Rahmi sonuçtan hiç memnun değil

İtopya Bilgisayar Kırık Monitör Ve Belirsiz İade Süreci

İtopya Bilgisayar Kırık Monitör Ve Belirsiz İade Süreci
16 Aralık 2024 20:57

İtopya firmasından 29.11.2024 tarihinde bir monitör satın aldım ve ürün tarafıma 02.12.2024 tarihinde teslim edildi. Ancak monitör kırık bir şekilde elime ulaştı. Durumu fark eder etmez kargo firmasıyla iletişime geçerek hasar tespit tutanağı tutturdum. Ardından ürünü 03.12.2024 tarihinde iade amacıyla kargoya teslim ettim.

Ancak aradan günler geçmesine rağmen İtopya'dan halen bir geri dönüş alabilmiş değilim. Müşteri hizmetlerini aradığımda, ürünün hasar tespitinden sonra para iadesi mi yapılacak yoksa ürün değişimi mi olacak sorularıma bile net bir cevap verilmiyor. Sürecin nasıl ilerleyeceği tamamen belirsiz. Firmanın verdiği bilgiye göre, iade işlemleri için 20 iş günü yasal süreleri olduğunu ve bu sürenin hafta sonlarıyla birlikte 30 güne kadar uzayabileceğini söylüyorlar.

Monitörün kırık gelmesi benim suçum değilken, bu kadar uzun bir süre beklemek zorunda bırakılmam tamamen haksızlık. İşlerim aksadı ve kaybettiğim zamanın telafisi mümkün değil. Bir kırık monitörü incelemek bu kadar uzun sürmemeli.

Üstelik web sitesinde ürünüm hala teslim edildi olarak gözüküyor. Ürünümün iade için İtopya'ya ulaştığı ve incelemeye alındığı hakkında bilgi verilmiyor. Aksi takdirde siz de böyle mağdur edilebilirsiniz. Bu şekilde bir sorun yaşadığınızda çözüm sunmak yerine sizi bekletmekten başka bir şey yapmıyorlar. Üstelik dalga geçer gibi "20 iş günü yasal süremiz var, hafta sonlarıyla 30 güne uzuyor" diyerek mağduriyeti umursamıyorlar.

Kaybettiğim zamanın ve aksayan işlerimin telafisi nasıl sağlanacak? Bu konunun acilen çözülmesini talep ediyorum.

17 Aralık 2024 09:21 (Şikayetten 12 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, Şikayetiniz tarafımıza ulaşmış olup incelemeye alınmıştır. Marka prosedürleri dışında bir durum tespit edildiği takdirde tarafınızla iletişim kurulacaktır. Anlayışınız için teşekkür ederiz. Saygılarımızla

11 Şubat 04:22

İade süreci hakkında halen bilgi verilmiyor, elimde ne bir monitör ne de verdiğim para var. Aylardır doğru dürüst cevap alamıyorum, alışveriş yapmadan önce firma hakkındaki şikayetleri incelemenizi tavsiye ederim.

Yorumlar (7)

Doğukan

Bize cidden geçmiş olsun belirli bir zaman sonra arayıp kullanıcı hatası deyip para isterler öylelere kalırız bende öylece bekliyorum bakalım ne zaman dönüş olacak en kötü mahkeme üzerinden çözülür başka yolu yok gibi sanırım tekrardan geçmiş olsun agam

Doğukan

Dönüş sağlandı mı aynı sorunu yaşadım dün kargo tutanağı ile geri yolladım

Rahmi

Hayır, firmadan hiçbir şekilde geri dönüş almadım.

Emin

Geçmiş olsun Tüketici Hakları'na ya da başka yüksek mercilere başvurdunuz mu belki hakkınızı alırsınız

Rahmi

Birkaç gün daha geri dönüş almazsam başvuracağım...

Emin

İşleminiz çözüldü mü çözüldüyse ne kadar sürdü?

Rahmi

Halen hiçbir şekilde geri dönüş alamadım, mahcubiyetim devam ediyor.

İslam sonuçtan hiç memnun değil

30 Temmuz 2024 04:35
Ömer sonucu yetersiz buldu

22 Kasım 2024 14:26
Yanlış Gönderilen Monitör Ve İletişim Sorunları
Özden sonuçtan hiç memnun değil

İade Gecikmesi Ve Kargo Ücreti Mağduriyeti

13 Ağustos 13:23