Nilay sonuçtan hiç memnun değil

İdefix Üzerinden Aldığım Üründe Güven Sorunu Yaşadım

27 Temmuz 2024 21:00

25 Haziran 2024 tarihinde idefix.com internet sitesi üzerinden, “Apple iPhone 13 128 GB Cep Telefonu Mavi” adlı ürünün, “Cikcik Hayvancılık Ekipmanları” adlı satıcı tarafından 30.000 TL fiyatla satışa konduğunu gördüm. Satın almadan önce sitedeki canlı destek bölümünden, satıcı adı da belirterek, ürünün güvenilirliği hakkındaki sorularım satın almakta bir sorun yaşanmayacağı yönünde yanıtlandı (ek-1) ve ürünü kredi kartı ile ödeme yaparak satın aldım. Saat 17:44’te, +908502***19 numaralı telefon üzerinden bir WhatsApp araması aldım. Aramada kendisini İdefix Müşteri Hizmetleri’nden m*** d** olarak tanıtan şahıs (ek-3), yoğunluktan dolayı kredi kartı ödemelerinin günlük limitlere takıldığı gibi bir bahane sunarak, siparişin iptal edilmek durumunda olduğu, ödemenin telefonla konuşma sırasında havale ile yapılması gerektiği, aksi takdirde limitli telefonlardan satın alma hakkımızın başka kullanıcılara devredileceği yönünde baskı uyguladı. E*** k*** adına (ek-2) ekte sunulan dekontta (ek-5) görülen IBAN numarasına bu parayı göndermemiz durumunda siparişi iptal edip yeni sipariş oluşturacağını belirtmiştir. EFT açıklamasına da sipariş numarasını yazmamızı istemiştir. Siparişimizi iptal edip (ek-4), EFT işlemi sonrası dekontu kendisine yolladıktan sonra ilgili ekibe yönlendirdiğini ve siparişin yeniden oluşturulacağını belirterek telefonu kapattı. Sipariş oluşturulmayınca İdefix.com desteğine yeniden yazdık, bizlere dönüş yapılacağı, endişemiz ya da şüphemizin olmaması yönünde telkinler yapıldı (ek-6). Bu konuşmadan saatler sonra bile bu satıcı site üzerinde aktifti ve şu an dahi satıcının müşteriye yanıltmaya dair yazıları sitede yayınlanıyor (ek-7). Şahısın öğleden önce de sezgistore ve başka bir kitapçı ismi kullanarak aynı faaliyetlerine aynı site üzerinde devam ettiği internet üzerinde bu sorunu yaşayan insanlar tarafından dile getirilmiş. Hesabına bu parayı transfer ettirmek suretiyle bizi yanıltan e***K*** ve sisteminde gerçekte hiç olmayan dükkanların açılıp, gerçekte hiç olmayan ürünler için ilan açılıp, yanıltıcıların satış yapmasına aracı olan size mutlaka dönüş yapılacak denilip dönüş yapmayan idefix.com’dan şikayetçiyim.

profile profile
28 Temmuz 2024 08:56 (Şikayetten 11 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, İlettiğiniz konu ile ilgili gerekli işlemler başlatılmıştır. En kısa sürede sizin ile iletişime geçeceğiz. Konuyu bizim ile paylaştığınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz. idefix Müşteri Deneyimi Ekibi

28 Temmuz 2024 20:56

25 haziranda da "En kısa sürede sizin ile iletişime geçeceğiz." denmişti fakat hala iletişime geçen olmadı.

29 Temmuz 2024 14:35

Sayın Nilay K., Talebiniz ile ilgili detaylı bilgiyi size telefonda aktardık. Güncel talepleriniz için iletişim kanallarımızdan bize ulaşabilirsiniz. Size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. idefix Müşteri Deneyimi Ekibi

Ferhat
25 Haziran 2024 11:45
Emre sonuçtan hiç memnun değil

İdefix Sipariş Sonrası Güvenlik Açığı Ve Kişisel Veri Endişesi

21 Ağustos 2025 01:17
Ömer sonuçtan hiç memnun değil

Sipariş İptali Sonrası Fiyat Artışı Ve Para İadesi Sorunu

Ömer
27 Ağustos 2025 12:47
siparis-iptali-sonrasi-fiyat-artisi-ve-para-iadesi-sorunu-3.jpg
Kaan sonuçtan hiç memnun değil

06 Ağustos 2024 01:26
İdefix Onaylanan Cep Telefonu Siparişimi Sorgusuz Sualsiz İptal Etti.
İdefix Onaylanan Cep Telefonu Siparişimi Sorgusuz Sualsiz İptal Etti.
Fatma sonuçtan hiç memnun değil

Fatma
19 Ağustos 2025 21:50