Fatos sonuçtan hiç memnun değil

Jeep Yanıltıcı Bilgilerle Satılan Elektrikli Araç

17 Ağustos 2024 22:05

Ankara Oto'dan aldığım Jeep Avenger marka elektrikli araç hakkında, satış danışmanı Ö**** Hanım ve aracı anlatan teknik personel H**** Bey dahil kiminle konuştuysak yanlış bilgi vererek asla anlattıkları gibi olmayan bir aracı sattılar. Ö**** Hanım, uzun yolda aracın 350-400 km gittiğini, H**** Bey ise klima kapalı 330 km gittiğini söyleyerek anahtarı teslim ettiler. Ertesi gün, Ankara-İstanbul arası yola çıktığımda, klima kapalı, hızımı 120'de sabitleyerek sadece 180 km gidebildim. Yolda kaldım, tam bir fiyasko! Söylenenlerin hiçbiri doğru değil! Kendilerini aradığımda "Biz böyle öğrendik. Kusura bakmayın." dediler. Jeep, Fiat başta olmak üzere, aracı aldığım Ankara Oto hiçbiri çözüm önerisiyle gelmedi ve "haklısınız, her yeri arayabilir, şikayet edebilirsiniz" dediler. Bu bir markanın kendini imhasıdır. Gerçeği büküp yapılan satışlarla nereye kadar yol alınabilir, merakla izliyorum! Uzun yolda kullanacağımı her yerde belirtmeme rağmen gerçekçi bilgilerin verilmeyip sadece satış odaklı davranılmasının ve satış sonrasında da mağduriyetimin giderilmesine yönelik bir çözüm önerisinin getirilmemesini asla kabul etmiyorum! Tüm yasal haklarımı kullanacağım!

profile profile profile
18 Ağustos 2024 10:10 (Şikayetten 12 saat sonra)
19 Ağustos 2024 17:34

Beni arayıp tüm otomobil üreticileri standart bir şey söylemek zorunda diyorsunuz. Araç hızı, klima kullanımı ve araç ağırlığına bağlı olarak değişirmiş. Bunu biliyorum ve yazdım ve her görüştüğüm yetkiliye açıkladım da. Size tekrar açıklıyorum: Tek başına seyahat ettim ve araçta sadece bir bavul vardı, yani ağırlık söz konusu değil. 120'ye hızı sabitledim, ve klima kapalıydı. Bir çözüm üretmek amacıyla beni arayacaksanız arayın lütfen, Jeep yetkilileri satış sonrası desteği telefonda kitapçık bilgilerini vermek sanıyor! Jeep çözüm merkezini işini yapmaya ve gerçekçi çözüm üretmeye çağırıyorum!

Engin
Engin
Şikayeti Çözüldü

2 ay önce Jeep avenger elektrikli araç aldım. Kullanım deneyimlerim. Artıları: Her elektrikli araçta olduğu gibi seri olması, otomatik sürüş güzel, yokuş aşağı iniş desteğini de güzel b sınıfı için yeterli genişlikte *Nisan ayı hafif sıcaklarda yüzde 80-90 şarjla şehir içi menzil 300-350km, şehir dışında 320km yol yaptım (Klima açık, hızım 100km) *Klima güzel Eksileri: Isı pompası olmasına rağmen soğuklarda menzil ciddi şekilde düşüyor yüzde 80 şarjla şehir içinde 180-200km ancak yapılabiliyor. * Araç için kullanılan malzemeler orta kalitede ve hafif bozuk ya da çakıl asfaltta inanılmaz trim sesi var sıfır araçta moralim çok bozuldu. (Alacak kişi bunu kesinlikle gözardı etmesin) * Mobil uygulama özellikleri çok yetersiz araç ile ilgili özelikleri kullanamıyorsunuz ileride belki gelir.* Orta konsol kapağı satın alırken gelmiyor extra ödeme yapmanız gerekiyor. * bagaj yetersiz * Kapıların altından rüzgar geliyor insanın kapı altına örtü kapatası geliyor.* Araç içine çok ses alıyor.

Han
Han

Şaka gibi...

Hakan
Hakan

İstanbul'da yaşıyoruz ve Elektrikli modelini satın aldık. Aracı ilk aldığımızda menzil ile ilgili aynı şeyleri düşünmeme rağmen aracı tanıdıkça fikrim değişti. 4. Ay olmasına rağmen araca dair hala bir şeyler tecrübe ediyorum. Aracı kullandıkça ve tanıdıkça sürüş modlarını tecrübe ettikçe araç kendine dair tüm sırları veriyor aslında, Elektrikli araç alanların önyargıdan kurtulmaları için önce aracı doğru tanımaya çalışmaları ve kendilerine de araçlara da biraz zaman tanımaları. Servis ve satış ekipleri de henüz tecrübe ettikleri için bu konuda tam donanımlı değiller.

Mehtap
Mehtap

Bende Ankaraotodan hibirit avenger aldım. 1 ay sonra araçta kör nokta sistemi gitti, farlarını kapatmadı, telefon bağlantısını kesti, klima kapanmadı gibi gibi arızalar meydana geldi. Servise götürdüm yazılım problemi dedi. Sonra arabayı alın yazılım 1 yıl sonra gelir dediler. Bölge sorumlusu burcu hanımla bende görüştüm arızalı aracı teslim almak istemediğimi söylediğimde bir de bana sesini de sevimli hale getirerek ayıplı mallarını sevimli yapmak isteyerek "sadece iç aydınlatmaları yanmıyor aracı alın" diyor. Ne bayii ne de genel müdürlük markasının arkasında durmuyor. Servis Danışmanı 100 araçtan 2 sinde (%2) yazılım problemi çıktığını söyledi. Bu çok ciddi bir problem. Jeep markasının güven sarsıcı bir politikası ile karşı karşıyayız özünde.

Murat sonuçtan hiç memnun değil

Sıfır Araç 10 Ayda 900 Km’de, 2 Yıldır Serviste: Çözüm Yok, Güvenim Kalmadı

Murat