İŞKUR'dan Gelen Borç Tebliği

04 Şubat 2024 21:46

Merhaba Sayın Yetkili,

02.02.2024 tarihinde İŞKUR’dan tebliğ mazbatası aldım. Kısacası 4.687,11 TL lik fazladan İşsizlik Ödeneği verildiğinden bu tutarın geri ödenmesini talep edilmektedir.
Ben bu borcu kesinlikle kabul etmiyorum. Konuyla ilgili CİMER’e de yazdım. 4 işlemi (toplama-çıkarma-çarpma-bölme) bilmeyen veya beceremeyen memurların hatasını ben niye çekiyorum? Devleti zarara uğrattıkları için ve bir başkasının hakkına girdikleri için böyle memurların görevine son verilmesi lazım.
Ayrıca, bu borcu nasıl ve neye göre çıkarttılar? Detaylı bir açıklama yok. Ben de İŞKUR'a böyle bir tebliğ yazısı yazayım; kurumun bana 15 milyon borcu var diye. 15 gün içinde ödenmezse yasal takip başlatayım. Olur mu böyle?
İnsanları borçlandırmanın farklı bir yolunu buldular galiba?
Daha çok şey yazardım ama gerek yok.
Ama, bu borcu kesinlikle kabul etmiyorum.

Saygılarımla.

profile profile profile

Züleyha

Alacakları konusundaki hassasiyeti keşke insanların işlemlerindede gösterseler. O diyor suraya gideceksin bu diyor suraya gideceksiniz bütün maaşı icra dairesindeki memurlar böyle kazanıyor demek ki yon gösterme yaparak ama sonuç sıfır.

Züleyha

Merhaba benimde böyle bir şey başıma geldi 2020 yılında 63 TL işsizlik ödeneği fazla yatmış güya bana hesaplanan miktarı geri ödemiştim ama yanlış hesaplamışlar ve 63 TL için beni bayram Aras denen bir hukuk bürosuna devretmişler icra verilmişim 242 TL olarak ödedim fakat ne tebligat ne SMS ne mail yoluyla bilgilendirilmedim tesadüf e devlet den gördüm hemen borcu yatırdım fakat dosyamı kapatmıyorlar hala icralık görünüyorum. Ve hukuk bürosunu aradım kapattırın dosyamı diye biz artık bakmıyoruz İŞKUR'un dosyalarına dediler. Simdi İŞKUR avukatlarına ulaşmaya çalışıyorum ki borcu bitti kapatılsın diye dilekçe verilmesi lazım harç parasınıda yatırdım ama hala ses soluk yok içinden çıkılmaz bir şey bu

Aydın
Aydın

İşe girdiğim halde bana da 1.5 ay fazla para yatırdılar bunu nasıl düzelteceğim bakanlığı mi aramam gerekiyor.

Abdulkadir

Aynı durum bana da oldu. Ben işe başladığımda Gebze İŞKUR a gidip işsizlik ödeneğinin kesilmesi için dilekçe verdim ama galiba işleme alınmamış. Bu borç da bundan dolayı kaynaklanabilir. Sen de İŞKUR a dilekçe vermen gerekebilir. Ama yine de bir bilene sorsan daha iyi olur. Dilekçe verdiğin zaman, işleme alındığından emin olman lazım. Yoksa borç çıkartırlar. Maalesef. Memurlar böyle çalışıyor. Umursamıyorlar.

İŞKUR Yanlış Ödenen Para Ve İade Süreci Hakkında Mağduriyet

24 Mayıs 2024 15:32