13:22

Kia Markasından Beni Servise Abone Ettiğinden Dolayı Şikayetçiyim.

Bahadır
20 Şubat 2024 19:45