Nazlı sonuçtan hiç memnun değil

İBB Fatih Kedi Barınağına Dönen Sokakları İdrar Ve Kaka Koku Sorunları

24 Şubat 2024 04:41

İstanbul Fatih'te, Selçuk Sultan Camii Sokak'ta 15 yıldır oturuyorum. Son 5 yıldır sokağımızda 50 ile 100 arası kedi besleniyor. Sokak sakinleri, gittikleri yerlerden kedi taşıma çantalarıyla kedileri toplayıp, yürünecek kaldırımlara karşılıklı olarak kediler için barınaklar yapıyorlar. Karşımızdaki parkta da ayrıca sayısız kedi evleri var. Annem kronik astım hastası ve ilaç kullanıyor. Evi havalandırmamız gerekiyor; ancak gün içinde camlarda sineklik olmasına rağmen kediler, sinekliği açıp evimize girmeye başladı. Vefat etmiş babamın bozmaya kıyamadığımız yatağında yatıyorlar. Bir yıldır kovuyorum, gitmiyorlar; kovaladığımda ise bana saldırıyorlar. Üst katımızda yaşayan 60 yaşındaki komşumuz, ezan saatinde kedileri balkonundan süpürge sapıyla döverek kovuyor; öğlenleri ise 'aşkım', 'balım' diyerek bahçemize yemek atarak kedileri bahçeye alıştırıyor ve onları camdan alıp balkon camından bahçeye bırakıyor. Bahçe, idrar ve dışkı kokusundan çekilmez bir hal aldı; her gün çamaşır suyuyla yıkamamıza rağmen koku gitmiyor. Çamaşırlarımızı asamıyoruz, kediler parçalıyor. Ev yaşanmaz hale geldi, bina idrar kokuyor. Pislik kokusundan burnumuzu kapatıp eve giriyoruz. Camları açtığımızda kediler, sinekliği açıp eve girip işaret çişleri bırakıyorlar. Uyurken yataklarımızda yatıyorlar ve 'benim alanım' diye işaret koyuyorlar. Şu anda bahçeden kovsam da su atsam da gitmeyen ve saldırgan olan 7 kedi var; sürekli kavga ediyorlar. Ben çalışan bir insanım, akşam çamaşır asıp sabah toplamam gerekiyor; ancak kediler saldırıyor, durdurulamıyorlar. Aşısız, pasaportsuz ve karnesiz kedileri yemek verme bahanesiyle üst katımız yıllardır toplayıp bahçemize salıyor. Yemek atıyor, evinde de bakmıyor; kasıtlı olarak kavga çıkarmak için sayısız defa uyardık, dinlemiyorlar. Bugün gece bir de evime girmiş olan kedi yine çiş yapmış ve yatağımıza çıkıp yatmış. Annem artık bu durumdan kriz geçiriyor. Kediyi yakalamaya çalıştım, kedi tırnağını geçirdi ve o acıyla çığlık attım. Kapı açık olmasına rağmen gitmiyor, üst kat komşum 'gel aşkım, gel canım' diyerek gece iki de kocaman bir adamın 30 dakika boyunca kedi çağırmasına rağmen kedi gitmedi. Bir süre sonra gidince içeri aldılar, bizim de gittiğimizi sanıp tekrar camı açıp kedileri saldılar. Ben saldırdıkları halde bunları kendi çabamla hastalık kaparak toplamaya çalışacağım ya da lütfen astımı olan ve fenalaşan, evinde kalamaz duruma gelmiş annem için şu kedileri toplayın, lütfen ekip yollayın. İki yıldır çiş ve kaka kokusu içinde yaşıyoruz, sağlığımızdan olduk. Evimiz yaşanmaz duruma geldi. Ayrıca çevre mahallelerden ve semtlerden çanta çanta kedi toplayıp mahallemize getiriyorlar. Mahalle sakinleri, bu kedilerin videosunu çekip yardım toplama bahanesiyle gelir elde ediyorlar; sosyal medya aracılığıyla, fakat evlerinde bakmıyorlar.

26 Şubat 2024 17:44 (Şikayetten 2 gün sonra)

Değerli vatandaşımız, Başvurunuz 1-59610962682 numarası ile kayıt altına alınmıştır. İletişim bilgilerinize gönderilen güvenlik kodu ile başvurunuzu takip edebilirsiniz.

Değerli vatandaşımız, Başvurunuzla ilgili tarafınıza telefonla süreç hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Süreçlerimizin iyileştirilmesine katkıda bulunduğunuz için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.

Ümmügülsüm sonuçtan hiç memnun değil

06 Mayıs 2025 10:45

24 Nisan 2025 15:37

09 Şubat 2025 15:43
Buse sonuçtan hiç memnun değil

29 Temmuz 2025 17:57

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kategorileri