Yılmaz sonuçtan hiç memnun değil

HP Victus Şarj Sorunu

09 Kasım 2024 13:51
08 Kasım 2024 17:47

Haziran ayın da HP victus marka 16" laptop almıştım, birkaç gün önce bataryası şarj etmemeye başladı dünden beri de açılmama sorunu yaşamaya başladım, yetkili servis numarası bulmaya çalışıyorum karşıma İstanbul Sakarya Bursa çıkıyor buralardan birine kargolayın diyorlar, ben taa Adıyamandayım neden burda ilgilenebilecek bir yere yönlendirilmiyorum da alıp oraya götüreyim gün içinde batarya değişimi yapılsada bende günlerce bir batarya yüzünden işlerim aksamasa mağdur olmasam 6 ay da bataryası ölen laptop mu olurmuş, üstüne üstlük kargoda hasar görecek mi sağlam şekilde bana geri gelecek mi dahası kaç günde dönüş yapılacak hiçbir şey belli değil, satış sonrası hizmet anlayışınız bu mu, ürüne zaten dünyanın parasını verdim, şimdi de işin yoksa gevşek servis ağzıyla konuşan tiplerin işini çözmesini bekle, benim sorunumu bulunduğum il içinde çözün kardeşim, ben Türkiye'nin öbür ucuna cihaz göndermek zorunda filan değilim

11 Kasım 2024 13:08 (Şikayetten 1 gün sonra)
13 Kasım 2024 14:08

Sevgili şikayet var.com HP firmasının bilgilendirme yaptık açıklaması bir şey ifade etmiyor Bir konuda bilgilendirme yapmak ile müşteri mağduriyetini gidermek çok farklı konular cihaz anakartı bataryası üzerinden beslemeye çalıştığı ve bataryada arızalı olduğu için çalışmıyor Bana dönüş yapan Hülya hanım gerekli bilgilendirmeyi yaptı doğru ancak buradaki sorun bizzat HP firmasının satış sonrası yetersiz destek anlayışından kaynaklanıyor orada çalışan ve müşterilere dönüş yapan personel de bu yüzden mağduriyetleri giderebilmek için bir şey yapamıyor Ürünü kargo ile İstanbul ya da Ankara'ya göndermem gerekiyormuş ben ofiste işimi yapabilmek için kullanıyorum bu aleti Bitirmem gereken projelerim, başlamam gereken yeni projelerim, gelen müşterilerime yapmam gereken sunumlarım ve sosyal medyada tanıtım için kullanmam gereken içeriklerimin hepsi cihazın içinde Cihazı kargo ile yollayınca ki 2 gün kargo süreci, muhtemelen 1 gün arıza tespit süreci ve ellerinde stok da mevcutsa batarya değişimi yapıp yine 2 günlük kargo sürecini beklemem gerekiyormuş. Eğer batarya stok da yok ise yurt dışından sipariş edilecek artık 20 gün mü sürer 2 ay mı sürer gelmesi oda belli değil çünkü bu konuda net bir şey söyleyemiyorlar Ürünü satın aldığım da kargodan gelen ambalajı üzerinde 4-5 tane delik oluşmuştu ve cihazı bu deliklerden görebiliyordum yani şans eseri hasar görmeden geldi Şimdi soruyorum kargolama esnasında oluşabilecek bir hasar için herhangi bir güvence veriyor musunuz cevap veremiyorlar Ancak ayıplı ürünlerinin yasal olarak kusurunu gidermeleri gerektiği halde müşteriye ön koşul olarak akıbeti belirsiz bir kargolama süreci dayatıyorlar ki buna mecbur değilim zaten Hepsini geçtim bu kadar süre beni batarya yüzünden bekletecekseniz bile her durumda cihazı açıp dosyaları yedeklemem lazım Ve yukarıda belirttiğim neden dolayı da zaten bataryayı sökmem lazım çünkü başka türlü cihaz çalışmıyor Bunu yaptıktan sonra "bataryayı yollayım istediğiniz kontrolü yapın 6 ay sonra yollayın ben kendim takarım diyorum, böyle bir uygulamamız yok diyorlar, sizden teknik destek de istemiyorum beni mağdur edip çözüm sunamıyorsunuz o halde ücreti karşılığında bana bataryayı yollayın diyorum yani tüketici haklarımdan feragat ediyorum ki HP sorunu çözebilsin diye ben yardımcı olmaya çalışıyorum ve 2 gündür ellerinde batarya var mı yok mu henüz bunu bile netleştirip dönüş yapabilmiş değiller Uluslararası köklü bir firma olan HP'nin satış sonrası desteği bu kadar oldu ancak

15 Kasım 2024 12:42

Az önce müşteri temsilcisi hülya hanım bana tekrar dönüş yaptı Tedarikçi firma nihayet cevap verebilmiş Ve stokta batarya yokmuş yurt dışından istenecek bu da 2 ay sürermiş fiyat olarak da 110 dolar artı KDV demişler Yani cihazı yollamış olsaydım 10 gün sonra batarya sipariş edilecek 2 ay bekleyecektim ve ardın dan şanslıysak pili değişip bana yaklaşık 70 gün sonra geri göndereceklerdi Peki bu arada ben napıyorum? İş güç onca çalışmamı bir kenara atıp beklemem gerekiyor Peki diyorum bu pil sök-tak tipinde olsaydı o zamanda cihazı mı yollamam gerekecekti Hayır o zaman gönderim sağlayabilirdik diyorlar Ya şimdi güler misin ağlar mısın Aynı parça ama kapağın altında diye anlamsız şekilde böyle ön koşullar dayatılması art niyetlilik den başka bir şey değil Daha arızların yasal olarak, 30 iş günü için de tamir zorunluluğu bulunduğu, HP nin bu yükümlülüğüne de uymadığı konusuna da girmiyorum.

Emin
07 Mart 2025 19:03

HP Victus 16 Dizüstü Bilgisayarda Kronik Hall Sensör Hatası Ve Teknik Destek Talebi

Buğra
21 Ekim 2025 00:11